Zeytinli Rock Festivali dopdolu!

İlk olarak 2005 senesinde düzenlenen festival 4 sene aradan sonra geçen sene tekrardan Umut Kuzey koordinatörlüğünde ve Edremit Belediyesi desteğiyle hayata geçmiş, müzikseverleri Zeytinli Dalyan Sahili’nde müzikle buluşturmuştu.

Haberin Devamı

Zeytinli Rock Festivali dopdolu

İlk olarak 2005 senesinde düzenlenen festival 4 sene aradan sonra geçen sene tekrardan Umut Kuzey koordinatörlüğünde ve Edremit Belediyesi desteğiyle hayata geçmiş, müzikseverleri Zeytinli Dalyan Sahili’nde müzikle buluşturmuştu.

Bu sene 20-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında Zeytinli Dalyan Sahili’nde gerçekleştirilecek olan festivalde yine birbirinden büyük isimler ve farklı sahneler yer alıyor.

Şebnem Ferah, Duman, Teoman, Feridun Düzağaç, Pentagram, Umut Kuzey, Aylin Aslım, İskender Paydaş Project, Özlem Tekin, Kesmeşeker, Niyazi Koyuncu, Gece, Redd, Bulutsuzluk Özlemi, Demir Demirkan, Pinhani, Melis Danişmend, Flört, Ceylan Ertem, Istanbul Arabesque Project, Sattas Ve Nükleer Başlıklı Kız festivalde sahne alacak isimlerden bazıları.

Haberin Devamı

Zeytinli Rock Festivali dopdolu

Festivalin bir güzel yanı da alternatif ve yeni müzik severler için bir de keşif sahnesinin yer alması. Yüzyüzeyken Konuşuruz, No Land, Adamlar, Can Güngör, Nilipek, Eskiz, Son Feci Bisiklet gibi alternatif sahnenin yükselen isimlerinin de yer aldığı festival programı bu yaza damgasını vuracak.

Festivallerin genel sıkıntısıdır, ana sahnede büyük bir isim varken alternatif sahnelerdeki konserler hep ikinci planda kalır. Zeytinli Rock Festivali bu duruma çare olarak Keşif Sahnesi ile Ana Sahne’nin programlarını çakıştırmayarak, bir konser biterken diğerinde yeni konser başlayacak şekilde planlamış. Bu kadar zengin sanatçı içeriğiyle hem de deniz kenarında bu festival kaçmaz. Yaz planınızı yaparken 20-23 Ağustos’u takvimlerini Zeytinli Rock Festival’a ayırın!

YEARS & YEARS – COMMUNION

Zeytinli Rock Festivali dopdolu

Kendilerini ilk duyduğum günden beri albümlerinin çıkışını merakla bekliyordum. 1 yıldır yayınladıkları single’lardan sonra nihayet bu hafta Years & Years’ın ilk albümü “Communion” gün yüzü gördü. Albümün detaylarına geçmeden kaseti azıcık başa saralım ve grubun kurulduğu günlere gidelim.

Haberin Devamı

Londra’dan dünyaya açılan grubun bir araya gelmesi 2010 senesine uzanıyor. Mikey Goldsworthy, Emre Türkmen internet üzerinden tanışıp grubun temellerini atmışlar. Grubun vokal ihtiyacı doğunca da arkadaşlarının önerdiği isim Olly Alexander ile kavuşmuşlar. İlk yayınladıkları single ‘I Wish I knew’ 2012 senesinde dinleyicilere ulaşmış ama esas çıkışı Fransız plak şirketi Kitsune Records ile yaptıkları anlaşmadan sonra yaşamışlar.

2013 senesinde Kitsune Records’tan yayınladıkları ‘Real’ single’ı ardından kapağı Polydor Records’a atan grup yükselme dönemine de net şekilde girmiş. The Magician ve Tourist ile yaptığı şarkılarla iyice bilinirliğini arttıran grup 2014’te yayınladığı ‘Take Shelter’ ve ardından ‘Desire’ ile nerdeyse tüm dünya müzik sahnesinin ilgisini çekmeyi başardı. 2015’te yayınladıkları ‘King’ single’ı ile de yakaladıkları başarılarını daha da ileri bir noktaya taşıdılar.

Haberin Devamı

BBC Sound Of 2015 oylamasında birinci seçilen Years & Years aynı oylamada önceki senelerde birinci seçilen Adele ve Sam Smith ile aynı kaderi paylaşıyor olmaları hem müzik endüstrisine yeni bir grup kazandırması adına önemli, hem de Years & Years’ın başarısının gelecek anlamında çok da geçici olmayacağını mühim bir kanıt olarak gösteriliyor.

Zeytinli Rock Festivali dopdolu

Grubun kariyer hayatları kazandıkları şöhretle biraz değişikliğe uğramış. Mikey grup olarak para kazanmadan önce garsonluk yaptığını söylerken, Emre ise mimar olarak bir ofiste çalışıyormuş. ‘Şimdi hepimizin tek işi müzik ve artık ofiste ya da bir restoranda zaman harcamıyoruz, ama yeri geldiğinde istediğimiz notayı bulana kadar da stüdyodan da sabaha kadar çıkmıyoruz’ diyen Emre yakaladıkları bu şöhretin farkında olduklarını ve daha da çok çalışmaya gayret gösterdiklerini belirtmiş.

Haberin Devamı

Zeytinli Rock Festivali dopdolu

‘Years & Years’ ın şarkı sözlerini yazan Olly Alexander, daha çok kendi hayatından örnekler vererek şarkı yazdığını söylemiş. Joni Mitchell, Bob Dylan ve Jeff Buckley gibi büyük isimleri dinleyerek büyüdüğü söyleyen Olly Alexander, kendi yaptıkları müziğin elektronik ve pop ezgileriyle bütünleşmesinin ruh halini pozitif yönde etkilediğini de belirtmiş. Kısacası grup slow şarkılardansa daha enerjik şarkılar yapmaya devam edecekler de diyebiliriz.

Years & Years şu sıralar yeni albümlerini tanıtmak için her festivalde cirit atarken, Glastonbury’de verdikleri konserin şimdiye kadar yaşadıkları ‘en gerçek dışı deneyim’ olarak nitelendiriyorlar. ‘Communion’ emeği ve enerjisi yüksek bir albüm, 2015’e imza atacak albümler arasında yer alacağına şimdiden kesin gözüyle bakıyorum.Dilerim grup bu yakaladığı şöhretle İstanbul’u teğet geçmez, en azından sonbaharda bizde de bir konsere gelirler.

Haberin Devamı

YILDIZLAR:

Real
Take Shelter
Worship
Shine
Memo
Eyes Shut
Without

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Desire
King
Ties

KARIŞIK KASET

Temmuz ayının Karışık Kaset listesi de yaz temalı yeni single’lar ile dolmaya başladı, ‘Karışık Kaset by Temmuz 2015’ adıyla filizlenmeye başlayan liste ay sonuna kadar eklenen yeni şarkılarla dolup taşacak.

Keyifli dinlemeler…

1) Pharrell Williams – Freedom
2) Jain – Come
3) Chet Faker – Bend
4) Ella Eyre – Good Times
5) Julia Holter – Feel You
6) Mark Ronson feat. Keyone Star – I Can’t Lose (Artful Remix)
7) Joe Stone – The Party
8) Kelly Clarkson – Invincible (Vicetone Mix)
9) Beach House – Sparks
10) Emilie Nicolas – Pstereo
11) RHODES – Close Your Eyes
12) BANFF – The Great Unknown
13) Years & Years – Shine
14) Lemaitre feat. Jennie A. – Closer
15) Julio Bashmore feat. Sam Dew – Holding On
16) Prince Royce – Handcuffs
17) Cheat Codes feat. Dresses – Don’t Say No
18) Demi Lovato – Cool For The Summer
19) The Dig – 4th of July
20) R. City feat. Adam Levine – Locked Away

Yazarın Tüm Yazıları