Kalp Hanım AÅŸk ÇeÅŸmesinde

Geçen hafta Kalben’in yeni EP’si ‘Aşk Çeşmesi’nin tanıtım partisine gittim. Çok uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımı da bu lansmanda görmek gerçekten çok keyifliydi. Elbette gecenin esas başrolünde Kalben ve yeni şarkıları vardı. Aslında sadece şarkıları değil bir de bu şarkılara çektiği klipler de gecenin bir diğer özel yanıydı.

Haberin Devamı

Kalben’in heyecanı o kadar güzeldi ki, onu ilk defa bu kadar farklı bir enerjiyle gördüm diyebilirim. İlk iki albümünün lansmanlarında ve birçok konserinde Kalben’i izlemiş biri olarak şunu diyebilirim ki, ‘Aşk Çeşmesi’ EP’si ile birlikte yeni bir Kalben doğuyor. Kalben, bu yeni albümle sanki uzun bir yolculuğa kısa bir ara vermiş, azıcık soluklanıp çok daha uzun bir yola çıkacak bir yolcu gibi adeta.  

‘AÅŸk ÇeÅŸmesi’ Ep’sinde 3 ÅŸarkı bir tane de remiks yer alıyor. Tüm ÅŸarkıların söz, müzik ve bestesi Kalben’e ait. Aranjör koltuÄŸunda Kalben ile birlikte Kutsal Kaan Bilgin de yer alıyor. Kutsal Kaan Bilgin’in aynı zamanda albümdeki ÅŸarkıların mikslerinde de imzası var.‘Çek’, ‘Kalp Hanım’, ‘AÅŸk ÇeÅŸmesi’ ÅŸarkılarına ek olarak bu mini albümde bir de ‘AÅŸk ÇeÅŸmesi’nin çok özel bir Kaan Düzarat Remix’ı yer alıyor.

Haberin Devamı

Kalp Hanım Aşk Çeşmesinde

Bu üç şarkı aslında Kalben’in muhtemelen bu sene bitmeden yayınlamayı planladığı üçüncü albümü ‘Kalp Hanım’ın da en büyük habercileri. Diğer yandan ‘Aşk Çeşmesi’nin bir diğer özel yanı da Kalben’in üç yeni şarkısına Aytekin Yalçın yönetmenliğinde üç klip çekmesi. Albümün tanıtım gecesinde şarkıları ilk defa klipleriyle birlikte dinledik ve izledik. Şarkıların etkisi kliplerle birleşince gerçekten de bambaşka bir his bırakıyor izleyende. Yukarıda söylediğim yeni bir Kalben doğuyor hissi özellikle bu kliplerden sonra çok net bir şekilde kendisini hissettiriyor.

Yeni üç şarkı için benim o geceden aklımda en çok ‘Çek’ ve ‘Kalp Hanım’ kaldı. ‘Aşk Çeşmesi’ zaten albüme adını verdiği için zaten hepsinde bir adım önde. ‘Çek’in coşkusu ve ‘Kalp Hanım’daki Kalben’in farklı vokali çok hoşuma gitti. Yeni şarkılar ve klipler bu Cuma dinleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Ruhu şair, içi içine sığmayan Kalben’in yeni yolculuğu ve yeni şarkıları bu yaza iyi gelsin dilerim. 

 

ESİN İRİS – DANS EDELİM Mİ?

Haberin Devamı

Kalp Hanım Aşk Çeşmesinde

Esin İris geçen hafta yeni nefis bir single yayınladı. Şarkı yayınlandığından beri her gün herhalde 10-15 kere dinliyorum ve doyamıyorum, müthiş bir şarkı olmuş.‘Dans Edelim mi?’nin sözleri Esin İris’e, bestesi ise bas gitarist Orhan Akın ve prodüktör Ozan Bozdağ’a ait. Şarkının prodüktörlüğünü de Ozan Bozdağ üstlenmiş. Garaj Müzik etiketiyle yayınlanan single sanatçının daha önceki çalışmalarından oldukça farklı, yenilikçi ve elektronik düzenlemesiyle daha ilk dinlemeden itibaren aklınıza işliyor.  

Şarkının Selçuk Demirci yönetmenliğindeki klibindeki keşfetmeye çağıran bir mesajı da oldukça dikkat çekici. Esin İris’in de yer aldığı klibin pastel temalı açıkhava çekimleri şarkının enerjik notalarıyla birlikte çok uyumlu olmuş.   

Haberin Devamı

Ayhan Sicimoğlu, Bengü, Atiye, Koray Candemir, Keremcem, Gökçe gibi birçok sanatçı ile gerçekleştirdiği müzik çalışmalarının yanı sıra reklam ve jenerik müzikleriyle adından söz ettiren Esin İris 2014 senesinde ilk albümü ‘Yine Mavi’yi yayınlamış, 2017 senesinde ise ‘Bir Aşk Yok’ single’ını müzikseverle paylaşmıştı. ‘Dans Edelim Mi?’ ile yeni bir adım atan sanatçı bundan sonra nelerle bizleri şaşırtacak merak etmemek elde değil.

 

FLYTONES – THE OUTSIDERS

Kalp Hanım Aşk Çeşmesinde

Yeni müzik keÅŸfetmek benim için bir anlamda terapi gibi oluyor. GeçtiÄŸimiz hafta yeni çıkan albümleri ve single’ları incelerken dinleme listelerimden birine ‘Flytones’u dinlemek için not aldığımı farkettim. Haziran ayı ortalarında yayınlanan ‘The Outsiders’ albümünü dinleyip, merakla arkasında kim var diye araÅŸtırınca iki Türk olduÄŸunu öğrenmiÅŸ oldum.ÂKerem AkdaÄŸ ve Harun Ä°yicil birbirlerinin iÅŸlerini takip eden iki müziksever birlikte bir çalışma yapmaya niyetlenip sonunda bu iÅŸi bir albüm ile taçlandırmışlar. Albümü modern r&b ve soul temalı yapma fikri üzerine inÅŸa eden ikili altyapıların hepsini Ä°stanbul’daki stüdyolarında hazırlamışlar.

Haberin Devamı

‘The Outsider’daki vokallerden Kadeem Tyrell’in kayıtlarını İstanbul’da tamamlayan ikili, albümdeki diğer kayıtların bir kısmını İngiltere’de bir kısmını ise Amerika’daki çeşitli stüdyolarda tamamlamışlar. Albümdeki 6 şarkıdan benim dikkatim çekenler : ‘Got it’, ‘Late Night Layup’ ve ‘Love Me’ oldu. Özellikle ‘Love Me’ şarkısındaki ‘Mariah Carey’ etkisi çok hoşuma gitti. ‘Flytones’un bundan sonraki prodüksiyonları için merakla takipte olacağım.

Yazarın Tüm Yazıları