Tatilden dönen kim?

SENE 1915, General Douglas Haig “Makinalı tüfek her tabura (600-876 kişi) iki adet yeter de artar bile” demişti.

Haberin Devamı

Aradan geçen bir asır sonra şimdilerde her evin, her ekibin elinde var ve de yanında sayısız desteklerle. Pele, Platini, Keegen, Maradona, Ronoldo, Messi, Lefter, Metin Oktay, Sergen Yalçın... Ve bugünlerde Van Persie. Hepsi birer silahtı. İki ayaklı maçlar sabır ister. Tahammül, dikkat, konsantrasyon şarttır. Hele hele ilk maçı 1-0 kaybetmişseniz, yani deplasmanda gol atamamışsanız. Neydi o başlangıç? Saldıran F.Bahçe; Alper, İsmail ve Sow ile ilk beş dakikada rakibe korku veren...

Heyecan çabuk bitti. Daha yedinci dakikada Smolov, orta alanda kaybedilen bir topta Skrtel ve Kjaer arasından rüzgâr gibi geçti ve F.Bahçe’nin kupadaki kaderini belirleyen golü attı. Yukarıda, “Hepsi bir silahtı” dedim. Futbol tarihinin büyük silahlarından bazılarını yazarken, Van Persie’yi de aralarına koydum. Advocaat’ın, aylardır fizik yetersizliği nedeniyle oynatmadığı Van Persie’yi bu maçın kadrosuna koyması, tetiği pas tutmuş silahtan ateş beklemesi gibi bir şeydi.

Haberin Devamı

Oysa F.Bahçe, Manchester, Feyenoord ve Lokomotiv gibi takımlara iki ayaklı maçlarda seyirci desteğini aldığı zaman bu stadı dar ve ziyan eden bir takım. Geçen yıl Leros’taki dostum Dimitri’nin söyledikleri hep gerçekleşti ve Pereira gitti. Yerine gelen Advocaat’ın kariyerine laf söyleyecek halimiz yok. Ama doymuş ve olmuş, egoları da şişik insanlar ne olursa olsun, çabuk pes ediyor, sıkılıyor. “Ve isterseniz giderim” diyor, Advocaat gibi...

SEZONU TAMAMLAMALI

 Sorum şu:

Tatilden dönen, ligi henüz başlamamış takım Krasnodar mı yoksa Fenerbahçe mi?

 Rakibin fizik gücü ve takım oyunu Shalimov’un bu maça tatildeyken bile Advocaat’tan daha iyi hazırlandığını göstermiyor mu?

Orta sahası ve golcüleri her hafta tartışılan F.Bahçe’nin sizce defansı iyi mi? Kjaer ve Skrtel birbirlerini tamamlayan mı yoksa kopyalayan stoperler mi?

19 yıldır F.Bahçe için herşeyi yapan Aziz Başkan, bu kadar yoğun “Yönetim istifa” sözlerine duçar olmalı mıydı? Advocaat, sezon sonuna kadar kalmalı. Ya Türkiye Kupası’nı alır gider ya da kupasız... Ama giderken takıma veremediklerini belki büyük tecrübesi ve genel birikimleriyle F.Bahçe’nin yönetimine verir..

Yazarın Tüm Yazıları