Yaşasın bilim dünyamız, yaşasın demokrasimiz

SORUYU basitleştirerek sorarsak bir insan (bu durumda 200 kişi) aynı anda hem Datça’da hem de Şanlıurfa’da bulunabilir mi?

Haberin Devamı

Soru, sadeleştirilmiş haliyle kafaları karıştırabilir; bu sebepten, biraz açalım...

Muğla’nın Datça ilçesinde mevsimlik işçi olarak bulunan 200 kişinin, halkoylamasında memleketleri Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Gölcük’te oy kullandıkları ortaya çıktı iddialara göre.

HDP Datça İlçe Başkanı avukat Günfer Karadeniz, Yüksek Seçim Kurulu’na iletilmesi talebiyle Datça İlçe Seçim Kurulu’na sunduğu itiraz dilekçesinde durumu şöyle özetledi:

“Ekli listede isimleri belirtilen ve Datça’da inşaat işçisi olarak çalışan 80 kişi, burada yaşadıklarını ve seçmen kütüklerinin bulunduğu Hilvan İlçesi Gölcük Köyü’nde kurulan sandıklarda kendi adlarına oy kullanıldığını, bu sayının toplam 200 kişi olduğunu, seçmen kartlarının adreslerinin bulunduğu bu köye geldiğini, köyde tüm oyların kullanılmış olduğunu öğrendiklerini beyan etmişler ve itiraz etmemiz için tarafımıza başvurmuşlardır... Adı geçen köydeki sandık sonuçlarının incelenerek, iddiamız çerçevesinde burada yapılan seçimin iptaline karar verilmesini arz ederiz.”


TELEPORTASYON BİZİM İŞİMİZ
Sayıları milyonlarla ifade edilen ve sorunları say say bitmeyecek olan mevsimlik işçilerin, özellikle de çocukların problemleri ayrı bir büyük dramdır ama bugünlük konumuz bu değil.

Sayın Günfer Karadeniz de üstüne alınmasın ancak bu itiraz biraz vizyon eksikliği, memleket insanının potansiyeline güvenmemek ve mesela hiç Uzay Yolu izlememekle açıklanabilir.

Müjdeli haberi ben vereyim ülkemize ve bilim dünyasına!

Bence Uzay Yolu dizisinde mürettebatın “Işınla beni Sıkoti!” diyerek kitlelere tanıttığı ışınlanma veya “teleportasyon” hadisesi gerçek olmuştur.

Sevinin küçükler, övünün büyükler.

Bence bu işçi kardeşlerimizden bir grup, neredeyse uyanık kaldıkları her an devam eden mesailerinden artakalan vakitlerinde “ışınlanma makinesini” icat etmiş, 16 Nisan’da bünyelerini Datça’dan Şanlıurfa’ya teker teker (veya toplu halde) aktarmış, vatandaşlık vazifelerini yerine getirmiş ve tekrar işlerine güçlerine dönmüşlerdir.


MÜMKÜN MÜ YAHU?
Aksi düşünülebilir mi?

Onların yerine bir başkası oy kullanmış olabilir mi?

Kurallara, kanunlara en az koltukları kadar bağlı olan YSK buna izin verir mi?

Demokrasi abi gözyaşı dökmez mi?

Seçime hile karışmış olmaz mı?

Mümkün mü yani günümüz Türkiye’sinde böyle bir hadise? (Kendisi bile inanmadı yazdığına...)

Aslında böyle olduğunu iddia eden de var.

Datça’da bulunan Hilvanlı bir vatandaş şunları söylemiş:

“Bu kişilerin çoğu akrabam ve şu an Datça’da yaşıyorlar. Gölcük Mahallesi’nde iki seçim sandığı var. Öğrendiğime göre, Gölcük’e bir taziye evi yapılmasının karşılığında tüm köylüler ‘Evet’ oyu vermek üzere anlaşmışlar. Ancak, Datça’da bulunan 200 kişinin de oyları, sanki oradaymış gibi sandığa atılmış...”


EYY ATMOSFER BASINCI
Olacak iş mi?

Bence eline bir tabak, bir bardak, bir mum, biraz su verilse “atmosfer basıncı deneyi” yapamayacak olanların bu büyük vizyonu okuyamamasından kaynaklanıyor gürültü.

Seçime hile karıştığını düşüneceklerine, bu büyük bilimsel başarıyı, bu vizyon sıçramasını kutlasınlar, ata binip Üsküdar’a geçsinler.

Yaşasın bilim dünyamız, yaşasın demokrasimiz!

Yazarın Tüm Yazıları