Tarkan ile bu yaz bambaşka olacak

7 yıl aradan sonra Tarkan 10. stüdyo albümü 10’u 15 Haziran’da yayınladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sene yayınladığı Türk Sanat Müziği albümü Ahde Vefa’nın rekor satışı aslında yaklaşmakta olan Tarkan çılgınlığının artçılarındandı. En son 2010 yılında yayınladığı pop albümü Adını Kalbime Yazdım’dan beri sevenleri gerçek bir pop Tarkan albümüne hasretti. Geçtiğimiz yaz yayınladığı ‘Cuppa’ single’ı ile deyim yerindeyse Türk müzik dünyasını tartışmalar ile fokur fokur kaynatan sanatçı, beklentileri boşa çıkartmayacak cinsten dopdolu bir albüm ile yeniden bizlerle.

Tarkan, sevenlerini hangi şarkılarla yakalayacağını çok iyi bilen bir profesyonel. 7 yıl gibi büyük bir aradan sonra hayranlarının onu ne denli özlediğini tahmin edercesine yine uzunca süre adından söz ettirecek bir albüm hazırlamış. 14 şarkılık yeni albümünde Tarkan, kendi şarkılarının yanı sıra vazgeçilmezleri Aysel Gürel, Sezen Aksu ve Nazan Öncel şarkılarına da yer vermiş. Ümit Sayın, Günay Çoban, Gülşah Tütüncü ve Ayça Z. Aydın’ın şarkılarının da yer aldığı albümün prodüktörlüğünü Ozan Çolakoğlu ile Tarkan birlikte üstlenirken, tüm aranjeler yine Ozan Çolakoğlu imzasıyla hazırlanmış.

Haberin Devamı

Benim için yeni bir albümü tadına vararak dinlemenin en güzel yolu mümkünse albüm hakkında kimseler yorum yapmadan önce alıp dinlemekten geçiyor. Konu Tarkan olunca hakkında yazılacak o kadar çok yazı ve haber olacağını çok iyi bildiğim için albümün müzik marketlere düştüğü ilk akşam hemen gidip satın aldım. Evde CD çalarım olmadığı için DVD oynatıcımda albümü en baştan sona hiç şarkı atlamadan bir kere dinledim. Hemen sonrasında albümü bir kere de kartonetteki sözleri okuyarak, kim hangi şarkıyı yazmış, bestelemiş diye ince detay dinleyerek favorilerimi oluşturdum.  

Tarkan ile bu yaz bambaşka olacak

ÇIKIŞ ŞARKISI: ‘YOLLA’

Albüm gerçek bir A1 şarkısıyla açılıyor. Kıpır kıpır bir yaz şarkısı olan ‘Yolla’ artık klasikleşen, heyecanı tavan yapacak bir Tarkan introsuyla başlıyor. Albümde Yolla’ya kıyasla daha etkili çıkış şarkıları var diye kendi kendime söylenirken, bir haftanın sonunda Tarkan’ın bu şarkıyla çıkmasını ancak anlayabildim. Melodisinden midir, sözlerinden midir, yoksa klibini izledikten sonra bende bıraktığı histen midir bilmiyorum. Ama Yolla’nın çok zekice hazırlanmış bir çıkış şarkısı olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Eminim bu sezon birçok maçta, stadyumlarda bu şarkının tezahürat halini duyacağız.

Haberin Devamı

Bunca yıl sonra Tarkan piyasaya yeni bir albüm çıkartınca herkes gibi benim de beklentilerim tavan oluyor. Nedense hiç yapılmayanı, hiç cesaret edilmeyeni bir tek Tarkan yapar gibi bir beklentim var. Hayalimdeki ‘Yolla’ klibi nasıl olurdu ben de tam bilmiyorum, ama Justin Bieber-Sorry klibine benzeyecek bir çalışma olmazdı sanırım. Beklentilerim hala yüksek, darısı ikinci klibe diyelim.

Tarkan ile bu yaz bambaşka olacak

FAVORİLER, GİZLİ HİTLER…

Sözleri Günay Çoban’a, bestesi Serkan İzzet Özdoğan’a ait olan ‘Beni Çok Sev’ albümdeki en sevdiğim slowlardan biri oldu. Mutlu ve umut dolu bir aşk şarkısı olan ‘Beni Çok Sev’ melodisi ile alıp götürecek bir ahenkte. 

Sezen Aksu iki şarkısıyla Tarkan’ın yeni albümünde yer almış. Bu çalışmalardan ‘Her Şey Fani’ şarkısı adeta ders niteliğinde bir parça olmuş. ‘Yalnızız zaten dünya hali, ben ona yanarım her şey fani’ diyen Aksu yine yalın ama en vurucu yerden yakalıyor dinleyeni.

Haberin Devamı

‘Kedi Gibi’ ve ‘Hodri Meydan’ söz ve müziği Tarkan’a ait albümün gizli hitleri.  Hınzır his veren ‘Kedi Gibi’ daha ilk dinleyişten sizi kendine çeken, bir çırpıda akılda kalan Tarkan şarkılarından olmuş. Hodri Meydan’a gelecek olursak, bu parçanın beni albümde en çok şaşırtan şarkılardan biri olduğunu belirtmeliyim. Rock temalı alt yapısıyla bana ‘Ölürüm Sana’ hissi veren bu şarkı sayesinde bildiğimizin dışında, daha farklı bir Tarkan vokaline tanık oluyoruz. Böyle yırtıcı ve voltajlı şarkılar Tarkan’a gerçekten farklı bir hava katıyor.

Tarkan ile bu yaz bambaşka olacak

ÇOCUKLARA VE ÇOCUKLUĞA SESLENEN ŞARKILAR

Çocukluğa özlem dolu Biz Çocukken’in sözleri Günay Çoban, bestesi ise Tarkan imzalı. Biz Çocukken’in introsunun inanılmaz bir titizlikle hazırlandığını düşünüyorum. Klasik müzik edasıyla başlayan ve bambaşka bir forma dönüşen şarkının girişi beni büyüledi. Kaç kere başa alıp şarkıyı dinlediğimi hatırlamıyorum.

Haberin Devamı

Albümün kapanışında çocuklardan af dileyen, onlara bırakılan gelecekten özür niteliğindeki ‘Affedin Bizi Çocuklar’ şarkısı albümün en mesaj yüklü Tarkan çalışması olmuş. Sözü ve müziği sanatçıya ait şarkı albümün tüm enerjisini dinginleştirip, bizi durup düşünmeye sevk ediyor.

ALBÜMDEKİ 90’LAR HAVASI

En sevdiklerimi en sona sakladım.

80’li yıllarda çocukluğunu geçiren, 90’lı yıllarda Türk pop müziğinin altın döneminin tadını doyasıya çıkartan biri olarak hala o dönemin özlemini şarkılarda aradığım doğrudur. 10 albümünde yer alan sözü ve müziği Ümit Sayın’a ait ‘O Sevişmeler’ yepyeni bir ‘Dön Bebeğim’ olacak. 90’larda Türk müziği neden çok başarılıydı, bunu en iyi bilenlerden biri olan Tarkan, bu özel şarkıyı albümüne almasıyla bize bu gerçeği bir kere daha kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Benzer şekilde sözleri Aysel Gürel’e, bestesi Tarkan’a ait ‘Sevdam Tek Nefes’ nefis bir 90’lar pop nostaljisi yaşatıyor. Benim gönlümde yatan albümün çıkış şarkısı ‘Sevdam Tek Nefes’ umarım  ‘10’ albümünden kliplenecek şarkılardan biri olur.

Tarkan ile bu yaz bambaşka olacak

Albümün benim için incisi ‘Çok Ağladım’ şarkısı oldu. Ayça Z. Aydın’ın sözleri, Murat Matthew Erdem bestesi muhteşem, akıp giden modern bir dans şarkısı olmuş. Bir şarkıya takıldığım zaman tekrara alıp, uzunca süre dinleyip iyice sindirenlerdenim. Çok Ağladım’ı albümü aldığım günden beri durmadan her gün defalarca dinliyorum. Beni bu şarkıda çeken şey neyse onun uzunca süre beni bırakmasını istemiyorum. Her dinlediğimde modumu değiştiriyor ve bunu yapan çok nadir şarkılardan biri olduğu için şu an kendisine sıkı sıkıya tutunuyorum.

Tarkan, Türkiye’de eşi benzerine rastlanmayacak özel bir unvana sahip bir sanatçı. Her sene onlarca yeni ses ve albüm piyasaya çıksa da, Tarkan’ın Türk müzik piyasasında kendine edindiği yer varisi olmayacak bir noktada. Hal böyle olunca yeni albüm ve onun üzerinde çoğalan beklenti de çok büyük oluyor.

‘10’ albümü ve yeni şarkılar zaman verilerek, demlene demlene dinlenecek, Türk insanını çok iyi çözümlemiş bir albüm. Üzerine konuşmak için gerçekten biraz zaman vermek, dinleyip hakkını vermek lazım. Dilerim Tarkan’ın albümü bu yaza uğur getirsin, yüzümüzü güldüren, neşeli bir sezon yaşatsın. Bence hepimizin buna çok ihtiyacı var.

Fotoğraflar: Sanatçının resmi facebook sayfasından alınmıştır.

Yazarın Tüm Yazıları