Bu maçı derbide kaybetti

OYUN hızlı başladı, çünkü orta sahalar karşılıklı olarak, birbirlerine geçiş izni verdi.

Haberin Devamı

 İki hocanın da savunma arkasına sarkarak gol bulma hesabı vardı, ama Karabük, ofsayt tuzağına çok takıldı. Oğuzhan’ın kafası dağınıktı. Sanırım aklı hâlâ derbideydi.

İHTİYAÇ BELLİYDİ

Babel, kendi kanadını çalıştıramadı. Talisca ise takım savunmasına çok katılmasa da hücumda kaleyi doğrudan düşünen ilk isimdi.

Tribünden izleyen Şenol Güneş, eminim ki 20. dakikadan sonra takımının süratini beğenmemiştir.

İlk 45, Latovlevici’nin devresi olurken, oyun Beşiktaş için ikinci devre şunu emrediyordu: Orta sahaya Tolgay’ı, ileri uca da Aboubakar’ı al.

TRİBÜN

SAHAYLA UYUMLU

Karabüklüler 90 dakika boyunca oyunun içindeydi. Bazı tribünler sadece kendi şovları için bağırır çağırır. Ama onlar sahadan kopuk değillerdi. 

47. DAKİKADA OYUNDAN ALIRDIM

Tudor, takımı daha iyi işlese de ikinci 45’e Zec hamlesiyle başladı ve sonucunu da 5 dakikada aldı. Ben, Tamer Tuna’nın (Aslında Şenol Güneş), 2.devre de sahaya sürdüğü Oğuzhan’ı 47’de oyundan alırdım. Derbideki benzer top kaybını dün de yaptı ve yine golle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Karabük’ün de müsaadesiyle Beşiktaş, oyunu rakip sahaya yığdı lakin dişe dokunur bir pozisyon üretemedi. Tudor, oyunu çok güzel şekilde uyku moduna soktu.Bir tek Quaresma çırpındı.Son zamanların en çaresiz Beşiktaş’ını izledik ve bunun en büyük sorumlusu kulübede olması gerekirken tribünde olan Güneş’ti.

Aslında Beşiktaş, bu maçı da derbide kaybetti.

MAÇIN HAKEMİ: HALİS ÖZKAHYA

Beşiktaş’ın bir penaltı talebi olsa da sanırım bu MHK’yı göreve çağırmayı gerektirmez!

KAYIP OĞUZHAN!

 

Bundan önceki üç sezonda Beşiktaş’ın oyununu ağırlıkla Oğuzhan Özyakup üzerinden anlatırdık. Ama bu sezon onun için kayıp olmaya hızla doğru gidiyor. Kariyeri için bir dönüm noktası olan Şampiyonlar Ligi fırsatını da iyi kullanamadı. Şu aralar kaptanlık pazubandını taşımaktan ziyade sanırım bir kafa iznine ihtiyacı var! Güneş’in onu rehabilitasyona alması şart.

MAÇIN YILDIZI: LATOVLEVİCİ

G.Saray maçındaki gibi dün de en iyisi oydu. Her atakta ayağı vardı. Hep sorumluluk aldı. 

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

IGOR TUDOR

Zec hamlesiyle oyunu kopardı. Seleznyov’un pozisyon değişikliği de skoru etkiledi. Kendisi kenarda Conte’yi takımı da sahada Chelsea’yi çağrıştırıyor. Toplu hücum, toplu savunma. Agresif ve iştahlı...

TAMER TUNA

Tamer Tuna nezdine Şenol Güneş’i yorumluyoruz aslında. Oyuncu değişikliklerinde gecikildi. Takımın tansiyonunu yükseltmek için müdahale edilemedi. Tolgay da Aboubakar da 0-0’ken alınmalıydı.

 

Yazarın Tüm Yazıları