Bir hışımla yürüdü ki…

BRUMA ilk gol pozisyona girdiğinde maçın ilk dakikası dolmamıştı.

Haberin Devamı

Öyle bir hırsla, hışımla, kararlılıkla yürüdü sarı kırmızılar rakip Akhisar Belediyespor’un üzerine ve bir an olsun vites küçültmedi ilk yarıda.

9’uncu dakikada Semih’in arka direğe doğru kesilen topu uzak direğe doğru kafayla yollaması perdeyi açtı.

İştahı gittikçe artan, hızını sürekli artıran, rakip defansın aklını karıştıracak bir pas trafiği oluşturan Galatasaray yarım saat dolmadan Bruma ile ikinci golü de çıkartmıştı. Sonra Podolski’nin kaleciden dönen topunu iyi bir takiple “tipleyen” Yasin ve yine Bruma çıktı sahneye 8’er dakika arayla.

İlk yarıda perde kapanırken Galatasaray’ın mutlak üstünlüğü skor tabelasında da kendisini net bir şekilde gösteriyordu: 4-0…

AMANSIZ BASKI

- Hücum hattında kart cezaları vb yüzünden bir süredir birlikte sahada yer alamayan Sneijder-Podolski-Yasin-Bruma dörtlüsü çalışkanlıklarının, yaratıcılıklarının ve kurdukları amansız baskının karşılığını böylece almış oldu.

Haberin Devamı

Buraya kadar her şey iyi hoş; üstüne leke düşmeyecek kadar temiz bir oyunla galip geldi Galatasaray. Ancak biraz da rakibe bakmak gerekiyor. Akhisar Belediyespor, Galatasaray’ı son iki maçta epeyce zorlayan rakiplerin kalibresinde bir takım görüntüsü çizmedi. Bunda elbette Galatasaray’ın kararlılığı ve amanvermez tavrı etkili oldu ama... Açıkçası karşılık verecek bir hali de yoktu dün rakibin.

İkinci yarıda da baskısını sürdüren, mutlak hâkimiyetinden ödün vermeyen bir takım izledik.

- Maçın sonlarına doğru kazanılan penaltıyı kullanan Selçuk ve Sinan Gümüş skor defterini kapatmış oldular: 6-0.

- Neticede geçen hafta hem de berbat bir oyunla gelen mağlubiyetin ardından gösterilen refleks, hücum hattındaki akıcılık umut verici. Bu oyunun daha dişli rakiplere karşı gösterilip gösterilemeyeceği konusundaki şüphe bir kenarda dursun şimdilik; taraftarın özlediği türden farklı galibiyet ve kazanılan moral çok önemlidir.

Yazarın Tüm Yazıları