Youtuber Ece Mumay ilk albümünün hazırlıklarını tamamladı

2 yıldır merakla takip ettiğim bir ses Ece Mumay.

Haberin Devamı

Güncel şarkıları tamamen kendi naif yorumuyla kaydedip Youtube kanalından yayınlayan genç bir ses. Özellikle 2 senedir o kadar çok reyting alan bir isim haline geldi ki, geçtiğimiz yıl Youtube’un Türkiye’de en çok tıklanan üç isminden biri oldu.

Pasaj Müzik’ten Mayıs ayında ilk single’ı ‘Belki Bir Gün’ piyasaya süren Ece, geçtiğimiz haftalarda ikinci single’ı ‘Vazgeç Gönül’ü yayınladı. İlk stüdyo albümün hazırlıklarını geçtiğimiz günlerde tamamlayan genç sanatçı ile müzik kariyeri ve yeni şarkıları üzerine konuştuk.

Tüm detaylarıyla Ece Mumay’ın müzikal dünyası sizlerle:

Ece Mumay kimdir?

Youtuber Ece Mumay ilk albümünün hazırlıklarını tamamladı

1998 doğumluyum. İlköğretim dönemimi bir Amerikan kolejinde tamamladıktan sonra liseye geçtiğimde meslek seçimi olarak biraz aklım karışıktı. Aslında avukat olmak istesem de sonunda kararımı verip, ailemin de desteğiyle konservatuar sınavlarına girmek için dersler aldım. Konservatuara giriş sınavında enstrüman olarak gitar seçmiştim ancak enstrüman sınavını geçemedim. Sonrasında lise 3’e kadar 3 sene klasik kemençe okudum.

Haberin Devamı

Gitar sevgim ağır bastığı için lise 4’te yatay geçişle İstanbul Üniversitesi Gitar bölümüne geçtim ve liseyi böyle tamamladım. Üniversiteye girerken yine kendi bölümümün sınavına girerek kazandım ve bu sene birinci sınıfımı bitirdim. Eğitim hayatımın haricinde yaklaşık 10 senedir müzikle uğraşıyorum.

Youtube kanalınla tanınan yeni nesil sanatçılardansın. Kanal açma fikri ve sonrasını senden dinleyelim.

Aslında Mart 2012’de Youtube’da kanal açmıştım ama aktif olarak son 3 senedir yoğun olarak Youtube kanalımı güncelliyorum. Tamamen arkadaş ısrarıyla açtığım bir kanaldı aslında. İlk videomu yükledikten sonra hiç beklemediğim bir ilgi ve beğeni aldım. Sonra da her ay yeni bir video ekledim ve bunu yaklaşık 2 sene boyunca devam ettim.

Youtuber Ece Mumay ilk albümünün hazırlıklarını tamamladı

Haberin Devamı

İlk başlarda kendi seçtiğim şarkıları söyleyip Youtube kanalıma yüklerken, izleyici kitlesi arttıktan sonra, yeni bir video yüklerken o dönemin popüler şarkılardan seçim yaparak kanalıma yükledim. Hatta belli bir noktadan sonra Instagram sayfamda yarışma yaparak, dinleyenlerimin istediği şarkıları seslendirip yüklemeye başladım.  

Sosyal medyayı aktif kullanan bir sanatçısın. Muhtemelen çok yorum alıyorsundur. Seni dinleyenlerin senden beklentisi, yorumları nasıl oluyor?

Üzerine bir şeyler koyarak, adım adım ilerlediğimi görenler beni pozitif yönde motive ediyorlar. Sanki ailemmiş gibi bana destek oluyorlar. Bu gerçekten benim için çok değerli.

Haberin Devamı

KENDİ ŞARKILARIMI YAZMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Youtuber Ece Mumay ilk albümünün hazırlıklarını tamamladı

Ece’nin dinleyicilerine anlatmak istediği nedir? Şarkılarında verdiğin mesajın biraz detayını senden öğrenmek istesek?

Bana bu soruyu plak şirketim de ilk görüşmemizde sormuştu. Günümüzde piyasaya çıkan şarkıların büyük çoğunluğu aşk şarkısı oluyor.  Ben aslında şarkı yazarken özellikle bir mesaj vermek kaygısıyla şarkı yapmıyorum. Çünkü insanlar benim şarkımı dinlediklerinde benim onlara söylemek istediğim mesajdan ziyade, şarkının onlarda uyandırdığı hisleri yakalamaları benim için daha değerli.

Yayınladığın single’lardan bahsedelim biraz da. İlk olarak ‘Belki Bir Gün’ yayınlandı en son da Vazgeç Gönül’.

Haberin Devamı

İlk stüdyo albümüm için çalışıyoruz. Hatta kayıtlarımız iki gün önce tamamlandı. Albümde 10 şarkı olmasını planlıyoruz. Normalde hep kendi şarkılarımı yazıp söyleyen biriyim ama albüme çok sevgili arkadaşım Kubilay Çalcalı’ya ait iki şarkı ekledik. Şarkılar o kadar güzeldi ve beni de o kadar derinden etkiledi ki, sağolsun Kubilay da beni kırmayıp şarkıları verdi. Bu şarkılardan biri ‘Vazgeç Gönül’, şarkıyı ilk olarak Youtube kanalıma yüklediğimde gelen yorumlardan da yola çıkarak bu şarkının albümde de olmasını çok istemiştik.

ALBÜM 2018’DE

Yeni single, albüm çalışması, yakın gelecekte neler var?

Bu konuyu herkes soruyordu, bu vesileyle açıklığa kavuşturmak iyi olacak. Albüm kayıtlarını tamamladık ama hemen piyasaya çıkartmadan önce birkaç single ve video klip çalışması daha yapmak istiyoruz.

Haberin Devamı

Adım adım albüm piyasaya çıkana kadar dinleyicilerimi yeni şarkılarla buluşturmak istiyoruz. Muhtemelen 2018’in ilk aylarında albümü piyasaya çıkartmış olacağımızı düşünüyoruz.

Yeni bir şarkı yapmak ve bunu biriyle paylaşmak nasıl bir duygu?

Benim için bir sanatçının üretebilmesi gerçekten çok önemli. Birçok sanatçıyı severek dinliyorum ve takip ediyorum, ama kendi şarkılarını yazan müzisyenler benim için her zaman çok daha farklı bir yerde.

19 yaşındayım, 15 yaşımdan beri yoğun olarak şarkı yazıyorum. Hatta kaydettiğim albümdeki şarkılar son 4 sene içinde yazdığım şarkılardan oluşuyor. Üreten müzisyenleri, yaptıkları şarkılarla bizlere geçirdikleri hisler bakımından daha değerli buluyorum. Bu benim için çok önemli ve elimden geldiğince ben de bu yolda ilerlemek istiyorum.

ALMANCA VE İNGİLİZCE ŞARKILAR DA YAZIYORUM

Youtuber Ece Mumay ilk albümünün hazırlıklarını tamamladı

Yeni bir şarkı yapmak için seni havaya sokan, ilham veren bir durum mudur, başka insanlar mıdır?

Şarkı yazarken özellikle bir ilham kaynağı aramıyorum aslında. Elbette yaşadıklarım, hissettiklerim de etki ediyor bir şarkı yazarken. Ama bazen öyle bir durum oluyor ki, ışığa bakarak ya da çok alakasız bir durumdan ötürü şarkı yazdığım da olabiliyor. Benim için şarkı yazmak çok rutin bir şey, her an aklıma bir söz, nota geliyor, unutmamak için hemen kaydediyorum.

Merakla yeni şarkını bekleyenler için ne demek istersin?

Kaydettiğim albüm için çok heyecanlıyım. Tek müzik türüne bağlı kalmadık albümü kaydederken. Ben hem Türk Müziği hem de Batı Müziği eğitimi aldığım için, bu iki türü birbiriyle sentezlemeye gayret ettik. Birbirinden farklı türde şarkılar hazırladık. Yeni şarkıları merakla bekleyenler beklediklerine değecek güzellikte bir albüm hazırlıyoruz.

Röportajı bir sürprizle bitirelim, ilk defa burada söylemek istediğin bir haber versene bize.

Yabancı dil olarak İngilizce, Almanca ve İspanyolca biliyorum. Türkçe şarkı yazıp söylemenin haricinde, Almanca ve İngilizce de şarkılar yazıyorum. Hatta seneye bahar aylarında belki de yurt dışında yayınlanmak üzere İngilizce sözlü bir şarkımız var. Plak şirketim de bu şarkı için çok olumlu yorumlar verdi, biraz daha beklememiz lazım şarkının yayınlanması için. Şimdilik bu kadar sürpriz vermiş olayım (gülüyor).

Fotoğraflar: İdil Dizdar

BOZCAADA CAZ FESTİVALİ: 28-29-30 TEMMUZ

Youtuber Ece Mumay ilk albümünün hazırlıklarını tamamladı

Yepyeni bir festival haberiyle karşınızdayım. Bozcada Pavli Çamlığı’nda bu yaz yepyeni bir festival yeşeriyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan festival sonraki yıllarda da gelenekselleşme heyecanıyla yola çıkıyor.

 

Doğa ile iç içe Pavli Bozcaada’da iyi müzik kimlik buluyor. Caz severler 28-29-30 Temmuz’da rotasını Bozcaada’ya çevirip harika bir müzik şölenine tanıklık edecekler. Festivalin diğer caz festivallerinden ayrılan en önemli özelliği de ilk defa açıkhava tipi müzik festivali konseptini caz müziği ile buluşturacak olması.  Festivalde ikisi canlı biri lounge alanı olmak üzere toplam üç ayrı müzik alanı bulunacak. Kabak & Lin, allaturca music ve Pavli Bozcaada işbirliği ile düzenlenecek olan geniş bir programa sahip Bozcaada Caz Festivali’nde birbirinden özel isimler sahne alacak.

 

Önder Focan & Şallıel Bros. 'Funkbook', Jülide Özçelik, Çağrı Sertel, Elif Çağlar 4tet, Ediz Hafızoğlu "Nazdrave" feat.Ülkü Aybala Sunat , Maden Öktem Ersönmez, Lara Di Lara, Selen Gülün Trio, Nilüfer Verdi' Latin Brazil Ensemble', Şenova Ülker Quartet feat. Meltem Ege, Suzin Akalan, Lycian Herbs feat. Korhan Futacı, Ediz Hafızoğlu, Çağlayan Yıldız, Cenk Erdoğan, Holler my Dear, Songs From a Breeze ve Sebastian Studnitzky festivalde sahne alacak olan isimler. Yaz rehavetini bir kenara bırakıp Temmuz sonu Bozcaada’da temiz hava, bol müzik nefis bir üç gün geçirmek isteyenlere duyurulur.

Yazarın Tüm Yazıları