Şubat ayı bitmeden bu albümleri kaçırmayın

Şubat ayı resmen bereketiyle geldi.

Haberin Devamı

Birçok sanatçı sözleşmiş gibi, yeni şarkılarını ve albümlerini Şubat ayına bir bir serpiştiriyor.

Bilmiyorum sizlerde de benzer şekilde oluyor mu, Yeni müzik dinlemek bana her aman farklı bir heyecan ve güzel bir enerji vermiştir. Yepyeni bir albüme ilk şarkıdan başlayıp bir sonraki şarkıların heyecanını ve bilinmezliğini yaşamak benim için çok özel bir ritüel. Bu heyecanımı anlatmak için iki tane yepyeni nefis albümü sizlere anlatmak istedim.

Ceyl’an Ertem ve Ayşe Hatun Önal’ın albümleri bu yazının başrollerini paylaşıyor. Her ikisi de kendi içinde ayrı ayrı detaylarla dolu. Şarkıların derinlemesine nüfus etmesi için albümlere biraz vakit vermek ve bol bol tekrarla dinlemek gerekli.


CEYL’AN ERTEM – YİNE DE AMİN
Geçtiğimiz hafta yayınlanan yeni Ceyl’an Ertem albümü her köşesi güzelliklerle dolu bir labirent gibi. ‘Yine De Amin’ adını şair Sinem Sal’ın şiir kitabından alıyor.

Haberin Devamı

11 şarkı ve 1 remix’ten oluşan yeni Ceyl’an Ertem albümünün büyük bir emeğin ürünü, özellikle de albümün  kayıt aşaması bu büyük emeği gözler önüne seriyor. 12 şarkıdan oluşan albümün kayıtları geçtiğimiz senenin Kasım ayı içinde Gaziantep Üniversitesi’ne ait Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nin konser salonunda canlı çalınarak tamamlanmış. Uzun zamandır müziğin ve müzisyenliğin bu denli ön planda olduğu,  bu kadar orijinal bir albüm üretim süreci duymadım, görmedim. 

Şubat ayı bitmeden bu albümleri kaçırmayın

Söz konusu albümün kayıtlarında Volkan Ökten, Alp Ersönmez, Adem Gülşen ve İstanbul Strings gibi birbirinden deneyimli ve yetenekli müzisyenlerden örülü 25 kişilik kadro, Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki konser salonunda 5 uzun gün boyunca ‘Yine De Amin’e hayat vermiş.

Albümün aranjörleri de tıpkı müzisyenleri gibi şarkılara ayrı bir renk katan isimler. Cenk Erdoğan, Cihan Mürtezaoğlu, Can Güngör, Steven Kamperman ve Tunç Çakır’ın aranjör olarak bu başarıya ortak olmuşlar. Berk Kula’nın mikslediği, Alex Psaroudakis’in mastering’i tamamladığı albüm önceki hafta müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı


SILA ve YILDIZ TİLBE’DEN SÜRPRİZ
Bir önceki albümü ‘Amansız Gücenik’te Yıldız Tilbe’den şarkılara yer veren Ceyl’an Ertem, bu alışkanlığını yeni albümünde de bozmamış. ‘’Hiçbir Şeyimsin’ adlı yepyeni Yıldız Tilbe imzalı şarkı, ‘Yine De Amin’in en özel şarkılarından biri olarak albümde yerini almış durumda. Albümün bir diğer sürprizi de Sıla imzalı ‘Esmer’ ve ‘Kovdum’ şarkıları. Söz ve bestesi Sıla imzalı bu iki şarkı benim için bu albümün en beklenmedik sürprizleridir. Özellikle ‘Esmer’ bence albümün incisidir.

‘Yine De Amin’in  yayınlanmasına 1-2 gün kala Youtube üzerinden albümün hazırlık aşamasını anlatan 12 dakikalık kısa belgesel, yeni albümün tüm perde arkası detaylarını gözler önüne seriyor. Özellikle albümün hazırlık hikayesini izledikten sonra, ‘Yine De Amin’in içeriği bana daha da anlamlı geldi. Ceyl’an Ertem’in yeni şarkılarını dinlemeden önce ne yapıp edin, mutlaka bu özel videoyu izleyin derim. Eminim albümdeki şarkılar size de daha farklı gelecek. Bu videodan aklıma kazınan Ceyl’an Ertem’in sözleri hala kulağımda ‘Ne olur uyan, televizyonu kapat, televizyonu kapat!’

Haberin Devamı

Son olarak bu özel albümün ilk İstanbul konserini kaçırmak istemezseniz bu akşam Babylon’da Ceyl’an Ertem sevenleriyle buluşacak, benden söylemesi, sizden gidip izlemesi.


AYŞE HATUN ÖNAL – SELAM DENGESİZ
Türkiye’de elektronik müzik temalı kült albümler hangileridir diye şöyle bir baksak, elde avuçta çok fazla örnek yok aslında. Bu alandaki albümler bana bir yanıyla yalnız ama bir o kadar da gururlu ve özel işler hissi vermiştir. Son yıllarda maalesef elektronik müzik alanında yeteri kadar yeni albüm piyasaya çıkmıyordu. Ayşe Hatun Önal bu suskunluğu ‘Selam Dengesiz’ ile çok sağlam şekilde sarsacağa benziyor.

Şubat ayı bitmeden bu albümleri kaçırmayın

YENİ ALBÜM YILDIZLAR KARMASI
Ayşe Hatun Önal’ın unutulmaz ‘Çeksene Elini’ şarkısıyla müzik piyasasına girişinden sonra yayınladığı ilk stüdyo albümü ‘Sustuysam’ ın yayınlanmasının üzerinden tam 9 yıl geçmiş.  2. stüdyo albümü için pek de acele etmeyen Ayşe Hatun Önal son birkaç yılda yayınladığı single çalışmaları ile hepimizi nefis bir albümüne doğru hazırlamış meğer.

Haberin Devamı

‘Selam Dengesiz’ albümü 9 sene sonra gelen adeta bir ünlüler karması.  Albümde 10 şarkının yanı sıra versiyonlarla birlikte toplam 16 şarkının yer alıyor. Albümün söz ve müziklerinde mühim imzalar var.  İsra Gülümser, Gülşah Tütüncü, Gülhan, Onur Özdemir (Onurr), Alper Narman ve Ayşe Hatun Önal ‘Selam Dengesiz’in söz ve müziklerine imzasını atarken, İskender Paydaş, Erdem Kınay, Gürsel Çelik, Kaan Gökman, Osman Çetin, Sezer Uysal da albümün aranjör koltuğunda oturmuşlar.


ÇIKIŞ ŞARKISI ‘OLAY’
‘Feel’ şarkısıyla dünyaca üne kavuşan Mahmut Orhan aranjörlüğünde ‘Olay’ şarkısı Ayşe Hatun’un müzik piyasasında yeni bir tarih yazmak için yola çıktığı ilk şarkı. Sözleri İsra Gülümser, müziği Ahmed Salah Hosny’e ait ‘Olay’ şarkısının klibi için Burning Man’e giden ekip Can Sercan ve İlkay Koek yönetmenliğinde oldukça havalı bir kliple geri dönmüşler.

Haberin Devamı

Şubat ayı bitmeden bu albümleri kaçırmayın

‘Selam Dengesiz’
beni en çok ‘Dengesiz’, ‘Dur Dünyam’ ile kendisine hapsetti. ‘Dengesiz’ o kadar iyi bir A1 şarkısı olmuş ki, çıkış şarkısı olarak ‘Olay’ yerine keşke ilk klip ona gelseydi diye içten içe kendi kendime söylendiğim doğrudur. ‘Dur Dünyam’ albümdeki bir diğer beni renklerine bağlayan şarkıdır. Benim için bu şarkı ‘Sustuysam’ albümüne gerçek bir selam niteliğini taşıyor. ‘Dur Dünyam’ın sözü ve müziğinin Ayşe Hatun Önal’a ait olduğunu görünce bu bilgi beni içten içe daha da mutlu etti, hatta daha şimdiden bir sonraki albümü için umutlarımı daha da yeşertti diyebilirim.

Yazıyı sonlandırmadan önce ‘Sirenler’ için de birkaç sevgi notu bırakmak istiyorum. Onur Özdemir ve Alper Narman ikilisinin yaptığı işlerin başarısı artık ispata gerek olmayacak açıklıkta özel işler. Bu ikilinin ve Ayşe Hatun Önal’ın kimyasıyla ortaya çıkan şarkılar için heyecanım her yeni şarkıda biraz daha fazla artıyor. ‘Sirenler’ albümün gizli kalan incisidir, arka fondaki Onurr’un siren sesleri de şarkıya ayrı bir tat katmış. Tek dileğim bu albümün tadı damağımızda 9 sene kalmasın, Ayşe Hatun daha çok üretsin.

 

Yazarın Tüm Yazıları