Yazın Albümü Simge’den Geldi: ‘Ben Bazen’

İçimde pop müziği adına uzun zamandır büyük heyecan yaratan bir ses Simge.

Haberin Devamı

Bu heyecan Simge’nin geçen hafta yayınladığı albümü ‘Ben Bazen’ ile en üst noktasına ulaştı. Bu köşeden ne zamandır detaylı albüm incelemesi yazmıyordum, ‘Ben Bazen’in enerjisi bana bu yazıyı yazmak için ilham oldu.

Yazın Albümü Simge’den Geldi: ‘Ben Bazen’

Müzik ile yolu uzun seneler önce kesişen konservatuvarlı sanatçı, 2014 senesinde ‘Bip Bip’ single’ının ardından 2015 senesinde yayınladığı ‘Miş Miş’ şarkısıyla o yazın ve o senenin en önemli şarkılarından birine imza atmıştı. Esas kırılma noktası ‘Yankı’ single’ıyla geldi. Muhtemelen benim gibi Simge’yi keşfetmeyen ne kadar kişi varsa ‘Yankı’ ile birlikte bu sesin büyüsüne kapıldı gitti. ‘Yankı’nın dev yankısından sonra ‘Kamera’ ile 2016 senesinde tekrar listelere adım atan Simge, 2017 senesinde ‘Yankı’nın devamı niteliğindeki ‘Prens & Prenses’ ve ‘Üzülmedin mi?’ single’larıyla ivmeli yükselişine devam etti. 4 senedir başarılı single’larla ince ince işlenen bu kariyerin taçlanacağı uzun zamandır beklenen albüm ‘Ben Bazen’ geçtiğimiz hafta yayınlandı.

Haberin Devamı

Hit Fabrikası Bir Albüm

Yazın Albümü Simge’den Geldi: ‘Ben Bazen’

14 şarkılık ‘Ben Bazen’ 12 şarkı ve 2 şarkının farklı versiyonlarından oluşuyor. Simge ve Ozan Bayraşa prodüktörlüğünde hazırlanan albüm 4 senelik uzun bir çalışmanın ürünü. ‘Ben Bazen’ 4 senedir her yayınladığı yeni şarkı bir öncekinden daha etkili olan Simge’nin müzik türleri arasında hem cesur, hem de yaptığından emin adımlarla hazırladığı bir hit fabrikası olmuş.

‘Ben Bazen’de Trap’ten Vals’e, Rock’tan R&B’ye, Türkü'den, House’a uzanan birbirinden farklı müzik türleri arasında ustaca gezinen bir çalışma. Bunca farklı türde şarkıyı Simge yine birbirinden usta söz yazarı ve müzisyenle hazırlamış.  Simge’nin de söz yazarı ve besteci olarak yer aldığı şarkıların yanı sıra söz ve müzikte; Alper Narman, Çağrı Telkıvıran, Ersay Üner, Gökhan Şahin, Onurr, Ozan Bayraşa, Selim Siyami Sümer, Sezen Aksu, Sibel Algan ve Yasemin Özler gibi çok değerli ismin imzasıyla ‘Ben Bazen’ rengârenk ve dopdolu bir havaya bürünmüş. Albümün düzenlemelerinde Erdem Yörük, Erhan Bayrak, Onurr, Ozan Bayraşa, Serkan Ölçer, Öğünç Başara gibi müzisyenler ile çalışmış.

Haberin Devamı

Yazın Albümü Simge’den Geldi: ‘Ben Bazen’

Söz ve beste kadrosundaki dev kadro yapısı albümün fotoğraf çalışmalarında da devam etmiş. ‘Ben Bazen’in fotoğrafları için Nihat Odabaşı ile çalışılırken, styling için Anıl Can, makyajda Seçkin Süngüç ve saç tasarımında ise Nuri Şekerci ile çalışılmış.

‘Ben Bazen’in Yıldızları:

Ben Bazen: Albümün açılış şarkısı, hem de albüme adını veren şarkı olmuş. Nefis bir A1, sakince başlayan intro sonradan adım adım sizi dansa kaldırıyor. Söz ve müziği Ersay Üner'e, düzenlemesi Ozan Bayraşa'ya ait olan albümün çıkış şarkısı Ben Bazen'e Murat Joker yönetmenliğinde Göcek’te üç günde tamamlanan, başrolde Simge’nin olduğu enerjik bir klip çekilmiş.

Hu: Onurr’un ‘Bir Kahramanlık Hikayesi’ albümünün en orijinal şarkılarından biri olan bu şarkının Simge’nin albümünde yeniden yer alması beni oldukça şaşırttı. Şarkı Onurr ile röportaj yaptığımızda anlattığına göre Bülent Ersoy ve sonra Sezen Aksu’ya gitmiş, onlar şarkıyı kendilerine almayınca Onurr’un albümünde kendisinin seslendirmesiyle son bulmuş, kendi deyimiyle oldukça deneysel bir şarkı. ‘Hu’nun Simge’nin albümündeki versiyonu klasik gitar, perdesiz gitar, piyano, ukulele, flugel horn, flüt, Palas & Kahon ve yaylılarla birlikte resmen dev bir orkestra ile çalınmış. Simge’nin vokaliyle şarkı bambaşka bir havaya bürünmüş.

Haberin Devamı

Yazın Albümü Simge’den Geldi: ‘Ben Bazen’

İster İnan İster İnanma: Müthiş bir Alper Narman & Onurr şarkısı var karşımızda. İnsanın içini kıpır kıpır yapan, funky bir dans şarkısı olmuş.

Öpücem: Şarkı öyle bir başlıyor ki sanki bir tutam Yunan havası var tonunda. Kaçma kovalama temasını o kadar tatlı tatlı anlatıyor ki şarkıda, bu sözler kimin acaba diye albümün künyesine bakınca Sezen Aksu ve Sibel Algan’ı gördüğümde bu neşenin nerden geldiği o an netleşti. ‘Öpücem’in bestesi de yine Sezen Aksu imzası taşırken, düzenlemesi Erhan Bayrak’a emanet edilmiş.

Gülümseyişinle Uyandım: Albümün kapanış şarkısı akustik ve nefis bir kayıt. 1:40 saniyelik kısa bir şarkı olması eminim benim birçok kişiyi tek üzen durum olsa gerek.

Haberin Devamı

‘Ben Bazen’in Oscarları:

Pes Etme: Albümü ilk dinlemeye başladığımda ‘Aşkın Olayım’dan sonra dikkatim çeken ilk şarkı ‘Pes Etme’ olmuştu. Bu şarkı bende Hande Yener’in ‘Acele Etme’ şarkısında hissettiğim pop heyecanını tekrardan hatırlattı. Sözleri Alper Narman’a ait şarkının bestesinde Ozan Bayraşa, Ersay Üner ve Simge yer alıyor. Şarkının düzenlemesi yine Ozan Bayraşa’ya ait.

Aşkın Olayım: Bana Simge’nin albümünü hep hatırlatacak şarkıdır. Gerçekten de dinledikçe içimde güller açtıran şarkı oldu. Albüm yayınlandığından beri kaç kere tekrar alıp dinledim, kaç kişiye ‘bu şarkıyı duydun mu?’ diye gönderip dinlettim ben bile artık hatırlamıyorum. Şarkının söz ve bestesi Onurr’a ait, düzenleme ise Ozan Bayraşa imzalı. Şarkının güzelliği o kadar yoğun ki, albümde bir de Onurr düzenlemesiyle yeni bir versiyon olarak da yer alıyor. Simge’nin vokali şarkıya çok yakışmış ama hakkını vermek lazım bu nefis şarkıyı yazan, hayat veren Onurr’a da ayakta alkışlıyorum.

Haberin Devamı

Kalp Kırmak: Böyle hit dolu albümlerde genelde hep son şarkılar beni bir ayrı çeker. ‘Kalp Kırmak’ da ilk albümü dinlemeye başladığımda özellikle introsundaki farklılığıyla daha ilk saniyelerinden beni etkileyen bir şarkıydı. Sanki bir IAMX şarkısı gibi başlayıp aynı güzellikle minimal ama yükselen bir havayla devam ediyor. Sözleri Simge, Yasemin Özler ve Alper Narman’a ait şarkının bestesi de Simge, Yasemin Özler, Çağrı Telkıvıran ve Ozan Bayraşa’ya ait. Düzenleme ise Öğünç Başara’nın elinden çıkmış.

‘Ben Bazen’ uzun uzun beklediğimize değmiş, her telden dozunda ve her biri birer inci niteliğinde şarkılarla dolu nefis bir albüm olmuş. Yaz neşesi ve mutluluk bu albümün temelinde var. Eminim her dinlediğinizde sizi de bu havaya büründürecek, etkisiyle sizleri de alıp sürükleyecek.

Yazarın Tüm Yazıları