Adana değil Lyon sanki

DRAMATİK Lyon maçı ve kaybedecek bir şeyi kalmayan Adana. Bu iki faktör, ‘fark olur’ denilen maçı Beşiktaş için zorlaştırabilirdi ve nitekim öyle de oldu.

Haberin Devamı

Lyon, zihinsel olarak unutulmuştu, ama sakatlıkları tam geçmediği için kulübeye alınan Adriano ve Quaresma yedeğe çekildiğinden Beşiktaş kanatlarda sıkıntı yaşadı. Tosic, sol bek olarak yüzlerce kez bindirir, fakat bir asist üretmesi mucizedir! Yaratırsa da Aboubakar kaçırır! (62’deki pozisyon)Quaresma olmayınca ilk 45’te Gönül, açık gibi oynadı. Adana ise, zincirsiz oynadı. Roni ve Magaye başta olmak üzere, marifetli oyuncuları var ki goller de Roni ve Magaye’den geldi.

Güneş’in 2. devreye Quaresma ile başlaması kaçınılmazdı. Tolgay iyi, Oğuzhan da diri olunca olmaz oldu ve Atiba çıktı.  2-1 geri düştüğünde Adana, Lyon’vari bir cüretle oynamaya başlayınca Atiba’sız Beşiktaş sırıtmaya başladı. 

 ‘ŞEYTAN ÜÇGENİ’NE RAHAT GİRDİ

Beşiktaş, ligde en fazla atak yediği maçlardan birini oynadı, üstelik de evinde. Çünkü 120 dakikalık Lyon maçının fiziksel hasarı, özellikle Adana çok adamla geldiğinde takım savunmasında kendini gösterdi. Ama esas etken Adana’nın “Ya 3 puan, ya hiç” diyen anlayışı.Uzatmayalım, Adana çok iyi oynadı.

Haberin Devamı

Sol bek olarak ileri çıktığında pek verimli olamayan Tosic, stoper olarak çıktığı atakta golü attı. Bu gol hayatiydi. Zira bu maçın ardından Başakşehir-Fenerbahçe-Bursa ‘şeytan üçgeni’ başlıyor. Puan kaybıyla bu maçlara gidilseydi rakiplere de cesaret verecekti. Şimdiyse erken bir şampiyonluk kredisi kazandı. 

MAÇIN YILDIZI: TOLGAY

Atılan 2 golde asist gibi asist yaptı. Oğuzhan da atsa 3. asisti olacaktı.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

ŞENOL GÜNEŞ

QUARESMA ve Adriano’suz da maçı alabileceğini sandı, ama papuç pahalı çıktı. Sol bekte Beck ile başlasa Tosic-Marcelo’yu bozmaz ve takım da daha dengeli olurdu.

EYÜP ARIN

“Çıkın oynayın” demiş, ancak bunu güçlü bir ofansif taktik anlayışıyla destekledi. Ofansta  iyi top yaptı. Çok adamla çıkarak, Lyon yorgunluğunu kullandı. Dün klas ayaklara yenildi. 

MAÇIN HAKEMİ: HALİL UMUT MELER

ligin bu sezon iyi olan nadir hakemlerinden biri. Dün de maçı yardımcılarıyla birlikte çok iyi yönetti. Lig ortalamasının altında faul düdüğü çalıp tempoyu besleyen isimlerden biri de oldu. 

Yazarın Tüm Yazıları