2 PUAN GiTTi ÇÜNKÜ GÜNEŞ DE FORMSUZDU

İLK 45’te Fabri dahil, Beşiktaşlıların ayarı kaçmıştı! Ne Oğuzhan ne Talisca, forveti pozisyona sokacak doğru paslar üretemedi. Gidişata bir tek Aboubakar isyan etti, ancak onun birçok atağı da takımda bir ruh ikizi olmadığı için sonuçsuz kaldı. Bir nevi ‘anlaşılamayan ataklar’ gerçekleştirdi!

Haberin Devamı

Devre bittiğinde başlık şuydu: Beşiktaş kötü, ama şanslı...

Sergen Yalçın’ın öndeki oyuncuları Beşiktaş savunmasını hep tedirgin ederken, orta sahası da rahat oyun kurdurmadı. Savunma bölgesini de çok iyi parselleyerek siyah beyazlılara çok fazla boşluk bırakmadı.

En kötü Beşiktaş’ta bile Quaresma, bireysel çıkışlarıyla takımı taşıyordu. Yokluğu dün çok fazla belli oldu. Babel dün tam bir hayal kırıklığıydı. Kaleyi düşünme konusunda Atiba’laşmaya başladı. Nitekim Güneş, 2. devreye onunla çıkmadı.

BU STRES NiYE?

BEŞİKTAŞ taraftarları tribünü dolduruyor, bu iyi. Fakat anlamsızca çok stresli olduklarını da söylemem lazım. Son dönemlerdeki Vodafone Arena seyircisi ancak skor iyiyken iyi. 

TALISCA’YI ÇIKARMALIYDI

ŞENOL Güneş, ikinci bölüme 4-4-2’ye geçerek başladı ve bu değişiklik Kayserispor ceza sahası etrafında daha fazla baskı kurmalarını sağladı. Beşiktaş, aradığı golü de buldu. İşte tam bu noktada Şenol Güneş, bence oyuna bir kez daha müdahale etmeliydi. Gökhan İnler veya Necip Uysal’ı alarak orta alan direncini artırmalı, Oğuzhan Özyakup’u da hücum arkasına atmalıydı. Yani Talisca mutlak surette çıkmalıydı.

Haberin Devamı

İkinci devre en azından hücum anlamında daha iyi bir görüntü verilse de Beşiktaş, 2 puan kaybetmedi 1 puan kazandı diyebiliriz.

Bu maç siyah beyazlıların zihinsel olarak kendilerini yeniden gözden geçirmelerine de olanak verdi. Şenol Güneş’in artık başka oyunculara da şans vererek kadro derinliğini artırması lazım.

27’LİKARAS ÖZBİLİZ U21’DE!

ARAS, kanat oyuncusu. Geçen sezonun devre arasında bu sezon için alındı. Ligde sadece 7 dakika oynadı. Quaresma’nın olmadığı takımda yedek  bile olamadı. ‘Geleceğe yatırım’ diye alınan 27 yaşındaki Aras, ihtiyaç varken dün A takımda değildi, ama önceki gün U21 takımındaydı!

MAÇIN YILDIZI: ABOUBAKAR

2 gol attı ve ciğerini de patlatırcasına da mücadele etti. Saygıyı fazlasıyla hak ediyor.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

ŞENOL GÜNEŞ: ÇİFT santrfora geçmesi ikinci devre oyunun rengini değiştirdi. Ancak 1-0’yı yakaladıktan sonra Talisca-İnler değişikliğine gitmeliydi. Savunması zaten olmayan Talisca’nın dün o iyi ayağı da yoktu.

Haberin Devamı

SERGEN YALÇIN: “KOŞMAYAN futbolcu Sergen”, çok iyi koşturan, mücadele ettiren ve akılla da oynatan bir “Sergen Hoca” olmuş.  Welliton, dün etkili olsaydı Yalçın, efsanesi olduğu takımından 3 puan alırdı.

MAÇIN HAKEMİ: CÜNEYT ÇAKIR

KAYSERİ’yi ezdirmedi ancak çıkardığı sarı kartlarda ve verdiği faullerde tam standart yoktu. 

Yazarın Tüm Yazıları