Kalben'den albüm geliyor

Yazının başlığını heyecanla beklediğim bir albüm haberiyle açmak istedim. Bu hafta sonu Salon İKSV’de Angel Olsen konserine gitmiştim. Konser öncesi sahnede Kalben’in olması ve performansının başında albüm kaydına başladıklarını açıklaması bu yazının seyrini de etkiledi.

Haberin Devamı

Kalben, biliyorsunuz Sofar İstanbul’un sahnesinden geçip, hızla yakaladığı yükselişini yıl boyunca Türkiye çapındaki konserlerle pekiştiren nefis bir yeni ses.

Kalbenden albüm geliyor

3. kez canlı izleme şansını yakaladığım Kalben’in bana göre yeni çıkan sanatçılardan en büyük farklılığı şarkılarındaki samimiyeti ve sahnedeki dobralığı diyebilirim. İtiraf etmeliyim, Angel Olsen öncesinde yaklaşık 1 saat süren kısa konser bir o kadar daha sürsün çok istedim. Konserde daha önceden hiç söylemediği yeni şarkılara da yer veren Kalben, ilk birkaç şarkıdan sonra üzerindeki heyecanı atarak stand up modunda şarkı aralarında yüzümüzü de güldürmeyi ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Sahne Angel Olsen’e geçmeden önce izleyicilerin istekleri kırmayıp son olarak söylediği İbrahim Tatlıses cover’ı ‘Haydi Söyle’ o kadar güzeldi ki, umarım bu şarkı çıkacak olan albümde de kendine bir yer bulur.

SALON İKSV’NİN EFSANE YENİ SEZONU

Geçtiğimiz sene 5. yaşını kutlayan SALON İKSV bu sezon misafir edeceği isimlerle müzikseverler için adeta kombine bilet aldıracak nitelikte bir program hazırlamış.

Kalbenden albüm geliyor

Geçtiğimiz Perşembe günü sezon programına The Soft Moon ile başlayan Salon uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir performansına daha tarihine kazıdı diyebilirim. Konser öncesi Salon’u dolduran davetlileri hareketlendiren She Past Away’in hemen ardından sahneye çıkan Luis Vasquez’in post-punk projesi olan The Soft Moon, konserin daha ilk dakikalarından gecenin enerjisini tavana çıkarttı diyebilirim.

Kalbenden albüm geliyor

2015 yılında yayınladığı “Deeper”albümüyle büyük beğeni toplayan The Soft Moon, konserin sonlarına doğru enerji öyle bir yükseldi ki, önlerde eğlenen müzikseverleri Luis Vasquez sahneye çıkartarak konseri bir başka boyuta taşıdı.

Haberin Devamı

Kalbenden albüm geliyor

Perşembe günü depolanan bu büyük enerji Cumartesi günü önce Kalben sonra Angel Olsen konseriyle daha güzel bir kıvama geldi. Her konser elbette aynı etkiyi bırakmasa da, geçen hafta Salon sahnesindeki performanslar kısa sürede tekrarı mümkün olmayacak orijinallikte etkinliklerdi. Önümüzdeki maçlara bakmak gerekirse Salon bu sezon müzikseverleri memnun etmek için çok çalışmış diyebilirim. Rhye, Soley, Zola Jesus, Neneh Cherry, East India Youth, Hidden Orchestra gibi saymakla bitmeyecek birbirinden önemli konserler için Salon’un konser takvimini yakından incelemenizi şiddetle öneriyorum.

ADELE’İN YENİ ALBÜMÜNDEN FISILTILAR

Adele’in uzun zamandır beklenen yeni albümü hakkında gün yüzüne haberler çıkmaya başladı. Albümün net olarak ne zaman çıkacağı henüz belirsizliğini korurken 2015 bitmeden piyasada olacağı tek bilinen tarihsel bilgi.

Kalbenden albüm geliyor

Haberin Devamı

Sanatçının ince eleyip sık dokuduğu 3. albümü için yıldızlar karması bir kadro ile çalıştığı konuşuluyor. Damon Albarn, Phill Collins, Beyonce, Pharrell Williams, Max Martin, Paul Epworth, Kelly Clarkson, Ryan Tedder, Lady Gaga, Diane Warren ve Sia söz konusu Adele’in 3. albümü için destek verenler listesinde yer alıyorlar. Bu isimlerden hiçbiri birlikte çalıştıklarını inkâr etmezken, tek ortak yorum çalıştıkları şarkıların albümde yer alıp almayacağının henüz belirsiz olması.

SIA’DAN YENİ ALBÜM

Kalbenden albüm geliyor

Adele albümünü ne zaman piyasaya süreceği bilinmezken, Sia’nın Adele ile yaptığı ‘Alive’ adlı şarkı yeni Adele albümünde olmayacağı kesinleşince Sia şarkıyı kendisi söylemeye karar vermiş.

Haberin Devamı

Esas haber Sia’dan yeni bir albüm kapımızı çalmak üzere. Sia birçok sanatçıya verdiği ama albümlerine girmeyen şarkılardan oluşan ‘This Is Acting’ adlı albümünü piyasaya sürmeye hazırlandığını geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda açıklamış. Muhtemelen 2015’in sonunda en iyi ihtimalle 2016’nın ilk günlerinde yayınlanması beklenen yeni albümün ilk single’ı ‘Alive’ önümüzdeki hafta radyolarda dönmeye başlayacak.

BEIRUT – NO NO NO

Kalbenden albüm geliyor

Bu yazı için aklımdaki plan The Weeknd’in yeni albümü ‘Beauty Behind The Madness’ i yazmaktı. Bütün hazırlıklarımı ona göre yaptım ama son anda Beirut’un yeni albümünü dinleyince The Weeknd bir sonraki yazının konusu oldu.

Haberin Devamı

4 senedir beklenen, dinledikçe içimi açan, Beirut’un 4. albümü ‘No No No’ geçtiğimiz hafta yayınlandı. Grubun eşsiz vokali Zach Condon’un 2013’ten beri hayatındaki çalkantılardan kurtulduğuna delalet, pozitif elektrikler yayan bir albüm var karşımızda. Beirut’un ilk iki albüm ile yakaladığı biraz etnik, çokça dünya müziği tarzı ‘The Rip Tide’ ile indie bir tarzla son bularak yoluna devam etmişti. ‘No No No’ ile grup bence daha farklı bir yöne yelken açmış, deneysel olmak bir yana kendi çıtalarını da oldukça yukarılara taşımışlar.

Kalbenden albüm geliyor

Dokuz şarkıdan oluşan albümün tek üzücü tarafı birazcık kısa olması. İlk şarkıdan sizi yakalayan ‘No No No’ başlamasıyla bitmesi nerdeyse bir oluyor. 30 dakikalık albüm sizi tam havaya sokmuşken bittiğinde ister istemez eliniz albümü tekrarlamaya gidiyor.

Zach Condon Beirut’un yeni albümüyle hayatını tekrar rayına soktuğunu belirtirken, bunda Türkiye’ye yaptığı seyahatlerin ve aşık olmasının da büyük rolü olduğunu verdiği röportajlarda itiraf etmiş. Albümü kaydederken yaratıcılık anlamında son senelerde hissettiği ‘kendini tekrarlama’ halinden çıktığını belirten Zach Condon, albümden ilk yayınladığı ‘No No No’ ile yakaladığı olumlu gücü, geri kalan şarkıları yazarken de ziyadesiyle kullandığını belirtmiş. ‘The Rip Tide’ sonrası kendisini ve yaratıcılığını çok sorguladığını anlatan Condon, seyahat etmenin kendisi için büyük bir kaçış olduğunu, bunu hiçbir zaman bırakmayacağını bir kere daha belirtmiş.

4 sene sonra elimizde kısa ama her dakikası kıymetli bir Beirut albümü var. Sonbaharın yalancı hüznünü yok edecek yepyeni Beirut şarkılarını bir de siz deneyin, eminim grubun yeni ve daha mutlu havasını siz de hissedeceksiniz.

YILDIZLAR

No No No

Perth

Pacheco

Fener

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ

Gibraltar (Albümün incisidir)

So Allowed

KARIŞIK KASET

Eylül ayı özellikle yeni albümlerin boy verdiği senenin en verimli dönemidir. Bu dönemde çıkan albümler plak şirketlerinin büyük önem verdiği işler olmasından mütevellit, hem yeni sanatçıların hem de büyük isimlerin yeni projelerine tanık olduğumuz pek bereketli bir mevsim başlangıcı oluyor.

Dolayısıyla Eylül ayının Karışık Kaset’i de elbette bu zengin malzemeli rüzgardan etkileniyor. 2010 senesinden beri yeni bir şarkısı için kırk takla atacağım Nadia Ali de Eylül ayında yeni single’ı ile sonbaharı karşılıyor. “Karışık Kaset By Eylül 2015” beni ziyadesiyle heyecanlandıran bir liste olmaya başladı, ay boyunca eklenecek yeni şarkıları yakalamak için listeyi takip etmekte fayda var.

Keyifli dinlemeler…

1)Troye Sivan- WILD

2)Kygo feat. Ella Henderson – Here For You

3)Nadia Ali feat. PANG! – All In My Head

4)Transviolet – Bloodstream

5)Viola Beach – Swings & Waterslides

6)Gareth Emery & Astor feat. London Thor – Hands

7)Pentatonix – Can’t Sleep Love

8)Leo Kalyan – Get Your Love

9)Half Moon Run – Turn Your Love

10)Chinah – We Go Back

11)Oh Wonder – Without You

12)Young Empires – House Lights

13)Jahkoy – Hold Your Hand

14)Keyes – Black Magic

15)Empress Of – How Do You Do It

16)Tep No – Safe Dream

17)Jess Glynne – Gave Me Something

18)Sigala – Easy Love

19)Aeroplane – Page One Is Love

20)Parson James – Stone The Snow

21)Lana Del Rey – Honeymoon

22)Josef Salavat – Open Season (Gryffin Remix)

23)Alexia Dixon – Tallest Girl

24)Zara Larsson feat. MNEK – Never Forget You

25)DIIV - Dopamine

Yazarın Tüm Yazıları