Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Bu hafta sonu Sofar Sounds İstanbul Levent’te bir evin arka bahçesinde yapıldı.

Haberin Devamı

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Sofar’ı birkaç kez bu köşede sizlerle buluşturmuştum. Her gittiğim Sofar etkinliğinde mutlaka yepyeni bir gruba hayran olup bir sonraki etkinliği merakla bekler olmuştum. 9.’su düzenlenen Sofar’ın bu hafta sonu yine birbirinden orijinal grup ve sanatçıları vardı.

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Nekizm
, Mara, On Your Horizon bu ayın performans sanatçılarıydı. İlk olarak bahçede hazırlanan sahnede yerini alan, daha önceden One Love ve Peyote’de de sahne almış Nekizm son zamanlarda duyduğum en iyi gruplardandı. Yaptıkları müzik ve tarzları resmen Cumartesi günümü aydınlattı.

Haberin Devamı

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Nekizm sahnedeki süresi dolunca benim için Sofar’ın bu hafta sonu Oscar’ını vereceğim grup Mara sahneye çıktı. Grubun vokali Doğan Sovuksu’nın sesi nerdeyse Jens Lekman’ın ikizi denecek kadar benziyordu. Şarkıları o kadar güzel ve mırıl mırıldı ki, konserin ne kadar sürdüğünü resmen anlayamadım.Konser sonrası satın aldığım grubun albümünü resmen ganimet gibi saklıyorum.

Cumartesi günü artık geceye döndüğünde sahneye Mara’dan sonra On Your Horizon çıktı. Grubun Mogwai’e benzer tarzından mı bilmiyorum, evde sakin sakin müzik dinlerken bana bahçede resmen koşma, zıplama isteği verdiler. On your Horizon’ın performansına yakın zamanda bir kere daha denk gelirsem kesinlikle kaçırmayacağım, Sofar’daki performanslarına doyamadım.

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

9. Sofar’ın bir de gelenler için sürprizi vardı. Genelde 3 grup veya sanatçıdan oluşan performanslara bu seferlik 2 tane de ek performans eklenmişti. Konserler başlamadan önce 2 şarkıyla çimlere yeni yeni yerleşen kalabalığı büyüleyen Allen Hulsey kesinlikle bu Sofar’ın en büyük kazançlarındandı.

Haberin Devamı

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Günün 2. ve en büyük sürpriz Sofar’ın sonunda sahne alan Ah! Kosmos oldu. Onları ne zaman dinlesem içim kıpırdıyor, gerçekten yaptıkları müzik çok çok iyi.

Sofar ‘a katılmak için yapmanız gereken tek şey http://www.sofarsounds.com/ web sitesinden mail listesine üye olmak. Her ay konserler açıklandığında size gelen duyuru maili aracılığıyla Sofar İstanbul konserine en hızlısından bir mail atmak ve konser kontenjanı dolmadan bir yer kapmak.

MTV VMA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Hatırlarsınız geçen seneki MTV Video Müzik Ödülleri’nde büyük ses getiren Miley Cyrus’ın Robin Thicke ile gerçekleştirdiği sahne performansı günlerce konuşulmuştu. Hatta sonrasında belki de senenin yarısında Miley Cyrus bu performanstan ötürü her defasında eleştiri oklarına hedef olmuştu.

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Haberin Devamı

Bu seneki MTV VMA gecesi bu anlamda geçen seneye göre oldukça skandalsız bir geceydi. Aslına bakarsanız gece biraz da aldığı çok sayıda ödülden ötürü Beyonce gecesi olarak da anıldı diyebiliriz.

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Ödüllerin üzerine bir de 17 dakikalık efsane sahne performansıyla kendisine hayranlığımı bir kere daha perçinleyen Beyonce, bu sene Michael Jackson Video Vanguard ödülünün de sahibi oldu. Bu prestijli ödülü sahnede kendisine eşi Jay- Z ve kızı Ivy Blue birlikte takdim ederken, Beyonce haliyle duygu dolu anlar yaşadı.

Gecenin belki de tek ilginç olayını da elbette yine Miley Cyrus yarattı. Ödül törenine birlikte katıldığı ve kimsenin tanımadığı yanındaki genç adam VMA’in en büyük gizemiydi denebilir. Miley Cyrus yılın videosu ödülünü kazanınca, sahneden ödülü kendisi almak yerine bu genç adama bu görevi verince tüm gizem de çözülmüş oldu.

Haberin Devamı

Müziği oturma odasından arka bahçeye taşıdık

Jesse adındaki evsiz ve sokakta yaşayan 22 yaşındaki genç adam, Amerika’daki 1,6 milyon evsizden sadece birisi olduğunu ödül konuşmasında anlattığı anlarda Cyrus gözyaşlarını tutamayarak kendisini sahne kenarından izledi. Jesse’in konuşması sık sık alkışlarla desteklendi. Cyrus’ın bu sene kendisini ön planda tutmadan böyle dokunaklı bir sosyal sorumluluk işine destek vermesi gerçekten çok anlamlı.

Geçtiğimiz haftalarda Amerikan basınında sıkça yer alan Ferguson olaylarına da dikkat çekilen gecede, MTV ekranlarından yayın arasında kamu spotları yayınladı. Farklı bakmayı, insanlar arasında herhangi bir ayrımcılık yapmadan yaşamanın önemini ve farklıyı kabul edip değişmeyi hedefleyen spotların yanı sıra, geçtiğimiz hafta Ferguson olaylarında Polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Mike Brown için gecede bir de saygı duruşu yapıldı. Sırf bu sosyal mesajları açısından bile VMA yayını, MTV’nin belki de yakın tarihte yaptığı en anlamlı işlerinden biri olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Gecenin kazanlarının tam listesi şu şekilde;

Yılın Videosu: Miley Cyrus - "Wrecking Ball"

En İyiHip Hop: Drake ft. Majid Jordan - "Hold On (We're Going Home)"

En İyi Erkek Sanatçı: Ed Sheeran - "Sing"

En İyi Kadın Sanatçı: Katy Perry ft. Juicy J - "Dark Horse"

En İyi Pop Video: Ariana Grande feat. Iggy Azalea - "Problem"

En İyi Rock Video: Lorde - "Royals"

MTV Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü : Fifth Harmony - "Miss Movin On"

En iyi işbirliği Video : Beyoncé & Jay Z - "Drunk In Love"

MTV Clubland Award: Zedd ft. Hayley Williams - "Stay the Night"

En iyi Sosyal Sorumluluk Videosu: Beyoncé - "Pretty Hurts"

En iyi Sinematografi:? Beyoncé – "Pretty Hurts"??

En İyi Kurgu: Eminem - "Rap God"

En İyi Kareografi: Sia - "Chandelier"??

En iyi Yönetmen?: DJ Snake & Lil Jon - "Turn Down For What"???

En İyi Sanat Yönetmeni: Arcade Fire - "Reflektor"

En İyi Görsel Efekt: OK Go - "The Writing's On the Wall"?

En İyi Lirik Video: 5 Seconds of Summer – "Don't Stop"

Michael Jackson Video Vanguard Award: Beyoncé

Bütün kazananlar bir yana özellikle Sia’nın bu listede olması beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Keşke sahne korkusu filan olmasa da VMA’lerden birinde sahneye çıksa bağıra çağıra nefis bir performans da Sia yapsa demeden kendimi alamıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları