Hocanın adını söyle

MAÇ öncesi “Bu maçı kazanmazsak Galatasaray galibiyetinin bir anlamı olmaz” diyen Advocaat, 68 yaşın tecrübesinde, taktisyenliği, otoritesi ve en önemlisi ilişki üretimindeki başarısıyla Fenerbahçe’yi düzlüğe çıkardı ve şampiyonluk yarışının potasına soktu.

Haberin Devamı

Sow’un ve Souza’nın eski performanslarının çok üstüne çıkmasında, Van Persie’nin futbolu hatırlamasında ve Fenerbahçe’nin her şartta kazanmak isteyen bir takım olmasında Advocaat’ın tartışmasız etkisi çok büyük.

 

Geçen yıl Pereira’nın korkusuna saygı gösterip her rakip önünde, defansı öne çıkaran futbol anlayışını Hikmet Karaman dün Fenerbahçe karşısında bile göstermedi. Fenerbahçe gibi oynamayı istemek güzel de oyuncu kalitesi ve takımın seviyesi buna müsait mi, hocanın bir bakması lazım. Kapının kilitli olduğunu anlamanız için bakmak yetmez, itmeniz lazım. Maça atak başlayan Rize defansında kilit olmadığını Aatif’in sürekli kapıyı zorlayan hamleleri ile maçın başlarında anladı Fenerbahçe.

 

Haberin Devamı

Topal’ın gollerdeki nefis pasları ve Sow’un yaptığı hat-trick’teki savunma hataları ilk yarıda bitirdi ev sahibi takımın işini.

 

3 gol atan Sow’a alkışlar ama Mehmet Topal, Aatif, Alper ve Josef de Souza’nın da hakkını teslim etmek lazım.

 

Sondan üçüncü sıradaki Rize’nin defans göbeği ağır, orta sahası pas yapamıyor. Tek adamı var Rize’nin o da Kweuke. Bu sene ligde işi çok zor Karadeniz ekibinin.

 

BEN DiYORUM Ki...

 

1-Robin van Persie’nin artık ayakları gitmiyor. Advocaat’ın mental tedavisi ile bir yere geldi. Ama dün çok istemesine rağmen yapamadı, yapamıyor. Atar mı, atar ama çokça da yatar. 

 

2-İdeal ekip oluştu gibi. Geri dörtlüde Şener, Kjaer, Skrtel ve Hasan Ali, önde Topal, Souza, solda Lens tamam. Kalan 3 yer için Emenike, Van Persie, Volkan Şen, Alper, Sow ve Aatif var. 

 

3-Ama şampiyonluk için Diego’ya benzemeyen bir 10 numara ve Wolfsburg’lu Gomez’e benzeyen bir 9 numara olsa fena mı olur. 

 

Haberin Devamı

4-Aatif’in futbol yapısı Fenerbahçe’nin atak oyun anlaşıyına uygun, değerlendirilmesi lazım. 

 

Nihayetinde Fenerbahçeli futbolcular güçlü, adil bir liderleri olduğunu hissediyorlar.

 

Bu çıkış ve başarı Dick Advocaat’ın eseridir.

Yazarın Tüm Yazıları