LADY GAGA: POPSTARDAN ROCKSTARA GEÇİŞ

Son 10 gündür sürekli Lady Gaga’nın yeni albümü ‘Joanne’i dinliyorum. Herkesin alıştığı disko topundan inmeyen Lady Gaga bu albümle pop star kimliğinden rock star statüsüne net bir geçiş yapmış. Gözümdeki Lady Gaga bu albümle bambaşka bir mertebeye yükseldi, bildiğiniz pop yıldızı Gaga’yı bir süreliğine orada bırakmaya hazır olun, çünkü artık Lady Gaga yepyeni bir alanda koşuyor.

Haberin Devamı

LADY GAGA: POPSTARDAN ROCKSTARA GEÇİŞ

Lady Gaga dendiğinde herkesin aklında beliren uçuk kaçık imajlı şarkıcı yeni albümüyle tepeden tırnağa bambaşka bir kişiliğe bürünmüş. Yeni albüm yayınlayan sanatçılar için klasik olan “bu albüm en kişisel albümüm oldu” jargonu Gaga’nın bu albümü için hakikati yansıtıyor. Müzikal farklılıklar bir yana, kıyafetleriyle bile sadece manşetlerden inmeyen sanatçı ‘Joanne’ ile tamamen sade bir moda vizyonuyla sevenlerinin karşısına çıkıyor. Dolayısıyla olgun, tamamen müzik odaklı, bambaşka bir Gaga karşımızda derken hiç kinaye yapmıyordum.

LADY GAGA: POPSTARDAN ROCKSTARA GEÇİŞ

Haberin Devamı

“Joanne” adını Lady Gaga’nın halasının isminden alıyor. 1974 yılında hayatını kaybeden halasının varlığı, bu yıkıcı ölümün 12 yıl sonrasında dünyaya gelen Gaga’nın ailesinde derin bir yere sahipmiş. Stefani Joanne Angelina Germanotta nam-ı diğer Lady Gaga “kendisini hiç tanımamış olsam bile, benim için hayattaki en önemli kişi” diye belirttiği Joanne, meğer sanatçının hayata tutunmasında, müziğe tutkuyla bağlılığında büyük rol oynamış. Öyle ki ailesi kızları doğduğunda adına Joanne diyerek bu ismi kendisiyle hayat boyu taşımasını istemişler.

LADY GAGA: POPSTARDAN ROCKSTARA GEÇİŞ

Gaga ‘Born This Way’in ardından yayınladığı ‘Artpop’ ile kimi monster topluluğunu nispeten mutlu etse de, çıkış albümleri olan ‘The Fame’  ve ‘The Fame Monster’ın yakaladığı başarıyı genel anlamda pek yakalayamamıştı. Çıktığı turneler şovlarıyla kendinden söz ettirse de, Lady Gaga’yı müzik piyasasında asi, sıra dışı sanatçı tanımlamasından bir adım öteye taşıyamıyordu. Hal böyle olunca, belki biraz bu eleştirellikten sıkılan sanatçı disko temasından taban tabana zıt bir adımla Tony Bennett ile ‘Cheek to Cheek’ adıyla 2014 senesinde bir jazz albümü yayınlamıştı. Aslında bu farklı albüm ile Gaga’nın müzikal derinliği ve başarısını fark eden müzik piyasası, ‘Joanne’ albümünün farklılığına bir anlamda artık daha sindirerek yaklaşıyor.

Haberin Devamı

LADY GAGA: POPSTARDAN ROCKSTARA GEÇİŞ
 

5. stüdyo albümü ‘Joanne’in müzikal nefisliği Gaga’nın yorumculuğu ve söz yazarlığının yanı sıra çalıştığı yapımcılara da dayanıyor. Mark Ronson ile birlikte yapımcılığını üstlendiği ‘Joanne’ de ayrıca Jeff Bhasker, BloodPop, Emile Haynie, Josh Homme, Kevin Parker, RedOne’in de imzaları yer alıyor. Mark Ronson’ın yapımcılık başarısını belkide tüm dünyaya duyuran Amy Winehouse’un Back To Black albümü nasıl bir baş yapıt ise, bence Lady Gaga’nın ‘Joanne’ çalışması da bence benzer bir başarıyla kendinden konuşturacak.

Gaga “hiç bu kadar ailemi ve hayatımı anlattığım bir albüm yapmamıştım” derken bir anlamda elinde eteğinde ne kadar biriktirdiği kişisel çekişmesi varsa hepsiyle bu albüm sayesinde hesaplaşmış. Diğer yandan genelde kişisellikle örülen albümlerin kaderi olan melankoli bu albümde pek de kendisine yer edinmemiş.

Haberin Devamı

LADY GAGA: POPSTARDAN ROCKSTARA GEÇİŞ

Yeni albümü için “neşeli” ve “umut verici” tanımlaması yapan Gaga, Eylül ayının sonunda yayınladığı ilk single olan ‘Perfect Illusion’ ile yakaladığı rüzgarı şimdilerde hem albümün piyasaya çıkışını, hem de yeni single’ı ‘Million Reasons’ ile perçinliyor.

YILDIZLAR:

Diamond Heart

John Wayne

Dancin’ In Circles

Perfect Illusion

Come To Mama

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Joanne

Million Reasons

Hey Girl (Elbette bu şarkının Oscar almasında düette yer alan Florence Welch’in de payı büyük)

Ekim ayında promosyon amaçlı 3 farklı şehirde bar konserleri düzenleyen Lady Gaga özellikle bu mini konserlerin ünlü olmadan önce yaptığı bar performanslarını anımsattığı için çok önemsediğini nerdeyse tüm röportajlarında belirtmiş. Şarkılarını ilk defa canlı canlı çaldığı bu performansların heyecanı henüz üzerinde dursun, Gaga Super Bowl’un bu seneki yıldızı olduğunu resmen duyurdu. Tüm albüm röportajlarında soruların tamamına açık ve net cevaplar veren sanatçı, konu Super Bowl’a geldiğinde ser verip sır vermiyor. ‘Performans gününe kadar bir tek bu konuda benden cevap alamayacaksınız’ diye her seferinde yineliyor.

Haberin Devamı

MUMFORD & SONS: 'LIVE FROM SOUTH AFRİCA: DUST AND THUNDER'

LADY GAGA: POPSTARDAN ROCKSTARA GEÇİŞ

Ödüllere doymayan Mumford and Sons’ın‘Live From South Africa: Dust and Thunder’ adlı konser filmi tüm dünya ile aynı anda ilk kez 8 Kasım Salı akşamı Zorlu Psm Skylounge’da yayınlanacak.

Grubun son albümleri ‘Wilder Mind’ın yayınlanmasının ardından çıktıkları turne kapsamında uzun süredir beklendikleri Güney Afrika’daki ilk konser, Dick Carruthers’in prodüktörlüğü ile kayıt altına alınmış. Monument Amfi Tiyatrosun’daki efsane konserde Baaba Maal, Mamadou Sarr, The Very Best ve Beatenberg gibi isimlerle kaydettikleri Johannesburg mini-albümde yer alan şarkıları da konuk sanatçılarla ilk kez söylemeleri filmin bir diğer önemli yanı.

Haberin Devamı

Bu özel yayın öncesinde saat 20:00’da Radyo Eksen Session ile ısınacak gecede, Mumford & SonsLive From South Africa: Dust and Thunder gösterimi 21:30 itibariyle başlayacak. Konser filminin ardından gece Radyo Eksen Party ile devam edecek. Bu özel geceyi kaçırmamanız dileğiyle.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları