Bu ülkeye yürek dayanmaz be!

ANTALYA’nın Kepez ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Hamide Yücel için pazar sabahı “olması gerektiği gibi” başlamıştı.

Haberin Devamı

Oğlu Ali Yücel ve arkadaşlarını pazar kahvaltısı için eve davet etmişti.

Bundan sonrasını dört dörtlük bir haber hazırlayan DHA muhabiri arkadaşımız Süleyman Ekin’in konuştuğu görgü tanıklarından dinleyelim.

Önce Ali Yücel anlatsın:

“Girişte oturuyorduk. Demir kapı bir anda sürüklenerek açıldı. Elinde silahlı bir kişi üzerimize koştu. Biz panikledik ve ‘Siz kimsiniz’ dedik. Cevap vermeden, beni tutarak kanepenin üzerine yatırdılar. Annem bağırtıları duyunca dışarı çıktı, ‘Siz kimsiniz oğlum? Neden geldiniz?’ dedi. Onlar hâlâ kolumu tutarak kelepçelemeye çalıştı. Ben yine ‘Siz kimsiniz?’ diye sorunca polis olduklarını söylediler. Annem ‘Dur evladım, o benim çocuğum. Nereye götürüyorsun? Ben hiçbir yere bırakmam’ dedi. Polis de bağırarak, ‘Sen bir çekil teyze. Oğlun cinayetten aranıyor’ diyerek annemi kanepeye itti...”

Haberin Devamı

SEN DEĞİLMİŞSİN O SUÇLU!

Olayı bir de komşu evde oturan Hüsam Ekşioğlu’ndan dinleyelim:

“(Sonradan polis olduklarını öğrendiğim kişiler) Kapıyı açıp içeriye girdikten sonra bağrışmalar oldu. Torunumu bırakarak komşunun evine koştum. O esnada komşumun oğlu Ali’yi polisin kanepeye yatırdığını gördüm. Hamide Teyze de oğluna kelepçe vurmaya çalışan polislere engel olmaya çalışıyordu. Sonrasında ise kendinden geçti...”

Yine Ali Yücel anlatsın:

“...Annem fenalaştı. Ona yardım etmeye çalışırken, polisler beni götürmek istedi. Ben, ‘Bekleyin, anneme yardım edeyim, ölecek’ diyerek kimliğimi çıkardım. Bu arada diğer polis elindeki zarfla yanıma gelerek, içinden çıkardığı fotoğrafa ve bana baktı. Sonra da ‘Benzerliğin yok. Sen değilsin. Bize bu adres verildi’ dedi...”

Sonra?

Peki ya sonra?..

Hamide Yücel kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.

Y.K.’YI HATIRLAYAN?

Bu kadar basit...

Bu kadar acı...

9 yaşındaki Y.K.’yı hatırlıyor musunuz?

İzmir Bornova’da arkadaşıyla oyun oynamaya gittiği evde, arkadaşının dedesi tecavüz etmişti Y.K.’ya!

Herif (daha kibar konuşamayacağım, kusura bakmasın kimse) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Duruşma tarihi yaklaştıkça içi daraldı 9 yaşındaki Y.K.’nın. Tacizci alçakla karşılaşma korkusunu taşıyamayan yüreği durdu.

Haberin Devamı

9 yaşındaki Y.K.’nın canını “yasal hoyratlık” aldı işte.

Bu kadar basit...

Bu kadar acı...

DANYAL IRGAV’I HATIRLAYAN?

Danyal Irgav’ı hatırlıyor musunuz?

30 yıllık öğretmen olan ve çevresinde çok sevildiği belirtilen Eğitim-Sen üyesi Süryani asıllı Danyal Irgav, 15 Temmuz sonrasında açığa alındı.

83 gün boyunca somut olarak suçlanmayan Irgav’ın bu süreçte iftiralara gerdiği göğsü, göreve iade edildiği gün yorgun düştü.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu şöyle andı Irgav’ı:

“Danyal Irgav 30 yıllık öğretmenliği boyunca hizmetleriyle ve insan olarak önemli izler bırakmış biriydi. Midyat’taki cenazeye katılan ve Mardin’in kültürel yüzünü yansıtan yüzlerce Müslüman, Süryani, Türk, Kürt, Arap insanlarımızın üzüntüsünden anlaşılıyordu...”

Bu kadar basit...

Bu kadar acı...

Bu kadar hoyratça...

Haberin Devamı

Boşuna “Bu ülkede yaşamak yürek ister...” denmiyor.

Yürek istiyor ama o da yetmiyor, yetemiyor işte.

Vah bize, vahlar olsun bize...

Yazarın Tüm Yazıları