Bunun adı yasak savmak

ESKİŞEHİRSPOR, Galatasaray deplasmanında, maçın ilk yarısında kalesinde sadece bir kez tehlike yaşadı.

Haberin Devamı

O tehlikeyi de herhalde, “Bu kadar yol geldik bari heyecan olsun” diye kendi kendilerine yarattılar.
Maçın 32’nci dakikasında “gelişmeyen” bir Galatasaray akınında Eskişehirsporlu oyuncu az kalsın kendi kalecisini “avlıyordu”; bu kadar, ilk yarının özeti işte bu kadar!..

ÜZÜCÜ MANZARALAR

DİLLERE destan bir formsuzlukla başladı Galatasaray sezona... Selçuk’un artık trajik bir hal alan oyunu, Burak’ın maraton koştuktan sonra sahaya çıkmış gibi gezinmesi filan hakikaten üzücü manzaralar.
Sadece Selçuk İnan ve Burak Yılmaz değil elbette “yasak savar” havalarda oynayan. Chedjou dışında (Muslera’yı saymıyorum zaten) Galatasaray’da ne yaptığını bilen, sahada ne yapması gerektiği konusunda fikri olan bir futbolcu bile yoktu.
“İkinci yarıda ilk yarıya göre biraz daha hareketliydi sarı kırmızılılar” diyeceğim, komik olacak, ben bile inanmayacağım!
İlk yarıda o kadar kötüydü ki takım, ikinci yarı koşuyor ve oynuyor taklidi yapsalar bile zaten daha iyi gözükürdü.

Haberin Devamı

METiN OKTAY OLMAK

ESKİŞEHİRSPOR farklı mıydı? Pek değil. Böyle bir Galatasaray’ı bulmuşken fırsattan yararlanmayı beceremediler, onların da ne yaptığı belli değildi yani. Galatasaray’ın puan kaybı yaşaması değil problem. Puan kaybedilir, maç kaybedilir ama böyle kötü, böyle kişiliksiz oyun olmaz.
Son bir sözüm daha var.
Metin Oktay’ı anmak için elini yüreğinin üstüne koyup durmak filan tabii kendi içinde anlamlı hareketler ama unutmamak lazım Büyük Metin Oktay öyle sadece eli göğsünde durarak bayrak oyuncu olmadı!
Önce Metin Oktay’a, onun terletmeden üstünden çıkarmadığı formaya layık olun, sonra nasıl durursanız durun.

Yazarın Tüm Yazıları