Tatilciyi sev koru, anlayış göster

KAVİMLER göçü başladı, tatilciler dönüyor...

Haberin Devamı

Uzun tatili fırsat bilip su kenarına inen milyonların gidiş çilelerinin dönüş versiyonunu hep beraber izliyoruz; hepsine sabırlar, kolaylıklar, açık yollar, kazasız belasız yolculuklar dilerim.

 

Yarın çoğu işbaşı yapmış olur. Onları yanık tenlerinden, “Beach’de locamız olacaktı” şeklinde sabitlenmiş şaşkın bakışlarından filan kolayca tanıyabilirsiniz.

 

Muhakkak hepsi “bi eğlendi, bi dinlendi ki sormayın” ama kim bilir, belki bazılarının başına da şunlar gelmiştir:

 

Polis barikatına takılmış olabilirler mesela...

 

Şirin tatil yörelerimizden Akçay “istiap haddi”ni aşınca polis ilçe girişine barikat kurdu, araçların girişine izin verilmedi...

 

Haberin Devamı

AÇ KALAYDIK İYİYDİ

 

Aç kalmış olabilirler mesela...

 

Malum, normalde 2 bin 500 kişinin yaşadığı Avşa Adası’na 130 bin tatilci gidince kıtlık baş gösterdi, fırınlarda ekmek tükendi, Avşa’nın adı “Survivor adası”na çıktı vesaire... Bodrum’da mangala özenip marketten tavuk almaya çıkan bir arkadaşımızdan üç gündür haber alamıyoruz diyeyim, siz anlayın

 

“Aç kalaydım iyiydi” diyebilirler mesela...

 

Bodrum’da “haşırttudıbilekbord mönüsünü” seçerek lahmacuna 60 lira, çupra ve börülceye 300 lira bayılmış, yutmak için içtikleri alkolsüz meyve kokteyline de 65 lira fişeklemek suretiyle tatillerini unutulmaz hale getirmiş olabilirler.

 

Yorgun olabilirler mesela...

 

Malum, 85 bin nüfuslu Marmaris’e 600 bin kişi gidince otellerde, pansiyonlarda, evlerde ve hatta balkonlarda yer kalmayınca millet plajlarda yattı kalktı....

 

Haberin Devamı

Plaj tokuşması yaşamış olabilirler mesela...

 

“Sakin Kent” Akyaka gibi yörelerin plajlarında metrekare başına 2 ila 4 tatilci düştüğüne şahitlik edilmiş, kulaç atarken kaş yaranlar, denize atlarken eniştesiyle çarpışanlara rastlanmıştır...

 

Ay yazık bee... Neyse!

 

VIP DEĞİL BİP SERVİS

 

“Beach” e gidip “VIP” servis yerine “BİP” servis almış olabilirler mesela.

 

“Denize locadan girmek” gibi asla anlayamayacağım bir uygulama için 2 bin ila 25 bin, “BİP garson” için 500 lira uçlanmış olabilir talihsiz tatilcilerimiz.

 

“Plaj Ayısı” belgeseli çekimlerine şahitlik etmiş olabilirler sonra...

 

Yaz aylarında özellikle Ege sahillerinde rastlanan “Plaj Ayısı” canlısı genellikle üç-beş günlük sakallı, etiketi taze kopartılmış marka kıyafetli “hassas” bir canlıdır ve “Nebahtınlağ!” sesi çıkarır.

 

Haberin Devamı

Son olarak pop şarkıcısı Hadise’nin “beach”inde pop şarkıcısı Gülşen’in konserinde ortaya çıkmış ve iki gruba ayrılarak kavga ederken gözlenmiştir.

 

Neyse ki ertesi gün Hadise “beach’te birbirinden güzel pozlar vererek” durumu toparlamıştır.

 

DUBAMIZ MI OLACAKTI?

 

“Selfie trafiği”ne takılmış olabilir tatilci.

 

“O nedir?” demeyin. Alaçatı’nın daracık, güzel sokaklarında “selfie çubuğu havaya, fotoğraflar Instagram’a” pozisyonu alan kitle yaya trafiğini durma noktasına getirmiş, tatili aynı taş otelin önünde tamamlamak zorunda kalanlara rastlanmıştır.

 

Dinlenmeye gidip yorulmuştur tatilci...

 

İstanbul’da kaçtığı sevimsizlerle aynı dubaya tutunup salınmak zorunda kalmıştır tatilci...

 

Haberin Devamı

Hem derisini hem ruhunu yakmıştır tatilci...

 

Bu sebepten onlara sevgiyle, anlayışla yaklaşın; hatta önümüzdeki bayram tatilinde yine İstanbul’dan uzaklaşmaları için kıskanıyormuş gibi yapıp cesaretlendirin lütfen.

 

Haydi geçmiş olsun...

Yazarın Tüm Yazıları