Büyük yolculuklar, kavgalarla başlar

Beşiktaş, hafta boyunca kavga gürültüyle ve onların tekzip haberleriyle gazetelere manşet oldu. Ancak Güneş’in çocukları, olan bitene hemen cevap verme aşkıyla Kayseri’nin işini yarım saatte bitirip, şampiyonluk yolculuğuna inancını yeniden gösterdi.

Haberin Devamı

KARTALLAR, bir an önce cevap vermek istiyordu sanki. Öyle ya, hafta içinde manşetlere hep ‘kavga’ ve onların ‘tekzip’ haberleriyle manşet olmuşlardı. Ve yine hep onların maçlarının zor olduğu konuşulmuştu. Üstelik, Kayseri değil de, çok sonraki maçlarının röntgeni çekiliyordu. Nasıl ki stat yüzünden Kasımpaşa maçı gargaraya geldiyse dünkü maçın da bu yüzden gargaraya gelme ihtimali vardı. Ama Güneş’in çocukları, bu kez “Kuşa bak” diyene kanmamıştı. Daha ilk devrede Kayseri ile olan münasebetini bitirmek istiyordu.

 

Arena’ya gelene kadar hiçbir maçta 2 golden fazla yemeyen Kayseri’nin, Eskişehir’in de galip gelmesiyle 3 puana olan mecburiyeti daha artmıştı. Bu nedenle Hakan Kutlu, Deniz ve Oğulcan ile kanatlardan cüretkâr davranarak oyuna başladı. 1-0’dan sonra da korkunun ecele faydası olmadığını iyice anladı ve açıldı. Hâl böyle olunca da maç, Beşiktaş için çorap söküğü gibi gider oldu.

 

Haberin Devamı

GOMEZ’İN NAZAR BONCUĞU

 

Erken bir gol Kayseri’ye umut olabilirdi ama Kutlu, tercihini ofanstan değil, hatalı gördüğü Simic’i cezalandırmaktan yana kullandı. Skoru bulan Beşiktaş, frene bastı ve 4. golü “Fırsat çıkarsa atarım” havasında oynadı ikinci 45’i. Arena’daki ilk golü atarak tarihe geçen Gomez, yeni mabeddeki ikinci penaltıyı da kaçırıp, bir başka türlü tarih yazdı. Ancak eminim ki Beşiktaşlılar, “Bu da onun nazar boncuğu olsun” diyordur. Dün attığı usta işi golüyle takımı sadece 1-0 öne geçirmedi, aynı zamanda arkadaşlarına ayak bağı olma ihtimali olan ‘stres topu’nu da taca attı. İki erteleme maçındaki gibi Tosic, dün de stoperde çıkarılan yangının abartılı olduğunu gösterdi. Beşiktaş’ın farklı kazanması kadar, gol yemeden maçı bitirmesi de önemliydi. Kafası savunmayla meşgul olmayan bir Beşiktaş, son üç hafta daha rahat olacaktır...

 

Beşiktaş, kavgayla, gürültüyle geçen bir haftayı 4 golle kapatarak, adeta şair Ahmet Telli’ye nazire yaptı. Diyor ki şair; “Büyük aşklar yolculuklarla başlar”...

 

Haberin Devamı

GÜNEŞ, CEVABINI VERDİ

 

HAFTA içinde adı kavgaya karışan Tolgay ve Veli, 18 kişilik kadroda yoktu.  Kavganın diğer tarafları Olcay ve Cenk ise, kadrodaydı. Güneş, böylece olaylara dair cevabını vermiş oldu. Boyko’yu da kulübeye koyarak, Tolga’yı uyarmış oldu.

 

COMANDANTE ERNESTO SOSA!

 

ŞİFO, Sergen ve Tümer’den sonra Beşiktaş’ın ‘on numara’lı formasını bu kadar iyi taşıyan başka bir isim gelmedi. Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Sosa, bu sezon gerçekten çok ‘şarabi’. Beşiktaşlılar artık Arjantinliyi çağırırken ‘Ernesto’ adını da kullanmalıdır.

 

TEKNİK DİREKTÖRLER

ŞENOL GÜNEŞ

 

1- Tolgay ve Veli’yi keserek yol arkadaşlarını duyurdu.

2- Tosic tercihi tuttu. Maça çok kararlı başladı ve sonucunu da aldı.

 

HAKAN KUTLU

 

Haberin Devamı

1- Biseswar gibi bir tecrübeyi iki haftadır neden kesiyor?

2- 3-0 gerideydi. İkinci devreye ofansif hamleyle girmeliydi.

 

MAÇIN OLAYI

SEZON başında araları yoktu. Ama Quaresma’nın dün aylardan sonra attığı golü Töre ile candan kutlaması önemliydi.

 

 

MAÇIN YILDIZ: BİR KİŞİ DEĞİL, TÜM  TAKIM

 

Bir tek isim seçmek dünkü takıma haksızlık olur. Beşiktaş’ın dünkü yıldızı tüm takımdı...

 

TRİBÜN: ARTIK HER TRİBÜN BİR ÇARŞI

ESKİDEN Beşiktaş tribününü överken, meşhur kutudaki ‘Çarşı’yı kast ediyorduk. Şimdi ise, ‘bütün stat’ demeli.

 

Yazarın Tüm Yazıları