Ajan Buğulama ve Mıhlama’yı ifşa ediyorum!

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Yiğit Bulut’un televizyonda “Türkiye’de yemek programı yapan yabancılar ajanlık yapıyor” dediğini duyunca, anneannemin rahmetli komşusu Şeymaanım’ın ifadesiyle “Şırakn!” diye bayılıyordum.

Haberin Devamı


Hani “Anadolu’yu diyar diyar gezip data base (veri tabanı) topluyorlar. Ne anlamı var? İnsanımız bu kadar saf olmasın...” dedi ya...

 

Hani Türkiye’de 2 yabancı şefin AB destekli 20 projeye ev sahipliği yapan 20 şehirde 40 yemek yaptığı programı işaret etti ya...

 

Elime birkaç gün önce geçen ve söz konusu “domates soslu ajan dö la provokatörler” tarafından hazırlanan kitabın önemini o anda kavradım.

 

Ve “başdanışman”dan aldığım yetkiye şöyle sağ kolumun dirseğiyle hafiften dayanarak kitabı vatanım, milletim ve yavru vatan Kıbrıs’ım adına dikkatlice incelemeye karar verdim.

 

Haberin Devamı

Vatan borcu olarak hazırladığım rapor ve bulduğum suç unsurları aşağıdaki gibidir şevketlüüü, kerâmetlüüü, kudretlüüü büyüklerim; arz ederim.

 

Bir kere bunlar kesici ve delici alet taşıyor, kullanıyor sayın yetkililerim. Bıçak, satır şiş... Her şey var bunlarda.

Yemek adlarıyla sübliminal mesajlar yollayabilir, telekinezi, psikokinezi ve bir grup kerkenezi kullanarak halkı galeyana getirebilirler. Tetkiklerim sırasında Edirne seyahatinde Ajan Buğulama’nın (kod adı vereyim, heyecan olsun amirim, hürmetler) yaptığı yemeğin adına dikkat ediniz: “Güreş Burger”. “Ne demek Güreş Burger? Halkı güreşe ve dolayısıyla gayet grekoromen bir şiddet dalgasına mı yönlendiriyorsun?” diye sorulabilir.

 

Öte yandan, Ajan Mıhlama (Buğulama değil de öbürü...) ise kesin kızıl komünist. Bakınız, yemeklerinin önemli bir bölümünde soğan kullanmıyor.

 

Ciğer tempura? Yok soğan!

 

Mısır unlu gnocchi? Yok soğan!

 

3’lü meze tabağı? Üçünde birden yok soğan!

 

Haberin Devamı

“Soğanla ne zorun var?” demeyiniz, bağlantının kralına geliniz.

 

Bence Ajan Mıhlama, vatandaşta “soğan yoksunluğu” hissi yaratarak Âşık Mahzuni Şerif’in (saygıyla anıyorum K.A.) türküsüne yol yapmaya çalışmaktadır.

 

Ne diyor o solcuların bayıldığı türküde Âşık Mahzuni?

 

“Yoksulun sırtından doyan doyana/ Bunu gören yürek nasıl dayana?

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana/ Bilmem söylesem mi söylemesem mi?

Mahzuni Şerif’im dindir acını/ Bazı acılardan al ilacını Pir Sultanlar gibi darağacını/ Bilmem boylasam mı boylamasam mı?”

 

Başka söze ihtiyaç var mı benim tontiş yüce makamlarım?

 

Resmen devrime, isyana çağrıdır bu, yetişin!

 

Yokmuş soğan... Al sana soğan!

 

Haberin Devamı

Ayrıca bazı salatalarda sarı/kırmızı/yeşil renkteki sebzelerin yer yer birlikte görülme ihtimallerinden hareketle ve sahilden Bostancı yaparak vardığım kanaatle bölücü propaganda da yapıyor olabilir bunlar!

 

*

 

Sevgili büyüklerim, onlardan daha küçüklerim ve ortancalarım, saygılılarım, sevgililerim, canımın taa içi yetkililerim...

 

Vaziyet budur.

 

Yemeğe buyurabilirsiniz.

 

Afiyet olsun.

 

Allah akıl fikir versin cümlemize...

Yazarın Tüm Yazıları