İdil Yazar

Tarantino yemek tarifleri çekseydi….

20 Ağustos 2017
Ne muhteşem olurdu değil mi?

İnternette en çok izlenen içeriklerden biri de şüphesiz yemek tarifleri. İster benim video’larım gibi anlatımlı olsun, ister TASTY tadında hızlandırılmış tarifler olsun, yemek tarifleri özellikle sosyal medyada çıtır çerez gibi tüketiliyor.

 

Hal böyle olunca gün geçmiyor ki, youtube’da yeni bir yemek kanalı açılsın. Ancak geçen hafta öyle bir kanala denk geldim ki, bence şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi yemek kanallarından birisi olmaya aday!

 

Kanalın sahibi David Ma. David aşçı değil ancak hem yemek sanatçısı, hem de yönetmen. Tabi bu iki meslek birleşince ortaya nefis bir kanal çıkıyor, zira David tarif video’larını ünlü yönetmenlerin tarzlarından ilham alarak hazırlıyor.

 

Mesela Spaghetti Bolognese video’sunu izlerken aklınız, Tarantino’nun meşhur filmi Kill Bill’e gidiyor. Alfonso Cuaron’dan ilham alarak hazırladığı Pankek tarifinde malzemeler havada uçuşuyor. Benim favorim ise Wes Anderson’dan ilham alarak hazrıladığı S’mores Tatlısı oldu!

Yazının Devamını Oku

Yazın en çok tüketilen çocuk menüleri

19 Ağustos 2017
Beslenme konusunda en hassas anne bile yazın yelkenleri suya indirebiliyor. Hal böyle olunca kışın ıspanağı - kerevizi büyük iştahla yiyen çocukların yaz aylarında gözü, köfte-patatesten başka bir şey görmüyor.

Beslenmenin önemine ne kadar inanıyorsam, arada kaçamak yapıp, rahatlamanın önemine de o kadar inanıyorum. Bugünkü tarifler, yaz aylarında özgürlüğünü ilan eden çocuklarımıza gelsin!

 

Unutmayın arada bir bizim nasıl kaçamaklara ihtiyacımız oluyorsa, onların da oluyor!

 

Yarın yine beklerim!

 

KÖFTE & PATATES

Yazının Devamını Oku

Rahat bırakın ünlüleri!

13 Ağustos 2017
Çok sıkıldım! Senelerdir yaz aylarında her gazeteyi açtığımda ünlülerin bikinili fotoğraflarını görmekten gerçekten çok sıkıldım!

Hatırlar mısınız bilmem, 5-6 sene önce bütün bir yaz boyunca her gün Gülben Ergen’in selülitleri konuşulmuştu. Hatta sonunda Gülben Ergen televizyona çıkıp bir programda açıklama yapmak zorunda kalmıştı. 

 

Bu yaz gördüğüm şu ki; 5 senede maalesef bir arpa boyu yol alamamışız!

 

Yahu kadın olmak zaten zor. Zaten çocukluğumuzdan beri, giydiğimize, söylediğimize, hatta attığımız kahkahaya bile dikkat ediyoruz, dikkat etmek zorunda kalıyoruz.

 

Üzerine bir de ünlülerin selülitlerini, çatlaklarını ayıpmış gibi haber yapıp, bütün kadınları rencide ediyorsunuz, kalıplara sokmaya çalışıyorsunuz.

 

Yazının Devamını Oku

Hayat Baharatlı Güzel

12 Ağustos 2017
Biliyorsunuz hayat baharatlı güzel…. 

Bazen biraz acıtacak, bazen yüzünüzü ekşitecek… 

Bazen o kadar tatlı olacak ki, kaybetmekten korkutacak… 

Bazen de fazla tuzlu gelecek, üzerine bir bardak soğuk su isteyecek.

Ancak renkli olacak. İnişleri, çıkışları olacak…

Acıtsa da, ekşitse de heyecanlandıracak.

Hayat gibi, yemekler de baharatlı olmalı bence. O ilk lokmayı aldığınız vakit, hissetmeli, şaşırmalı, heyecanlanmalısınız.

Benim gibi düşününenler için tavuk ve et yemekleriniz için 4 basit, ancak lezzetli baharat karışımı tarifimi paylaşacağım bugün. 

Yazının Devamını Oku

Sadeleşebilir miyiz?

6 Ağustos 2017
Geçenlerde bankacı bir arkadaşımla karşılaştık. Gözlerinin içi gülüyordu. Oturur oturmaz “işimden istifa ettim, İzmir yakınlarında ufak bir çiftlik arıyorum. Artık tüketmeyi bırakıp, zamanımı gerçekten üreterek geçireceğim” dedi. 

Biliyorsunuz dünyada yeni trend bu; küçülmek, sadeleşmek, fazlalıklardan kurtulmak… Eskiden rezidanslarda yaşayan çoğu arkadaşım, artık küçük bir çiftlik evinden, kendi sebzesini, meyvesini yetiştirmekten, doğayla iç içe yaşamaktan bahsediyor.

 

Tabi çoğunluk için bu hayal, lafta kalıyor. İşler asla ayarlanamıyor, rezidans konforu bırakılamıyor… Ya da çiftlik evinde 3 ay geçirip, tıpış tıpış şehre dönülüyor.

 

Ancak benim gördüğüm, gerçekten isteyen herkes, öyle ya da böyle toplumun bize çizdiği yoldan sıyrılıp, daha sade bir hayat kurabiliyor. 

 

Mesela geçenlerde youtube’da denk geldiğim Yeni Zelandalı çift.

Yazının Devamını Oku

Dizikolizm!

5 Ağustos 2017
Yeni bir diziye başladığınızda hiç durmadan arka arkaya 5-6 bölüm izliyor musunuz? 

Arkadaşınıza ya da sevgilinize “yeni bölümü izlemek için seni bekleyeceğim” diye söz verip, sonra sabredemeden gizli gizli izliyor musunuz?

 

Dizi karakterlerini fazla benimsiyor, kendinizi cast’ın bir parçasıymış gibi hissediyor musunuz? 

 

Aynı anda aynı bölümü izlerken, arkadaşlarınızla mesajlaşıyor, durum kritiği yapıyor musunuz?

 

Bütün gün evde dizi izlemek için arkadaşlarınızı ekiyor, işinizi hiç düşünmeden kırıyor musunuz?

 

Yazının Devamını Oku

Kendini plajda hissetmek isteyenler okusun!

30 Temmuz 2017
Şu sıcak yaz günlerinde şüphesiz sosyal medyada en çok karşımıza çıkan fotoğraflar süslü püslü içecekler. 

Rengarenk smoothie’ler, frozen’lar özgürlüklerini ilan etmiş durumda! Bizlere, ya havuz kenarından, ya plajlardan, bazen de güneş gözlüğü ve hazır şapkanın yanında göz kırpıyorlar.

Yalan yok; plajda keyif yaparken özenle çekilmiş ananslı frozen'lar, kavunlu smoothie'ler insanın iştahını kabartıyor, “olsa da içsek!” dedirtiyor.

 

Ben de bugün, tatile gidemeyenler için, kendinizi anında Çeşme, Bodrum hatta Mikanos plajlarında hissetmenizi sağlayacak nefis içecek tarifleri hazırladım. 

 

Malzeme listesini aşağıya bırakıyorum, tek yapmanız gereken malzemeleri blender’dan geçirmek! E tabi bir de içmeden önce fotoğrafını paylaşmayı unutmayın.

 

Yazının Devamını Oku

Food Art - Yemek Sanatı

29 Temmuz 2017
 “Yemek yapmak sanat mıdır?” sorusu yıllardır sanatçılar ve şefler arasında tartışılan bir konu. Aslında insanlığın başlangıcından beri yemek ve sanat arasında sıkı bir ilişkinin olduğunu biliyoruz.

Boya olmadığı zamanlarda çizimleri meyve suyu kullanarak yapan sanatçılar vardı. Aynı zamanda tarih boyunca yemek, çoğu sanatçı için ilham kaynağı ve konu olmuştur. 

 

Ben yemek yapmanın da sanat olduğunu düşünenlerdenim. Dünyanın önde gelen sayılı restoranlarında önünüze öyle tabaklar gelebiliyor ki, büyüleniyor, etkileniyor, ilham alabiliyorsunuz…


Son yıllarda ise gitgide büyüyen yeni bir akım var; Food Art. Food Art, sanatla yemeğin buluştuğu noktada ortaya çıkıyor. Eserlerinde yemekten ilham alan sanatçıların yanı sıra, bu akıma yaratıcı şef ve hatta baristalar da öncü olabiliyor.


Yazının Devamını Oku