EREN DERDiYOK’TAN TUDOR’A CAN SiMiDi

HIZLI ve kolay sonuç verecek çözümler peşinde koşmak bazı şartlarda gereklidir.

Haberin Devamı

Rakiplerinin gerisinde kalma korkusu.

Görevdeki hocanın gelecekten çok günle ilgilenme isteği.

Şampiyonluk yarışında bu puan farkıyla geride kalma korkusu pek yok ama gökten düşer gibi Galatasaray’ın başına gelen Tudor’un yarınla değil günle ilgilenme arzusu ciddi boyutlarda çok.

GÜVEN DUYGUSU!

Rize maçında 1-0 öndeyken 1-1’e, Beşiktaş maçında 0-1’e ve dün de 2-0’dan az kalsın 2-2’ye gidecek maçlarla ilgili yorumum: Tudor öne gitmekten arkayı kapamayı unutuyor. Yani geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe hocası Pereira’ya yaptığımız eleştirinin tam tersini Tudor için yapabiliriz.

3-4-2-1 veya 3-4-2-2 sistemleri, ne yaparsan yap İngilizlerin büyük hocaları ‘taktikler maç kazandırmaz’ der.

Yönetimin tam itimatla göreve getirdiği Tudor ile futbolcular arasındaki güven duygusu sağlam mı?

Haberin Devamı

Sneijder nerede?

De Jong sakat mı?

Galatasaray’ı yıllardır şampiyonluk ve kupalara abone edenler, Hakanlar, Selçuklar gidiyor mu?

Tudor ne istiyor?

Galatasaray çarpışan bir takım olamaz. Çarpışanlara karşı oynayan ve yıldızlarıyla fark yaratan bir takımdır bir asırdır Galatasaray. Herkes ona tedbir alır.

FUTBOLCUYLA BARIŞIK OLMAK

90 artı 6’da Eren’in golü Tudor hakkında oluşan  şüpheleri silemez. 2-0’dan 2-2’ye maç veren bir takımın hocası G.Saray’da her zaman sorgulanır.

Eren Derdiyok, Tudor’un dün can kurtaran simidi olmuştur. Galatasaray yönetiminin ne düşündüğünü bilemem ama geride kalan haftalar içindeki yorumumuz Tudor’un kendine daha çok oynayan bir teknik adam olduğu yönündedir.

Galatasaray’ın şu andaki futbolcuları Tudor’a güven duymuyor. Sneijder, Hakan Balta, Selçuk, Tolga, kenarlarda Yasin, Carole, Tudor’un önümüzdeki sezon için yaptığı planlamaların içinde olmayacaklarını düşünüyor.

Böyle bir ortam içinde Tudor kendisi için günlük değil takım için mevsimlik düşünse ve bu yıl şu andaki oyuncularla sezonu en ideal yerde bitirse çok daha mantıklı olur. Ama Tudor G.Saray kadar kendine de oynuyor.

SONUÇ ALDATMASIN

Eren’e çok orta gelmesi lazım ki Eren gol atsın.

Savunmada Ahmet Çalık, Galatasaray’ın oyuncusu mu? Chedjou devrini tamamlamış eski bir yıldız mı?

Haberin Devamı

Selçuk, tamam mı devam mı?  Yani sonuçta bu Galatasaray bu Tudor ile önümüzdeki yıl bu kadroyla devam etmeyecek. Bunu Galatasaray’ın futbolcusu da biliyor. Ve hocasına olan (olmayan) güvenini taçlandırma yolunda bir derdi yok.

Evet, hoca ile beraber biraz daha agresif ama plansız bir Galatasaray ve Eto’o’nun yokluğunda sonuna kadar direnen bir Antalyaspor.

Maçın hakkı beraberlikti. G.Saray kazandı ama kimse bu 3 puana aldanmasın.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları