Yeni Şarkılarla Gelen Bahar

Aslında tam bahar havası gelmese de yeni yayınlanan albüm ve single’larla o havayı ben kendimce yakaladım. Marina, Ayşe Hatun Önal ve Bedük bu yazının kahramanları. Bahar bereketi mi, yoksa tüm sanatçılar seçimlerin sonrasını bekledi bilemiyorum ancak son 2-3 haftada gerçekten çok güzel işler yayınlandı. Önümüzdeki haftalarda da elimden geldiğince yeni çıkışları yazmaya gayret edeceğim.

Haberin Devamı

Marina – Love + Fear

İlk 2010 senesinde hayatımıza ‘The Family Jewels’ ile giren İngiliz sanatçı, 22 yaşından beri kendi deyimiyle ‘durmadan’ müzik yapıp, turnelerle dur durak bilmeden sahnelerdeydi. Farklı pop janrasıyla kendi tarzını yaratan Marina, ilk albümünün ardından yayınladığı ‘Electra Heart’ ile kendine yeni bir persona yaratmıştı. 2015 senesinde yayınladığı ‘Froot’ albümüyle Billboard albümleri sıralamasında 8. Sıraya kadar yükselerek kendi albümleri arasındaki en büyük liste başarısını yakalamıştı.

Başta da söylediğim gibi yaklaşık 10 sene nerdeyse durmadan üretince, o albümden başka bir turneye koşunca Marina Diamandis sonunda ruhen ve kafa olarak çok yıprandığını belirterek 2016’da neredeyse müziğe veda etmişti. Marina kariyerindeki koşturmadan o kadar kendini kaybetmiş ki, çok yakın iki aile bireyinin vefatından sonra bile doğru düzgün yas tutamadığını, bunun sağlıklı olmadığını itiraf ederek kendi içine çekildi.

Yeni Şarkılarla Gelen Bahar

Haberin Devamı

Marina and The Diamonds sahne adıyla bildiğimiz Marina Diamandis yaklaşık 2-3 yıl gerçekten de gözlerden kaybolmuştu. Twitter’dan arada sırada post atsa da, genel olarak sosyal medyadaki varlığı 2017 senesine kadar oldukça zayıftı.

Bu büyük aradan sonra ilk müzik çalışması Clean Bandit ile yaptığı ve 2017’de yayınladığı ‘Disconnect’ oldu. Bu yeni çıkış ile birlikte Marina and The Diamonds artık Marina oldu. Bu isim değişikliğinin gelişimin bir parçası ve geçmişi geride bırakmak, sade ve kendini daha iyi hissettiği gibi ilerlemek olarak ifade eden sanatçı artık Marina ile yoluna devam edeceğini açıkladı. 2018’de yine Clean Bandit ve Luis Fonsi ile birlikte yayınladığı ve Clean Bandit’in bu sene yayınladığı albümünde de yayınlanan ‘Baby’ single’ı takip etti.

Kabuğundan yavaş yavaş çıkan İngiliz sanatçı sosyal medyada daha aktif olarak yer alıp ufukta bizi bekleyen bir albümün haberlerini de geçtiğimiz senenin sonundan beri çıtlatıyordu. Geçtiğimiz Şubat ayında yeni albümden ilk single’ı ‘Superstar’ı yayınlayan Marina, Mart ayında 2 single ‘Handmade Heaven’ ve ‘Orange Trees’ i peş peşe yayınladı.

Haberin Devamı

Yeni albümü ‘Love +Fear’ın iki albümden oluşacağını öğreneli daha çok kısa bir süre olmuştu ki Marina ‘daha fazla beklemek istemedim’ diyerek albümün ilk bölümü ‘Love’ı geçtiğimiz Cuma günü yayınladı. ‘Şarkıları sindirmek zaman ister’ diyen sanatçı aslında Nisan sonunda iki albümü yayınlayacakken bizleri böyle bir sürprizle sevindirdi. Yeni albüm için en sevdiği arkadaşlarıyla ve yapımcılarla çalışan Marina, kendi bildiği ‘pop’ türünde şarkılar için kolları sıvamış. Psikolog Elizabeth Kübler Ross’tan aldığı ilhamla hazırladığı bu albüm tüm duyguların temelde iki duyguyla özetlenebildiğini anlatıyormuş. Yani aşk ve korkuyu anlatan şarkılar dinleyeceğiz Marina’dan. Albümün ilk bölümü ‘Love’ oldukça pozitif ve neşe dolu, haliyle devamında gelecek olan ikinci bölümü merak etmemek elde değil. ‘Fear’ 26 Nisan’da yayınlanıyor, iyi ki geri geldin Marina!

Haberin Devamı

Yeni Şarkılarla Gelen Bahar

Bedük – Hayvan

Bedük inanılmaz çalışkan bir sanatçı. Geçtiğimiz sene yayınladığı albümü ‘Flashforward’ın tadı damağımızdayken hemen yepyeni bir single ile geri döndü. ‘Hayvan’ single’ının hazırlık sürecini eğer Bedük’ü sosyal medyada Instagram hesabındana takip ediyorsanız zaten mutlaka denk gelmişsinizdir. Şarkının adım adım ilerlemesini, kapak tasarımını ve hatta klip çekimi süreçlerine tanıklık etmişsinizdir. Bu anlamda gerçekten adım adım şarkının ete kemiğe bürünüş haline tanıklık etmek ayrı bir heyecan. Şarkı gece hayatındaki bir karakterin bir saatten sonra içinden çıkan daha da eğlenceli bir karakteri yansıtıyor. Şarkının söz, müzik, aranjman, gitar, bas, kayıt, miks, mastering, kapak tasarımı ve klip yönetmenliği tek kişilik dev kadro Bedük imzası taşıyor.

Haberin Devamı

Hayvan’ın klibi Dada Salon’da çekilmiş. Okan Bayulgen mekanın her yanını bütün bir gün boyunca kullanmaları için klip ekibine teslim etmiş. Bedük interaktif bir klip çekmek istediği için instagram hesabından da takipçilerini klip çekimine davet etmişti, gelenlerle birlikte klip çekimi tam bir parti havasında geçmiş.

‘Hayvan’ Bedük’ün bu yakın dönemde stüdyoya girip hazırladığı tek yeni şarkı değilmiş elbette. Bir de yolda ‘Raks’ var. Bedük tadımlık olarak şarkının demo halini dinletti, ‘Hayvan’ ile içinizdeki kıpırtı ‘Raks’ ile tavana vuracak diyebilirim. Nefis bir şarkı daha geliyor kısacası. Ayrıca yaza da Bedük’ün bambaşka yeni bir projesi daha var onun için de bir yandan harıl harıl çalışmaya devam ediyormuş. Bu yaz Bedük bomba gibi geliyor!

Haberin Devamı

Yeni Şarkılarla Gelen Bahar

Ayşe Hatun Önal – Katakulli

Mabel Matiz ve Ayşe Hatun Önal bir araya geliyor ve nefis bir şarkı ortaya çıkıyor!

Sanırım 2-3 ay önceydi, belki de geçtiğimiz senenin sonuydu emin olamıyorum. İkilinin Instagram hesaplarında birlikte fotoğraflarını görünce ‘acaba bir şarkı mı geliyor ?’  diye heyecanlanmıştım. Meraklar son buldu geçtiğimiz hafta Cuma günü ‘Katakulli’ yayınlandı.

Şarkının söz ve bestesi Mabel Matiz’e ait, düzenlemesinde ise Mabel Matiz ve ‘Maya’ albümünden de bildiğimiz Sabi Saltiel imzası var. Ayşe Hatun Önal’ın vokali de şarkıya ayrı bir farklı hava katmış.

‘Katakulli’nin klibi için Murad Küçük yönetmen koltuğunda yer alıyor. Şarkının havasına uygun renkli ve eğlenceli bir prodüksiyon olan klip Pera Palace, Kısırkaya ve İstanbul’un çeşitli manzaralı mekanlarında çekilmiş. Klipte kıyafetleriyle de yakıp kavuran Ayşe Hatun Önal’ın giydikleri Yıldırım Mayruk imzası taşıyor.

Ben böyle bir şarkıyı çok sevdiğim zaman, tipik müziksever etkisi olarak daha çok şarkı açlığım tutuyor. Umarım Mabel ve Ayşe Hatun Önal işbirliği bu şarkıyla başlayıp devamı gelecek bir çalışmaya dönüşür.

 

Yazarın Tüm Yazıları