Sofar'ın yeni yıldızı: Kalben

Canlı müziğin alternatif ve en içten hali Sofar Sounds bize yepyeni bir sanatçı hediye etti. Geçtiğimiz ekim ayında Galata’da yapılan Sofar’a konuk olan Kalben şu sıralar Youtube’da dinlenme rekoruna koşuyor.

Haberin Devamı

Sofarın yeni yıldızı: Kalben

Türkiye’de 1. yaşını geçtiğimiz Aralık ayında kutlayan Sofar Sounds’un 2009’dan bu yana yayınlanan en popüler videolarının arasında Kalben’in ‘Sadece’ şarkısı da yer alıyor. Üstelik Kalben bu hızla giderse sadece Türkiye’de popüler olmakla kalmayacak, dünyadaki Sofar konukları arasında 2015 bitmeden en çok izlenen video olacak.

Sofarın yeni yıldızı: Kalben

Kalben için tablo bu kadar güzel giderken, geçtiğimiz hafta Nil Karaibrahimgil de Kalben’i twitter ve instagram üzerinden takipçilerine tavsiye etti. Eğer hala dinlemediyseniz geç kalmış sayılmazsınız, Kalben’in sade ve duru şarkılarına bir de siz kulak verin:
https://soundcloud.com/kalbenben

Haberin Devamı

Yeni yıl Kalben’in yepyeni şarkılarıyla ile dolu olacak bunu şimdiden hissedebiliyorum.

MADONNA’NIN ASİ KALBİ

Yeni yıl telaşında Madonna’nın yeni albümünden yayınladığı yepyeni şarkılarını atladım sanmayın. Aslında fevkalade mühim bir konuydu, ancak 2014’ün albüm sıralamaları ile aynı döneme gelince yeni yılın ilk yazısına eklemeyi daha uygun gördüm.

Sofarın yeni yıldızı: Kalben

Hatırlarsınız bundan kısa bir süre önce Madonna’nın yeni albümünden birkaç şarkı internete sızdığı için sanatçı uykusuz günler geçirmeye başlamıştı. Bütün müzik siteleri bu yeni şarkılardan bahsederken, Madonna demo haliyle internete verilen şarkıları için kızgınlığını dile getirmişti. Tam sular duruluyor derken, yeni albümü Rebel Heart’tan birkaç şarkı daha internete sızdı. Hal böyle olunca acil bir aksiyon alan Madonna aslında şubat ayında yayınlamayı düşündüğü ‘Living For Love’ single’ını beraberinde 5 yeni şarkısını Itunes üzerinden yeni albümün ön satışıyla birlikte yayınladı.

Haberin Devamı

Kimine göre Madonna bu taktikle yeni albümü için nabzı yokluyor, kimine göre de Madonna zaten çoktan bitmiş ve uzatmaları oynuyor. Ben açıkçası yeni bir Madonna albümü için heyecan duyanlardanım. Hem bakarsınız Madonna bu sayede bir kere daha Türkiye’de konser verir!

Tipik bir yeni albüm tanıtımı sonrasında sansasyonlardan bir türlü kurtulmayan Madonna, albümün kapak fotoğrafı ile başını derde soktu. Rebel Heart’ın albüm kapağını instagram’da yayınlayan sanatçı hayranlarının farklı versiyonlardaki Rebel Heart tasarımlarını da kendi hesabından paylaşınca olanlar oldu. Özellikle Madonna yüzü kablolarla örtülmüş Bob Marley, Nelson Mandela ver Martin Luther King’in Rebel Heart versiyonlarını kendi hesabından paylaşınca tepkiler de büyüdü. Bunun üzerine Madonna geçtiğimiz günlerde ‘Özür dilerim. Kendimi kimseyle kıyaslamıyorum, sosyal medyada paylaştıklarım hiçbir şekilde ırkçılıkla suçlanamaz. Amacım diğer büyük ve asi kalplere olan hayranlığımı belirtmekti’ şeklinde bir özür metni yayınladı. Rebel Heart Mart ayında piyasaya çıkacak, Mart’a kadar daha çok Madonna haberi duyarız diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

YENİ SEZONDA SALON’DA NELER VAR?

Sofarın yeni yıldızı: Kalben

Yeni sezonu Salon, 9 ve 10 Ocak akşamları, Finlandiyalı perküsyonist Tatu Rönkkö ve Danimarkalı indie rock grubu Efterklang'ı aynı sahnede ağırlayacağı muhteşem bir konserle karşılayacak.

17 Ocak’ta Türk halk müziğinin önemli isimlerinden bağlama virtüözü Arif Sağ ilk kez Salon'da performans sergileyecek. Alternatif rock'ın yükselen gruplarından Son Feci Bisiklet ve Yok Öyle Kararlı Şeyler 20 Şubat’ta Salon’da aynı sahneyi paylaşacaklar.

Sofarın yeni yıldızı: Kalben

Türkiye’nin en yetenekli genç müzisyenlerinden caz gitaristi ve besteci Bilal Karaman 30 Ocak’ta,. 123’ten tanıdığımız, kadın vokaller arasında yükselişini devam ettiren Dilara Sakpınar solo projesi Lara Di Lara ise 30 Mart’ta Salon sahnesinde olacaklar.

Haberin Devamı

Ayrıca Salon yeni sezonunda, Low, The Raveonettes, Mark Lanegan, The Notwist ve Swans gibi indie-rock, alternatif rock, deneysel rock ve post-punk müziğinden mühim grupları da ağırlayacak. Bitmedi, Flunk, Soap & Skin, Douglas Dare, Greg Haines, A Winged Victory For The Sullen, Sleep Party People ve Moddi da bu sezon Salon sahnesinde izleyeceğimiz isimlerden.

Sofarın yeni yıldızı: Kalben

Douglas Dare
’in gelecek olması beni o kadar heyecanlandırıyor ki, 10 Nisan’daki etkinliğin biletlerinin ışık hızıyla tükeneceğine eminim!

AYŞE HATUN ÖNAL - GÜM GÜM

Sofarın yeni yıldızı: Kalben

“Çak Bir Selam” ile büyük bir geri dönüş yakalayan Ayşe Hatun Önal yepyeni nefis bir şarkıyla 2015’e girdi. “Güm Güm”,Alper Narman, Onur Özdemir ve Ayşe Hatun Önal’ın işbirliğiyle hayat bulmuş. Düzenlemesi Gürcan Çelik’e ait olan şarkıda ayrıca Onur Özdemir de Ayşe Hatun Önal’a hem vokalde hem de klipte eşlik ediyor. Güm Güm’de Ayşe Hatun Önal’ın yeniden geri dönmesinin heyecanının yanı sıra, Sakin’den beri sesini duymaya hasret olduğumuz Onur’u da duymak gerçekten bu senenin en büyük müjdesi olabilir. Dijital platformlardan da dinlenebilen şarkının remix’lerini merakla bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları