Arenaa, sesss 1-2 deneme

Vodafone Arena, dışıyla farklı olsa da içiyle o da yeni bir Şükrü Saracoğlu ve Türk Telekom Arena gibi… Islıklamalar, tezahürattan daha etkili oluyor. Stat yeni haliyle sanki bir cehennem.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, 1065 gün sonra evine döndü...


Yine, bu kez kırmızı halılar serilmiş ağaçlı yoldan yürüyerek; Üsküdar’dan, Kadıköy’den vapurla ve motorla geçerek; geçici yuvaları Halkalı’dan metroya, tramvaya binerek, geldiler siyah beyazlılar...


Evet, Türkiye Süper Ligi’ne Beşiktaş, yeniden döndü! Hoşgeldi...Eve dönüş, sanıldığı kadar kolay olmaz...


Onca zaman uzak kaldığınız eve döndüğünüzde, ailenizi bir bütün olarak göremeyebilirsiniz. Sinemada anlatılan birçok eve dönüş hikayesinde, dönenle dönülenlerin harcı bir daha tutmaz...


Çünkü saklanmış çok şey vardır ki, kesin bir ayrılığı kaçınılmaz kılar. Ama bu Beşiktaş’ın dağılacak bir tarafı kalmadı. Üç yıldır her bir parçası bir başka yerdeydi. İşte dün bütün o parçalar birleşti. İstanbul Boğazı’ndan ucu Vodafone Arena’ya bağlanan siyah beyaz yeni bir Haliç oluştu...


Stada giden 42 bin kişiden daha fazlası da dönüyordu. Maça giremese de ‘orada olma’ halini; bir ‘futbol hac’ını gerçekleştirmek istiyorlardı.

Haberin Devamı


BURADAN ÇIKIŞ YOK


3 yıllık hasretle boğazlarını patlattılar gün boyu Beşiktaş çarşıda. İnönü’ye veda ederken gazlanmışlardı, Vodafone Arena’ya girerken de...


Kıdemlisi neyse de, babalarının omuzlarındaki bebeleri hiç düşünmez misiniz? Vodafone Arena’nın içi elbet taraftarla daha bir ihtişamlıydı. Ama atmosferiyle bir İnönü değil, yeni bir Saracoğlu veya Türk Telekom Arena’ydı. Islıklamalarda kulağınız patlayabilir. Yani cehennem...Dolmabahçe’siz ligimiz üç yıldır eksikti. Deniz manzaralı stattan deniz altındaki stadın ligimizi ayrı bir seviyeye çekeceği muhakkak. Ben de İnönü romantiklerinden olsam da ezeli rakiplerin atletizm pistlerini atıp, statlarını çoktan ‘buradan çıkış yok’a çevirdiklerini de hatırda tutmalı. Beşiktaşlılar  dün adeta şampiyonluk kutlamasına gider gibiydi. Arena açılışındaki ses kontrol denemesi, başka bir kutlama için de sanki provaydı!

HALKIN EFSANESi NOUMA!

1- Kulüp, stat açılışı için koyduğu geri sayım kronemetresini 19.03’te durdurarak bir anonsla ‘halk açılışı’nı da yaptı.

2- Vodafone Arena’da taraftaların ıslıklamaları, tezahüratlardan çok daha etkileyici oluyor.

Haberin Devamı

3- Yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle insanlar stada girmekte büyük sıkıntı yaşadı. Daha çok giriş noktası olmalıydı.

4- 19. dakikada atılan ama ofsayt bayrağı kalkan golde yan hakeme göremeyen numaralı üst tribünü coşkuyla sevindi.

5- Protokol açılışında adı pek anılmayan Seba’ya tribün, “Süleyman Seba’nın askerleriyiz” diyerek sahip çıktı.

6- Tribün yine isyankâr. Protokol anonsunda yer almayan Pascal Nouma’nın adıyla inlettiler stadı.

7- Yaratıcılığıyla dünyaya nam salan siyah beyazlı tribünler dün yeni stada özel bir tezahürat yapmadı.

REKOR KIRILMIŞTIR

Her Beşiktaş maçı öncesi taraftarın kalibi Kazan’ın önünde atar. Dün de saatler öncesinden meydanda toplanan siyah beyazlılar bir dakika susmazken büfeler de içecek satış rekoru kırdılar. 

Haberin Devamı

ÜNLÜLER VE BiBER GAZI!

stada giderken ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz ile karşılaştım. Giriş kapısını arıyordu. Eskisi gibi ‘kapalı’ya gittiğini söyleyince yolu tarif ettim. Basın kapısını ararken önümden Gordon Milne, Schuster, Tigana ve Amokachi geçti. Kapıyı bulana kadar önce bariyerlerde ezilme riski yaşadım sonra da polisin sıktığı biber gazına da maruz kaldım.

Yazarın Tüm Yazıları