Beşiktaş için kıyamet senaryoları

Beşiktaş, şampiyonluk turu hayali kurduğu Fenerbahçe derbisine şimdi puan farkını koruma önceleğiyle çıkacak. Başakşehir’den sonra ezeli rakibe de 3 puan verilmesi halinde siyah beyazlılar için kâbus dolu haftalar başlayacak. Zira sonrasında fikstürü rakiplerine göre daha zorlu görünüyor.

Haberin Devamı

DAHA Mart’ta hakkında şampiyonluk başlıkları attığımız Beşiktaş, F.Bahçe ve Bursa maçlarını kaybederse, 2003-04’teki gibi bir trajedi yaşayabilir. Bu nedenle pazar günkü derbi, ‘şampiyonluk derbisi’ niteliğinde. Beşiktaş, ligin son 5 haftasında oynayacağı rakiplerinden ligin ilk devresinde 10 puan almıştı, ama Bursa’yı da Gaziantepspor’u da yenerken, hayli zorlanmıştı. 

SAVUNMA ÇÖKTÜ

Beşiktaş, F.Bahçe derbisine mental olarak çok iyi hazırlanmalı. Kartal, F.Bahçe ile kupada oynadığı derbiyi rehber edinmeli; hırsın, aklın önüne yine geçmesine izin vermemeli ve ‘1 puan’ın bile kıymetli olduğunu unutmamalı. Son 3 lig maçında 8 gol yiyen savunma da toparlanmalı. Yoksa, şu ‘kıyamet senaryoları’nı konuşuruz:

 1- DERBİYİ KAYBEDERSE F.BAHÇE DE ORTAK OLUR

Haberin Devamı

Beşiktaş, F.Bahçe’ye kaybeder ve Başakşehir de Antalya’da kazanırsa, lig yeniden başlar. F.Bahçe derbiyi kazanırken, Başakşehir de Antalya’da kaybederse, yarış üçlü bir hal de alabilir. Çünkü bu durumda F.Bahçe’nin Beşiktaş ile puan farkı 5’e, Başakşehir ile de 1’e düşecek.Bu durumda Beşiktaş’ın da Başakşehir’in de stresi artacak ve kalan haftalarda özgüven belirleyici olacak.

2- BURSASPOR, SEZON TELAFİSİ İÇİN OYNAYACAK

Beşiktaş’ın derbiden sonraki rakibi Bursaspor... 2004’ten bu yana Timsahların tribünleri, Beşiktaş’a husumet duyuyor. Dolayısıyla, konumları ne olursa olsun, takımlarının Beşiktaş’ı yenmesini istiyorlar. Başakşehir ise, aynı hafta Gençlerbirliği’ni ağırlayacak. F.Bahçe’nin konuğu da Antalya... İkisi kazanır, Beşiktaş ise, son 3 sezondur galip geldiği Bursa’da kaybederse, koltuk el değiştirecek.

3- KASIMPAŞA TERS GELİYOR G.ANTEP CAN DERDİNDE

Beşiktaş’ın son üç maçı kağıt üstünde nispeten kolay görünüyor. Derbi ve Bursa’dan hasarsız çıkarsa Kasımpaşa, Gaziantepspor ve Osmanlıspor maçları ‘kutlamalar’a sahne olabilir. Aksi haldeyse iş sarpa sarabilir. Zira Kasımpaşa, Beşiktaş’a ters geliyor. Son 3 maçta 2 yenilgi 1 beraberliği var Kartal’ın. Gaziantepspor ise, küme düşmemeye oynuyor. Beşiktaş’ın bu maça rahat çıkması kârına olacaktır.

Haberin Devamı

4- RAKİPLERİN EN ZOR İKİ MAÇI ANTALYA VE TRABZON

‘Kıyamet senaryoları’, elbette Beşiktaş’ın rakiplerinin maçlarını kazanması koşuluyla geçerlilik kazanacak. Başakşehir ve F.Bahçe’nin kalan haftalardaki en zor rakipleri olarak Antalya ve Trabzon görünüyor. Beşiktaş, son 5 haftayı, kendi ve rakiplerinin muhtemel puan kayıplarını hesaplayarak, ince eleyip sık dokumalı. Bu anlamda F.Bahçe derbisi, Şenol Güneş için bir kez daha tarihi bir anlam taşıyacak...

Yazarın Tüm Yazıları