Hırsız tutulur ya vicdansızlık?

Hırsızın kibarı nasıl olurmuş gördük 2018’in son günlerinde...

Haberin Devamı

Zonguldak sahilindeki büfelerden birine camı kırarak giren hırsız, bozuk paraları ve bazı işyeri malzemelerini çaldıktan sonra bir not bırakmıştı.

Bir kâğıda “İnsan bir kamera, bir alarm taktırır; hepinizi seviyorum” yazan hırsız şöyle devam ediyordu:

“Hepinize aldıklarımın üç mislini geri bırakacağım, nasıl çaldıysam o şekilde. Hepinizin parasını vereceğim. Sizi seviyorum...”

Aralık 2018’den bu yana neler oldu, hırsız dönüp sözünü tuttu mu, yakalandı mı bilmiyoruz. Ortada bir mağduriyet varken hırsıza sempati duyacak halimiz yok ama en azından bu “Arsen Lüpen” tarzını, bıraktığı notu filan eğlenceli, hırsızı da en azından kibar ve esprili bulabiliriz.

Peki şimdi bahsedeceğim hırsızları nasıl tarif edeceğiz? Nasıl adlandıracağız bu alçaklığı?

Geçen sene özel sektör ve belediye ortak bir hayır işine imza attı ve toplamda 39 noktaya akülü sandalye şarj ünitesi kurmaya karar verdi. Akülü araç kullanan engelli vatandaşların zaten kaldırımdan toplumsal duyarsızlığa hayatın her alanında karşılaştıkları güçlükleri bir nebze olsun azaltabilecek bir girişim. İşte bu şarj istasyonunun Taksim Meydanı’ndaki örneği açıldıktan sonra geçen 2-3 aylık süreçte iki kez soyuldu!

Haberin Devamı

Ne çalabilirler akülü sandalye şarj ünitesinden? Soketleri, yani aracı üniteye bağlayan kabloların uçlarını çalıyor insafsızlar...

Ne diyeceğini şaşırıyorsun işte böyle bir aşağılık olayla karşılaşınca.

Ahlakın tamamen yok olması, vicdanın hiç oluşmaması ile mi açıklayacağız?

“Adiler, uğursuzlar, şerefsizler” diye hakaret edip geçecek miyiz?

Bu hırsızlığı “rögar kapağı çalmak” gibi “şehir mobilyalarına yönelik” bir suç olarak görmek mümkün değil.

Önceki gün yaşanan ikinci hırsızlıkla ilgili haberde aracını şarj etmek için gelen Mehmet Zeki Eycan’ın sözlerine de yer verildi. Aküsünün şarjı bittiği için meydana geldiğini söyleyen Eycan, “Kablonun ucu kopuk olduğu için aracımı şarj edemedim. Lütfen, bu hepimiz için. Ben şu anda mağdur oldum. Arabamı şarj edemedim burada kaldım...” diyordu.

Zaten şartları kötü olan engellilerin kullanacağı ve büyük ihtimalle yüksek maddi değeri bulunmayan soketlere bile göz dikenlerle yaşıyoruz bu şehirde, bu ülkede.

Haberin Devamı

Hırsızı yakalayıp içeri tıkarsın tıkmasına da (o da hemen salınmazsa tabii) bu vicdansızlığı ne yapacağız; onu bir söyleyin...

Yazarın Tüm Yazıları