Gitti klip; şimdi sen düşün Putin!

HEM gururluyum hem bir çeşit hayal kırıklığı yaşıyorum.

Haberin Devamı

Bir yanım bayrağı filan kapıp “Yaşasın Türk sanatçısı!” diye bağırarak caddelerde, meydanlarda koşup coşmak istiyor, bir yanım ellerinden kayıp giden sanat eseri için ağlıyor.
Türkücü Aydın Aydın, Rusya’yı protesto etmek için son şarkısı “Senin Ne Mal Olduğunu Bir Ben Bilirim”e çektiği klibi, düzenlediği bir basın toplantısında yakarak imha etmiş.
Bir hayranı olarak çok üzüldüm, öfkeyle kapıları çarptım, yastıkları yumruklayarak ağlayacak vaziyete geldim eyy okur!
Ama bir yandan da “Şimdi sen düşün Rusya! Sen düşün Putin!” diyerek milli hislerle dolup dolup taştım!
Aydın Aydın’ı yıllar önce saykodelik türkü diyebileceğimiz özgün bir tarzdaki çalışması “Su Sesi/Water Sound” veya diğer adıyla “Şıp Şıp Song” ile tanımıştım.
Bütün Aydın Aydın çalışmaları gibi uzun süre bünyeden atılamayan, çarpıcı, devirici, dinleyenin üstünde tepinecek kalibrede bir parçaydı.
Aydın Aydın hayranlarının yakından bildiği çevreye duyarlı şarkılarındandı.
Kuzularla düet yaptığı “Kuzuların Sesi Meeeee” adlı dinleyeni kaidesinden sarstsığı şarkısı ve pet şişelerden hareketle çevre kirliliğine isyan ettiği “Pıt Pet/Pıtmen” şarkılarını da bu noktada anmakta fayda var.
“Pıtmen”in klibinde çölleşmiş toprak desenli takımı ve gömleğiyle gördüğümüz Aydın Aydın, katıldığı bir canlı yayında yüzüne de aynı deseni makyaj yaptırmış ve bizzat çölleşerek harikulade bir performans sunmuştu.
Yürek sazımızı titretirken beyin hücrelerimizi de dingildetmeyi ihmal etmeyen Aydın Aydın, sosyal ve çevresel konularla birlikte doğal afetleri de ele alabiliyor.
2006’da “Çığ” temalı parçasına memleketi Hakkâri’de, Yüksekova’da klip çekerken üstüne çığ düşmüştü (neyse ki kimse zarar görmemişti) hatta.
Hey gidi günler...
Neyse efendim, hal böyleyken, Aydın Aydın’ın son albümünde yer alan hit parçası “Senin Ne Mal Olduğunu Bir Ben Bilirim”e klip çekme zamanı gelmiş çatmııış!
Biz yine bir Aydın Aydın klibi için sığınaklara yığınak yaparak filan beklerken kara haber geldi.
Rusya’yla yaşanan kriz, klibinde Elena adında bir Rus oyuncuyla kamera karşısına geçmiş olan Aydın Aydın’da milli bir aydınlanma sürecini tetiklemiş.
Yanına klibin milli oyuncusu Esra Kapıcı’yı alıp bir restorana gitmiş, basın mensuplarını da çağırmış.
Sonra olaylar şöyle gelişmiş:
“Klibin yer aldığı CD’leri eline alan Aydın, ‘Bundan böyle kliplerimde Rus mankenlere yer vermeyeceğim’ diyerek klibin 2 kopyasını, restoranın ısıtılmasında kullanılan içi odunla dolu varillere atıp yaktı...”
Haberin bu satırlarında ayağa kalkıp “Su Sesi/Water Sound”u söylemek ve böylece bir saygı duruşu gerçekleştirmek istedim.
Ama “çok duygulanacağımız yer”e daha varmış meğer.
“Türkiye’de bir sanatçının ilk kez tanıtım toplantısında klibini yaktığını” belirtmesinde duyduğum heyecanı da aşııııp gittiğim nokta ise şu sözleri oldu:
“Bütün çabam, emeğim feda olsun. Gerekirse 10 kez bu klibi çekerim. Bizim yerli mankenlerimiz var. Daha güzel kızlarımız var. Onlara yer veririz.”
İşte Türk sanatçısı!
İşte Aydın Aydın!
Soğan, üzüm, domates, tavuk almayacakmış bizden Rusya, ne gam!
Bu sanatçı şamarı yeter onlara!
Ayrıca...
Klibi yakılan “Senin Ne Mal Olduğunu Bir Ben Bilirim”in sözleri de “anlayana” türünden ha, ona göre:
“Senin ne mal olduğunu bir ben bilirim/ Senin zalim olduğunu dünden bilirim/ Senin rezil olduğunu çoktan bilirdim/ Sen kendini bana sakın anlatma/ Senin gibi yalancıya gücüm yetmiyor/ Sen kendini bana sakın anlatma”


(NOT: Aydın Aydın’ın yazıda bahsi geçen şarkılarını YouTube’da bulabilirsiniz. Başarılar dilerim.)

 

Yazarın Tüm Yazıları