Pharrell ile yaz sona eriyor

Bu senenin herhalde en çok çalınan şarkısı Pharrell’in ‘GIRLS’ albümünden yayınladığı ilk single ‘Happy’ olsa gerek.

Haberin Devamı

Pharrell ile yaz sona eriyor

Pharrell, söz konusu şarkıyı yaparken bu kadar çok insana dokunacağını biliyor muydu o bir muamma ama nerdeyse bütün firmalar, oteller hatta birçok üniversite kurumsal tanıtım filmlerinde fon müziği olarak kullandığı ‘Happy’nin başarısı artık dünyaca onaylanmış durumda.

Marş kıvamına gelen şarkıyı tüm Pharrell Wiliams hayranları, 7 Eylül Pazar günü İTÜ Stadyumu’nda Pharrell ile birlikte hep bir ağızdan söyleyebilecekler. Gün boyu sürecek olan GNCFEST 14’ünbaşrolünde olan Pharrell eminim konser sonrasında Türk izleyicisinden ziyadesiyle memnun kalacaktır.

7 Eylül Pazar günü GNCTRKCLL’in düzenlediği GNCFEST 14 bu senenin en yoğun katılımlı festivallerinden biri olmaya aday. Pharrell’in yanı sıra, Rita Ora, Inna festivalin diğer yabancı konukları olurken festivalin Türk sanatçı kadrosu da hayli ilgi çekici. Manga, MODEL, Mabel Matiz’in sahne alacağı festivalde Erbil Ellez, Erim Özşen de performanslarıyla yazdan kalma bu Pazar gününü müzikle dolduracaklar. Yaz biterken, okullar açılmadan hemen önce özellikle genç kitlenin koşarak gideceği bu festival için biletlerini şimdiden temin edin derim, sonra biterse çok üzülürsünüz.

Haberin Devamı

ISTANBUL’DAN MEGADETH GEÇTİ

Pharrell ile yaz sona eriyor

İstanbul’un yepyeni bir festivali daha var.

Geçtiğimiz hafta 2-3-4 Ağustos’ta Küçükçiftlik Parkı’nda gerçekleştirilen Rock Off festivali 3 gün boyunca metal müzik severleri bir araya getirdi.HIM, Amon Amarth, JORN, Gojira, Stratovarius, Haggard, Turisas’ın yanı sıra Megadeth festivalin headliner’ı olarak sahne aldı. İstanbul’da sene boyunca birçok festival ve konser düzenleniyor ancak onlarca konsere rağmen metal müzik sever bir kitlenin de unutulmaması gerçekten sevindirici. Festivale katılanların yorumlarına bakılacak olursa, Rock Off festivalinin önümüzdeki sene daha da büyük bir sanatçı kadrosuyla geri geleceği şimdiden belli oluyor.

Haberin Devamı

Diğer yandan Megadeth Pazartesi günü festivaldeki performansından sonra sahneden inip ayağının tozuyla akustik bir performans için Rock’n Dark UV Nights kapsamında Hard Rock Cafe’de hayranlarıyla buluştu. Dünya turnelerinin son durağı olan İstanbul’da sahne alan grup, bu akustik gecede ‘She Wolf’, ‘Symphony Of Destruction’ ve ‘A Tout Le Monde’ şarkılarını canlı olarak seslendirdi.

Haberin Devamı

WISH I WAS HERE

Pharrell ile yaz sona eriyor

Zach Braff
’i ‘Scrubs’ dizisinden birçoğunuz muhtemelen tanıyorsunuzdur.Scrubs’ta kazandığı şöhretin ardından kendisinin yazıp yönettiği ‘Garden State’ ile oyunculuğundan çok daha fazla meziyeti olduğunu ispat etmişti. Söz konusu filmin efsane albümü ile 2004 senesinde ayrıca bir de Grammy ödülü kazanması, Zach Braff’in beyaz perdedeki başarısının yanı sıra müzik konusunda da iyi bir kulağı olduğunu gösteriyor. Yeri gelmişken, söz konusu albümün bu sene 10. yılı olması sebebiyle plak versiyonunun ilk defa satışa çıkacağını buradan benim gibi meraklısı olanlar için duyurmaktan büyük mutluluk duyarım.

Pharrell ile yaz sona eriyor

2008 senesinde kardeşinin senaryosunu yazdığı ‘Night Life’ adlı televizyon filmini çeken Braff, 2014 senesine kadar çeşitli dizi ve filmlerde rol alarak kendini bir sonraki filmine hazırlamış. 2013 senesinde çalışmalarına başladığı yeni filmi ‘Wish I Was Here’ın bütçesi için Kickstarter aracılığıyla 3 milyon doların üzerinde para toplayan sanatçı, geçen sene Ağustos ayında çekimlerine başladığı filmini 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış.

Haberin Devamı

Pharrell ile yaz sona eriyor

Filmin konusu ve oyunculukları bir yana dursun, özellikle film müzikleri albümü tıpkı ‘Garden State’ de olduğu gibi filmden önde giden bir şöhrete sahip.Zach Braff sayesinde 2004 senesinde tanıdığım ‘The Shins’, bu soundtrack albümünün de en gözde şarkılarından birini yapmış. Albümde 15 şarkı yer alırken, film için özel olarak yapılmış şarkılar arasında Cat Power, Coldplay ve Bon Iver’dan da birer şarkı mevcut.

Albümdeki ‘The Shins’ in ‘So Now What’ şarkısı için grubun vokali James Mercer ‘şimdiye kadar yazdığım en iyi şarkılardan biri’ diye nitelendirirken, Zach Braff The Shins’in müziğinin kendisi için her zaman ayrı bir yeri olduğunu belirtmiş. Albümdeki şarkıları seçerken özellikle daha önceden herhangi bir film veya dizi için kullanılmamış şarkıları arayarak işe başlayan Braff, özellikle Coldplay ve Cat Power’ın filmle aynı ismi taşıyan şarkısından gurur duyduğunu belirtmiş.

Haberin Devamı

Wish I was here’dan çıkınca ilk yaptığım şey filmin albümünü Itunes üzerinden satın almak oldu. Albümün etkisini daha yoğun hissedebilmeniz için önce filme gitmenizi daha sonra albümü almanızı öneririm, söz veriyorum pişman olmayacaksınız.

YILDIZLAR:

Radial Face- The Mute (özellikle şarkının 1:17 ile başlayan kısmı The Shins tadında)

Hozier – Cherry Wine

Bon Iver – Holocene

Allie Moss – Wait It Out

Paul Simon – The Obvious Child

Japanese Wallpaper feat. Wafia – Breathe In (bu şarkıyı önceki ayın Karışık Kaset listesine eklemiştim, meğer Zach de sevip film müzikleri albümüne eklemiş)

Aaron Embry-Raven’s Song (şarkının vokali muhteşem, çok hoşuma gitti)

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

The Shins – So Now What (Albümün incisidir)

Jump Little Children – Mexico (bu grubu farketmemi sağladığı için bu albümün bir başka incisidir)

Coldplay & Cat Power – Wish I Was Here

Bon Iver – Heavenly Father (filmin en kilit sahnelerinden birinde çalıyor, Justin Vernon şarkıyı film için özel olarak kaydetmiş.)

Yazarın Tüm Yazıları