Yeni yıl coşkusu Sıa’dan

Geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘This Is Acting’ albümü ile rekorlarına rekor katan söz yazarı, besteci ve yorumcu Sia, bu yıl dinlenmek yerine yepyeni bir albüm çalışmasıyla hayranlarını sevindirmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Her sene yeni yıl döneminde yayınlanan Christmas temalı albümler kervanına bu yıl Sia da katılıyor. Yapımcılığını Greg Kurstin’in üstlediği Sia’nın yeni albümü ‘Everyday Is Christmas’ tam anlamıyla mutluluk aşılayan bir albüm olmuş.

Yeni yıl coşkusu Sıa’dan

Yeni yıl temalı bir albüm yapma fikri ortaya çıktığında Sia ilk olarak her sene yayınlanan bu albümlerin aslında hiç yeni şarkı içermediğini, genellikle yorum farkıyla klasiklerden oluşan çalışmalar olduğunu ve  bu duruma yeni bir bakış getirmek istediğini farketmiş. Greg Kurstin ile bu fikrini paylaşan sanatçı ilk başlarda bir iki single yaparak bu müzik türüne biraz olsun renk katmak istemiş. ‘Muhtemelen üretkenliğimin en yoğun dönemini bu şarkıları yazarken yaşadım’ diye belirten Sia, ‘Everyday Is Christmas’ için şarkılar yazarken kendini bu masal dünyasına öylesine kaptırmış ki sonunda bir albüme yetecek kadar şarkı üretmiş.

Haberin Devamı

Sözlerle ve melodilerle olan hünerini, her yaptığı projede bir başka seviyeye taşıyan Sia, özellikle tatil temalı ‘Everyday is Christmas’ albümü için yine kendine hayran bırakacak bir iş çıkarmış. Muhtemelen birçok sanatçı özellikle bu tema için yeni bir şarkı yazmaktansa, alışılagelmiş klasikleri cover yaparak bu kategoriye destek verirken, Sia ezberleri yine bozacak bir albüm yaratmış.

Yıldızlar: Santa’s Coming For Us, Ho Ho Ho, Puppies Are Forever, Candy Cane Lane

Oscar’ımı Verdim Gitti: Snowman, Snowflake

DERİN SARIYER’DEN YENİ ŞARKI

Yeni yıl coşkusu Sıa’dan

2013 senesinden beri müzisyen kimliğiyle adından söz ettiren Derin Sarıyer 7. single çalışması ‘Sonbahar Bizi Arar’ı yayınlamaya hazırlanıyor.

Elec-Trip Records’tan yayınlanacak olan Derin Sarıyer’in yeni single çalışmasının söz ve müziği kendisine ait. Şarkının prodüktörlüğünü Kargo grubundan tanıdığımız Serkan Çeliköz üstlenmiş. Sarıyeri ‘Sonbahar Bizi Arar’ ile insanların hissettiği çaresizliğe farklı bir pencereden bakmaya çalışırken, şarkı için Londra’da çektiği Dilek Altan’ın yönettiği video kliple minimal bir stilde ilerlemiş. Söz konusu şarkının Derin Sarıyer’in önceki çalışmalarından en önemli farkı ise bu kez klibin renkli olması.

Haberin Devamı

‘Sonbahar Bizi Arar’ Derin Sarıyer için bir başka anlam daha ifade ediyor. Yeni single çalışmasının yayınlanmasının ardından sanatçı, bugüne kadar yayınladığı 7 single çalışması ve yeni şarkılarının yer alacağı ilk stüdyo albümünü tamamlamak için stüdyoya girecekmiş.

YENİ MÜZİK: LAHZA

Yeni yıl coşkusu Sıa’dan

Yeni müzik keşfetmek isteyenler için nefis bir öneri ile geliyorum.

Müzik kariyerlerinde birçok proje, albüm çalışması ve konser sığdıran ikili Cenk Erdoğan ve Robert Mehmet ikiz’in yeni projesi Lahza geçtiğimiz Mayıs ayında grubun kendi adını taşıyan ilk albümlerini yayınladılar.

Lahza, sözlük anlamıyla zamanın bölünemeyecek kadar kısa parçası, bizlere müzikal olarak dopdolu bir dünya sunuyor. Stockholm Jazz Records ile Kabak & Lin ortaklığıyla yayınlanan albümde yer alan 9 şarkı birbiriyle bir ahenk içinde akıp gidiyor. Cenk Erdoğan ve İkiz’in etkileyici uyumu, dinleyenleri farklı bir müzikal deneyime çıkartıyor.

Haberin Devamı

Yeni yıl coşkusu Sıa’dan

Tüm dijital müzik platformlarında yer alan 9 şarkılık albümde, davul ve elektroniklerde Robert Mehmet İkiz, perdeli & perdesiz gitar ve elektroniklerde Cenk Erdoğan kimi zaman albümde doğaçlamalara da yer vererek içten ve farklı bir anlatım sunmuşlar. Bu ikilinin albümlerindeki uyumlarını, Aralık ayında canlı performanslarıyla da yakalamak da mümkün.

Lahza Aralık Ayı Konser Planı:

12 Aralık Salı, Salon İKSV/ İstanbul

13 Aralık Çarşamba, June Pub / Ankara

14 Aralık Perşembe, Hiçhane / Konya

15 Aralık Cuma, Peyote / Eskişehir

16 Aralık Cumartesi, 15 Eylül Kıraathanesi / Bursa

KONSER: maNga STUDIO’DA

Yeni yıl coşkusu Sıa’dan

Zorlu PSM’in bu sezon birbirinden farklı performanslarla İstanbul’u konserlere boyayan mekanı Studio’da Red Bull Canlı Sahne’nin dördüncü konuğu olarak maNga sahne almaya hazırlanıyor. Serinin ilk performansını Eylül ayında gerçekleştiren MFÖ’nün ardından sırasıyla geçtiğimiz aylarda Selda Bağcan, Teoman performanslarıyla müzikseverleri büyülemişti.

Haberin Devamı

30 Kasım Perşembe günü saat 21:00’da maNga’nın sahne alacağı etkinlik aynı zamanda Redbull Canlı Sahne sitesinden de canlı olarak da yayınlanacak. maNga’nın performansına Kamufle, Fate Fat, Joker, Tankurt Manas ile DJ Hırs’ın da eşlik edecek.

 

Yazarın Tüm Yazıları