Kuş mu balık mı?

LİGİN ilk iki haftasını ‘bir şekilde’ kayıpsız geçen Galatasaray’ın Kayseri deplasmanındaki amacı elbette 3 puanı cebe indirip ardına bakmadan koşmayı sürdürmekti.

Haberin Devamı

15 dakika dolmadan Bruma’nın asisti ve Yasin’in iyi kontrolü ardından yaptığı net gol vuruşuyla öne geçtiğinde bu planın tutabileceği de düşünülebilirdi.
İlk 30-35 dakikalık bölümde oyunu ve rakibi kilitleyen, anahtarı da yutan bir Galatasaray vardı sahada. Kayserispor’un atak geliştirmek bir yana, makul bir pas ağı oluşturmasını bile engelledi bu süreçte Galatasaray.

 

“Peki, topa ve oyuna hâkim oldu, rakibi durdurdu da kendi adına ne yaptı?” diye soracak olursanız, Bruma’nın sağ kulvardaki heyecan verici koşuları dışında bir örnek veremem.

 

TİTREKLİK

 

Savunma konusunda titrek bir yapıya sahip olduğu malum Galatasaray’ın; nitekim ilk yarının son bölümünde biraz silkinen ve yüklenen rakip beraberlik golünü yakaladı.

 

Haberin Devamı

İkinci yarıda Selçuk ve Yasin’in yerine Josue ve De Jong’u alarak orta saha vitrinini yenileyen Riekerink bu yolla takımı ateşleyebileceğini düşündü.
Milli maç yorgunluğu her halinden belli olan Sneijder’ın biraz kıpırdanması, Ciğerci’nin uzak mesafeli şut denemeleri ve Bruma’nın bu kez soldan bindirmeleri dışında bir sıçrama gözlemlemek mümkün olmadı yine de.

 

G.Saray geçen sezon ‘iyi oyunculardan oluşan kötü, kendini salmış, umursamaz bir takım’ idi. Bu sezonu değerlendirmek, fazla iyimser veya fazla kötümser olmak için henüz erken.

 

BİR RUH LAZIM

 

Bir ‘ruh’ yakalayabilirse, bir oyun kimliği yaratabilirse, Bruma dışında heyecan faktörleri oluşturabilirse, savunmasına çeki düzen verebilirse, yeni transferlerden fayda sağlayabilirse işler iyi gidebilir. Bu iyimser yaklaşım...

 

Bu saydıklarımız gerçekleşmezse, tutkalı koyulaştıramazsa ne olacağı malum. Bu da kötümser yaklaşım diyelim... Şu anda kuş mu, balık mı belli değil açıkçası.

 

Haberin Devamı

Sezonun başındayız, ne olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz ama biraz heyecan, biraz hırs, biraz konsantrasyon gerektiği aşikar.

Yazarın Tüm Yazıları