İyiyiz biz, çok iyiyiz

 İSTANBUL’da güneş gökyüzünü kaplayan “pamuksu” bulutların arasından geçmeye, bir yol bulmaya çalışıyor...

Haberin Devamı

Boğaz kenarında bir banka oturup pırıltılı bir mavi örtüye dönüşen denizi izleyecek kadar şanslı aylakların edebi bir ayaklanma başlatması işten değil...

Uzun sürmüş bir kışın yorgunu ruhlar böyle böyle “Geldi güneş, gitti yağmur ve şimşek...” tarzı huzur atakları yaşarken haberler yağmaya başlıyor...


OOOF, OOF, OF!
KHK marifetiyle kaybettikleri işlerine dönmek için açlık grevi yaparken evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan, sonra da tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya savcılıkta şu soru da sorulmuş: “Ölüm orucu eylemi yapmanız konusunda size ne tür menfaatler sunulmaktadır...” Yani şöyle denmiş: “Ölümden çıkarınız nedir?”

“Ooof” deyip, arkasını “Oof, of!” diye tamamlayamadan şöyle bir spot düşüyor bankta oturan adamın önüne: “TBMM Genel Kurulu’nda HDP grubunun ‘Çocuk istismarının mutlak surette önlenmesi ve istismara uğrayan çocukların toplumsal yaşama adaptasyonlarının sağlanmasını öngören araştırma önergesi’ görüşmeler tamamlanmasına rağmen karar yeter sayısı olmadığı için oylanmadı.”


RESTORASYON BİZİM İŞİMİZ
07.45 vapuru Beşiktaş’tan Kadıköy’e doğru süzülürken Sivas dolaylarından akıllara ziyan bir haber geliyor: “Selçuklu döneminin önemli eserlerinden 750 yıllık Gök Medrese’nin çinilerinin asitle temizlenerek yok olmasının ardından maviye boyandığı ortaya çıktı...”

“Akıllara ziyan” demiştik ya, oradan devam edelim... Arkadaşlarımız Gurbet Gökçe ve Ali Can Zeray, Saros Körfezi’nden, cennet köşesi İbrice Limanı’ndan bildiriyor: “‘Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi ile Özel Koruma Bölgesi’ ilan edilen ormanlık alanlar, açılan kalker ve taşocakları nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bakanlığın, ‘ÇED raporu gereksiz’ kararı üzerine çevrecilerin başvurduğu mahkemenin verdiği ‘ÇED raporu gereklidir’ kararına rağmen, bölgeye iki yeni kalker ocağı açılması için başvuru yapıldı.” Bize deniz değil kalker lazımdır, eyy erenler...


AMA İYİYİZ YA...
Melih Gökçek, turizmcileri “mega lunapark” projesi Ankapark’taki “roller coaster” tarikiyle “atta”ya çıkarmış, vagon raylarda asılı kalmış, Gökçek gazetecilere “Güvenliğin ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi” demiş. “Politikacının teflon kaplısı makbuldür” diyen çıkmış mıydı?..

Ama iyiyiz ama biz, çok iyiyiz.

Mesela Ankara’da, Demetevler’de araçlarıyla, konvoy halinde caddeyi kapatan bir grup “vatandaş” caddede otomobille sıfır çizip, silahlarıyla havaya ateş açtıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden ayrılmış.

Aklımız başımızda, rasyonellik damarlarımızda, vicdanımız şahlanışta...

İyiyiz biz, çok iyiyiz...

Yazarın Tüm Yazıları