Taraftar nerede?

Fenerbahçe Cumhuriyeti’ne hedef 1 milyon üye’ mottosuyla yola çıkıp, Kadıköy’e Türkiye Kupası grup maçında bin seyirci getiremiyorsan biraz duracaksın Aziz Başkan...

Haberin Devamı

Eyyy Fenerbahçe’nin büyük taraftarı...
Başkan’ın arkasında durduğun kadar takımı da arkasında durmanız gerekmez mi?
Köprüyü geçip Çağlayan’daki adliye binasında Başkan’a 5 bin kişi ile destek verirken, Kadıköy’de sadece, neden Mert’e, Hasan Ali’ye, Egemen’e, Alves’e, Topuz’a, Webo’ya ve 4 aslan gence desteğe gelmezsin...
Hem de Passolig uygulaması yokken...
Hem de Passolig alan Fenerbahçeli sayısı 54 bine ulaşmışken...


CİDDİYE ALAN YOK


Anlaşıldı ki ne Süper Lig’de şampiyonluk hesapları yapan Fenerbahçe ne de Süper Lig’e çıkmayı hedef koymuş Kayseri bu kupayı, yani Türkiye Kupası’nı ciddiye alıyor.
İngiltere’de FA Cup, İspanya’da Copa del Rey, Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da ve her yerde ciddi ve önemli bir kupadır bu kupa...
Bizim lig bütçesine alışmış, doymuş takımlarımıza az bütçeli kupa yokmuş gibi geliyor. Hemen hatırlatayım, eskiden parasızdı bu kupa.
Şimdi Aziz Başkan ‘B takım ile oynayacağız’ dedi. Saygı duyulur...
Fenerbahçe gibi Kayserispor da B takımı değilse bile haftasonu oynayacağı Osmanlı maçı için Biseswar, Bobo ve Nobre gibi yıldızlarını sahaya sürmedi.
Gençler de dahil olmak üzere Fenerbahçe’nin bireysel yetenek sıkıntısı yok. Eskişehir maçında görüldüğü gibi dağınık, ne yaptığını bilmeyen ve anlaşan bir ekip görüntüsü vermeyen Fenerbahçe’de resim dün de aynıydı.

Haberin Devamı


TOPUZ KAYBOLDU


Mehmet Topuz için yazacağım...
Kayseri’de takımın kaptanı, lokomotifi, kreatif, itici, son vuruşlarda bitirici bir adamdı... Peki Fenerbahçe’de nasıl oldu da bitti bu adam? Ben yeteneklerine inanıyorum. 11’de oynamamanın sıkıntısıysa bunlar her takımda yerin var sevgili Topuz.
Gençlerden Savaş, Hakan ve golü atan Caner umut verdi. Ama Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray karşısında Anderlecht’in 17-18 yaşındaki futbolcularının fizik güçlerinin hangi noktada olduğunu görünce, Fenerbahçe’nin dünkü gençlerinin 14-15 yaş grubundan geldiğini düşündüm.
Sonuçta ‘1 milyon üye’ hedefi ile 2018’e kadar başkan kalacak Aziz Yıldırım’ın takımı hala dağınık, dün denediği gençleri artık genç değil ve birinci takıma katkısı da fazla olmayacak. Fenerbahçe ciddiye almadığı bir kupa maçını kaybetti. Ama bu kayıp Türkiye’deki yayın hakları ile ilgili çok ciddi sıkıntıların da başlangıcı alacak.

Yazarın Tüm Yazıları