Yepyeni bir ses: Gökçe Güzel

Gökçe Güzel ile aslında geçtiğimiz Aralık ayında görüşecektik ama bir türlü denk getiremedik. GTR müzik etiketiyle yayınlanan İlk single’ı ‘Kafam Bozuk’ üzerine geçtiğimiz hafta konuşma fırsatımız oldu.

Haberin Devamı

İçindeki müzik aşkı ta çocukluk yıllarına dayanan birisi Gökçe. 1999 senesinde İstanbul’daki ilk Metallica konserinde ‘içimde bir şeyler koptu ve gitar çalmak istedim’ diyor. O hevesle gruplar kurmuş, elde avuçtaki harçlıklarla enstrümanlar alınmış her seferinde müzik yapmak için çabalamış. Seneler geçince Gökçe’nin mesleği de müzik ve eğlence sektöründe büyümüş.
Yepyeni bir ses: Gökçe Güzel

Gökçe etkinlikler, konserler, festivaller derken aslında müziğin arka mutfağında daha yoğun zaman geçirmiş. Her zaman yoğun çalışsa da müzik dinleme keyfine hiç ara vermeyen Gökçe Güzel, sevdiği müziği aramaya serbest çalışmaya başlayınca vakit ayırmaya başlamış. ‘Daha çok kendime vakit ayırabildim’ dediği bu dönemde her ne kadar müzik etkinliği işlerinde meşgul olsa da Bora Tosun ile tanışması da aynı zamana denk gelmiş.
Yepyeni bir ses: Gökçe Güzel
Caz Festivali’ni yaptıkları 2016 senesinde Bora ile tanışan Gökçe birlikte çalışmaya başlayınca müzikal olarak da bir ortaklığın tohumunu o dönemde atmışlar. Her ne kadar bu tohumun filizlenmesi nerdeyse 2 sene sürse de sonunda ilk single ‘Kafam Bozuk’un ortaya çıkmasına vesile olmuş. Sözlerini Gökçe Güzel’in yazdığı bestesini Bora Tosun’un hazırladığı ‘Kafam Bozuk’ aslında Birsen Tezer’in ‘Delikanlı’ şarkısındaki bir akordan yükselerek yaptıklarını anlıyor. Birsen Tezer ve Cihan Mürtezaoğlu’nun sentezinden bir şarkı yaptıkları için kendilerini çok iyi hissettiklerini anlatan ikili bu iki ismi duyunca resmen yüzleri ışıldıyor.

Haberin Devamı

Şarkının hikâyesi bununla bitmiyor, yaptıkları 4-5 demodan sonra şarkıların altyapılarında kaybolduklarını anlatan Gökçe sonunda bir aranjöre bu çalışmaları dinletip ilerlemek istemişler ve Aytaç Özgümüş’ün kapısını çalmışlar. Demolardan 2 şarkı üzerine ilerlemeye karar verip hazırlıklara devam etmişler. Şarkının prodüksiyonu için Gökçe yaylıların kaydına sıra geldiğinde Borusan Filarmoni ile çalışma şansını yakalayınca bu fırsatı kaçırmak istemediğini anlatıyor. Borusan Filarmoni ekibi o dönem turnedelermiş, döndüklerinde gelir gelmez kayda stüdyoya girmişler.

Gökçe stüdyodaki nota kâğıdında ‘Kafam Bozuk’ yazdığını gördüğü anı hala unutamadığını o günkü heyecanla anlatıyor. Yapılan kaydı o kadar beğenmişler ki, bir dönem bu sürekli vokalsiz olan sadece yaylılar kaydını dinlediklerini itiraf ediyor. Belki şarkının enstrümantal versiyonu da ilerde yayınlanabilir diye şimdiden içinden geçeni çıtlatıyor.

Haberin Devamı

Benzer şekilde yayınlanmak üzere sırada bekleyen ikinci single ‘Kuzey Işığım’da da Borusan Filarmoni çalışan Gökçe her fırsatta bu anlamda kendisini çok şanslı hissettiğini söylüyor. Single single gitmenin odaklanma konusunda daha iyi bir ilerleme stratejisi olduğunu düşünen Gökçe Güzel ve Bora Tosun albüme giden yolda bu şekilde ilerleyeceklerini belirtiyorlar. Bundan sonraki dönemde sizi neler bekliyor diye sorduğumda, attıkları adımın bir hayal olduğunu ve bunun bir başlangıç olduğunu belirtiyorlar. Müzik olarak tamamen içlerine sinen, istedikleri ve sevdikleri üretimler yapmayı hedefleyen ikili bu yolda yürümeye devam edeceğini, yayınlanmak üzere sandıklarında bekleyen onlarca şarkıyı müzikseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini söylüyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları