Kalben’den Muhteşem Performans

Dün akşam Zorlu Drama sahnesinde Kalben’in nefis performansını izledim ve eve gelir gelmez heyecanla bu konseri yazmak istedim. O kadar yoğun bir konser programı var ki Kalben’in, Zorlu PSM’deki konserini yakalayabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum.

Haberin Devamı

Şu zamana kadar 3 ya da 4 kere Kalben’i canlı canlı izlemişimdir. Her izlediğimde, şarkılarını nerdeyse her defasında farklı bir düzenlemeyle söylemesine ayrı hayran oluyorum. Dün geceki performansın farklılığını ve özelliğini sizlere daha detaylı aktarmam gerekiyor.

Öncelikle konser iki bölümden oluşuyordu. Kalben ilk bölümde hem birinci albümünden, hem de ikinci albümünden şarkıları birbiri ardına seslendirdi. İlk bölümün benim için en farklı yanı sahnedeki Kalben’in kendi performansının yanı sıra, şarkıların müzikal detayları da oldukça farklılaşmış ve daha da güzel bir hale gelmiş olmasıydı. Önceki Kalben konserlerinden çok daha farklı ve etkileyici bir performanstı diyebilirim. Kalben’in sahnedeki rahat hali, her şarkı arasındaki anlattığı minik hikâyeler, seyirciye sevgiyle hitap etmesi izlerken herkes gibi benim de içime dokunuyor. Ondan güzel sözler ve hikâyeler, hatta şarkılarının detaylarını sahneden birebir kendi ağzından duymak beni de çok mutlu ediyor. 

Haberin Devamı

Kalben’den Muhteşem Performans

Gelelim konserin ikinci yarısına. İlk yarıda grubuyla şarkılarını seslendiren Kalben, kısa bir aradan sonra sahneye daha da kalabalık bir müzisyen ekibiyle ile geri geldi. Kemanlar, kontrbas, trompet ve trombondan oluşan sahnedeki dev kadro ile Kalben’in performansı daha da güçlendi ve bambaşka bir enerjiye ulaştı. Kendisi de bu heyecanını her şarkıda gösterirken, özellikle şarkılara kemanların kattığı farklılık gerçekten muhteşemdi. Sahnedeki ayçiçeklerinden oluşan dekorun verdiği ışıl ışıl enerji, Kalben’in giderek artan pozitif moduyla konser hiç bitmesin istedim.

Büyük Ev Ablukada’dan Yeni Klip

Kalben’den Muhteşem Performans

Büyük Ev Ablukada önceki gün ‘FIRTINAYT’ albümünden ‘Hepsine Ne Fena’ şarkısına çektiği nefis klibi yayınladı.

Fatih Yılmaz’ın yönetmenliğinde çekilen klibin görüntü yönetmenliğini ise Yiğit Akbıyık üstlenmiş. Şarkının güzelliği bir yana, klipteki neşesi ve enerjisiyle daha ilk kareden sizi ekrana bağlayan Bartu Küçükçağlayan’ın performansı müthiş olmuş. Özellikle şarkının 3:37’den sonraki değişiminde klibin de animasyonlarla bu coşkuyu yansıtmasına bayıldım. Hem yaptıkları müzikle, hem de bu sanata kattıkları her bir çalışmayı bir öncekinden daha farklı ve daha yaratıcı yapmayı her seferinde başardıkları için Büyük Ev Ablukada’ya alkışların en büyüğü gelsin.

Haberin Devamı

Aleyna Tilki ve Mabel Matiz’den Yıldız Şarkıları

Geçtiğimiz hafta uzun zamandır piyasaya çıkması beklenen Yıldız Tilbe tribute albümü ‘Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları’ nihayet yayınlandı. Duble albüm olarak piyasaya çıkan albümün ilk bölümünde 20 şarkı, ikinci bölümünde ise 19 şarkı yer alıyor.

Kalben’den Muhteşem Performans

38 sanatçının seslendirdiği Yıldızlı Tilbe şarkıları yeni düzenlemeleriyle yeniden hayat bulurken, albümün en son şarkısı olan ‘Taraf’ı Yıldız Tilbe seslendirmiş. Ben remix ve tribute albümler konusunda biraz eski kafalıyım. Bir şarkıyı orijinal haliyle sevdiğim zaman, yeni bir düzenlemeyle yeniden sevmem kimi zaman oldukça zor oluyor. Böyle bakınca ‘Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkılar’ albümünü dinlemek ve sindirip, sevdiğim Yıldız Tilbe şarkılarına yeni düzenlemeleriyle ve yeni vokalleriyle alışmam için biraz daha zamana ihtiyacım var. Yine de her albümde olduğu gibi bu albümde de öne çıkan, daha ilk dinleyişten beni vuran bazı şarkılar var. Onları da bu yazıda değinmeden geçemeyeceğim.

Haberin Devamı

‘Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkılar’ albümünün ilk bölümünde yer alan Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman’nın ortak çalışması ‘Yalnız Çiçek’ gerçekten muhteşem bir yaz şarkısı olmuş. Şarkının 10 günde Youtube’daki görüntülenme sayısı 20 milyona yaklaşırken, bir diğer Aleyna Tilki rekoru daha ufukta görünüyor diyebiliriz. Geçtiğimiz yazın şampiyonlarından olan ‘O Sen Olsan Bari’den sonra sanırım bu yaz da her yerde Yıldız Tilbe’nin ‘Yalnız Çiçek’ şarkısını Aleyna Tilki’den dinleyeceğiz.

Albümün bir diğer dikkat çeken şarkısı ise, benim daha önceden aslında pek de bilmediğim bir Yıldız Tilbe şarkısı olan ‘Değilsin’ yorumu oldu. Yıldız Tilbe tribute albümünde bir Mabel Matiz performansı olacağını uzun zamandır biliyordum. Mabel Matiz’in bu albümde hangi şarkıyı seslendirdiğini albüm yayınlanana kadar merakla beklerken, albüm piyasaya çıktığında itiraf edeyim tüm şarkılardan en önce Mabel’in yorumu olan ‘Değilsin’i dinledim. Mabel Matiz’in kendine has yorumu ve şarkının etkileyici yeni düzenlemesi o kadar güzel olmuş ki, şarkıyı birçok sefer tekrar tekrar dinledim. Şimdiye kadar yaptığı tüm cover çalışmalarıyla hep fark yaratan Mabel Matiz, bu geleneğini ‘Değilsin’ şarkısında da sürdürmüş.

Yazarın Tüm Yazıları