AVRUPA HAYALi DE BÜYÜR

MAÇ, aslında 16. dakikada Gönül’ün sarı görmesiyle başladı, Atınç’ın kartıyla da harlandı.

Haberin Devamı

Bu iki kart da hücumda kaptırılan toplarla yenilen karşı ataklardan kaynaklandı! Rize, agresifliği artırınca da Beşiktaş’ın ritmi bozuldu. Tribün de gerilme başladı. Kweuke, ‘sinir edici’ bir mücadeleyle Beşiktaş savunmasını tehdit etmeye başladı.

Karaman, defans göbeğini çelikten örmüştü ki Talisca şut çekmesin. Bu yüzden topu en çok sağ taraftan Quaresma taşıdı. Fakat bu taşıma toplarla değirmen dönmedi! Çoğu top kuru gürültüyle sonuçlandı. Gönül, 4 pasta gelen golle kendini de arkadaşlarını da tribünleri de ferahlattı.

İkinci devre de Kweuke hariç tüm Rize topu arkasında savunmadaydı. ‘Ölümcül bir hata’ kovaladı. Aynı zamanda Atınç ve Gönül’ü kırmızıya götürecek bir kontra atak... Ve o atağı 88’de de yakaladı. Güneş, yine son 10 dakikada düşülen müşkül durumdan ötürü oyuncularına kızacaktır.

Haberin Devamı

TRİBÜN

TARAFTAR ÇOK KIRILGAN

15 ila 41 arasında Beşiktaş’ın bocalamasının  bir nedeni de sanki şampiyonluk kaçıyormuşçasına tribünün strese girmesiydi. Bu tribün Aybaba’lı Beşiktaş’tan daha kırılgan!

TOLGAY GiRDi AMA TAKIM iKiYE BÖLÜNDÜ!

Beşiktaş çok kırılgan bir görüntü verdi. Rizespor üstüne geldiğinde oyunu iki yönlü oynamakta zorlandı. Takım ‘savunmacılar’ ve ‘hücumcular’ olarak ikiye bölünmüş gibiydi. Üstelik bu görüntü Quaresma çıkıp Tolgay girdikten sonra daha bariz bir hal aldı. Düşündürücüydü bu. Hücuma rahat çıktı, fakat yüzde yüzlük çok pozisyon üretemedi.

Ama herşeye rağmen Beşiktaş kazanarak, ligde işini daha da kolaylaştırdı. Ve Şenol Güneş de  böylece Avrupa Ligi’ne daha ciddi asılma olanağı buldu. Güneş, Olympiakos’u da geçerse Avrupa için de büyük hayaller kuracaktır.

GERİLİMDEN UZAK DUR

BEŞİKTAŞ, puan farkı atmış, ama hâlâ rahat değil! İlk 45’te Rize biraz sertleşince oyuncular ve tribünler ‘isyankâr’ bir duyguya kapıldı. Gerilimin yaramadığını Fenerbahçe derbisinde görmüştü oysa.

MAÇIN YILDIZI: G.GÖNÜL

Sadece gol attığı için değil. Kulvarını iki yönlü çok iyi kullandığı için de...

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

ŞENOL GÜNEŞ: En önemli müdahaleyi devre arasında soyunma odasında yaptı ve takım 2. devreyi daha sakin oynadı. Q7’yi zamanında ama Cenk’i kenara biraz geç aldı.

Haberin Devamı

HİKMET KARAMAN: Sabrına hayran kaldım! Daha erken risk alsaydı dün geceden puan çıkartabilirdi. İlk 45’in son yarım saati ona aslında ipucu verdi ama o 85’e kadar bekledi.

MAÇIN HAKEMİ :YAŞAR KEMAL UĞURLU

Beşiktaş kartlarında haklıydı ama ilk devre 2 Rizeliyi es geçti. Atınç’ın pozisyonunda kararsızım.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları