Janet Jackson geri dönüyor!

Haberin Devamı

JANET JACKSON GERİ DÖNÜYOR!

Janet Jackson geri dönüyor

Janet Jackson 2008 senesinde yayınladığı ‘Discipline’ albümünden beri ilk defa bir albüm ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Doğum gününde Twitter üzerinden duyurusuna başladığı yeni albüm ve dünya turu iletişimi, geçtiğimiz gün albümün ön satışa başlamasıyla ile iyice alevlendi.

Geçtiğimiz gün Janet Jackson anonsunu kendi yaptığı kısa video kliple ‘size önceden de söylemiştim, haberleri benden alacaksınız. Bu yıl yeni müzik, yeni dünya turnesi, yeni bir hareket başlıyor. Bir süredir sizlerden gelen yorumları takip ediyorum, sohbetimiz devam etsin’ diyerek hayranlarına seslendi. Sosyal medyada çok ciddi bir etki bulan Janet Jackson’ın yeni albüm ve turne haberleri, sanatçının konser biletlerine de etki etmiş. Şimdilik sadece Amerika kıtasında açıklanan konser programındaki biletlerin ikinci el fiyatları 250$ a kadar yükseldiği konuşuluyor. İnsan ister istemez, ‘Unbreakable’ turnesinin İstanbul’a da uğramasını istiyor, Avrupa tarihleri açıklanınca bakalım Janet bizleri de görecek mi?

Haberin Devamı

MADONNA’DAN ÜNLÜ ZENGİNİ KLİP

Janet Jackson geri dönüyor

Ray Of Light’, ‘American Life’, ‘Music’ gibi Madonna’nın en bilinen kliplerinin yönetmeni Jonas Akerlund, sanatçının yeni single’ı ‘Bitch I’m Madonna’ için çektiği videoyu geçtiğimiz gün yayınlandı.
Beyonce, Kanye West, Rita Ora, Miley Cyrus, Chris Rock, Nicki Minaj gibi ünlülerin de rol aldığı video klip, yaklaşık bir ay önce Taylor Swift’in ünlülerden oluşan kadroyla çektiği ‘Bad Blood’ çalışmasıyla bir bakıma benzerlik teşkil ediyor. Çekimleri için 100 kişinin görev aldığı klip geçtiğimiz Çarşamba günü ilk olarak TIDAL’da yayınlandı. Klip boyunca yerlerden kalkmayan Madonna ‘hep zindeyim, harika parti yaparım ve çok eğleniyorum’ iddiasını bir kere daha bizlere ispatlar nitelikte bir iş çıkartmış.

JAMIE XX – IN COLOUR

Haberin Devamı

Janet Jackson geri dönüyor

The XX’in medar-ı iftiharı Jamie Smith’in yıllardır konuşulan, ‘bu sene çıktı, seneye çıkacak’ denen solo albümü ‘In Colour’ sonunda Mayıs sonunda piyasaya resmen çıktı.
6 senedir üzerinde çalıştığını belirttiği ‘In Colour’ ı yaparken en büyük amacının klasikleşecek bir ürün ortaya çıkartmak olduğunu belirten genç sanatçı, albümünde birbirinden farklı birçok müzik türüne dokunmuş.

Janet Jackson geri dönüyor

Şarkıların hepsini Londra’dan uzaktayken turnede yaptığını belirten Jamie, İngiltere’yi çok özlediği için parçalarda elinden geldiğince Londra’ya atıfta bulunacak sample’lar kullanmış. The XX’den grup arkadaşları Romy ve Oliver’ın da destek olduğu albümünde en çok da grup arkadaşlarıyla kendisi için solo bir projede çalışırken zorlandığını itiraf etmiş.

Haberin Devamı

Jamie, hayatta kendisini mutlu eden pek az şeyden biri olarak nitelediği dans müziğinin ve kaykay yapmanın onu özgür hissettirdiğini belirtirken, albümdeki 11 şarkının son 6 yılda başına gelen en mutlu anlar olarak nitelendirmiş. 6 yıl uzun bir zaman gibi gelse de, birçok şarkıyı yaparken, güzel başlayıp, iyi giderken, istediği gibi tamamlayamadığı için albümün tamamlanma sürecinin tahmininden de uzun sürdüğünü belirtmiş. Melankolik bir insan olduğunu kabul eden Jamie, müziğin kendisini mutlu ettiği için yaptığını da her fırsatta belirtiyor.

Jamie Smith, The XX’den ekip arkadaşları Romy ve Oliver’ın albüme katkısını planlarken, alıştıkları gibi üçü birden değil, bire bir çalışmak istemiş. Albümde yer alacak şarkıyı yazarlarken gece hayatını ve kendi yaşadıkları deneyimleri düşünmelerini istemiş.

Haberin Devamı

Janet Jackson geri dönüyor

“Coexist” albümü ile The XX’in ikinci albümlerinde bir miktar hüsranı yaşatmış olsa da, ekip üyelerinin ‘In Colour’ da hayat verdiği “SeeSaw”, “Loud Places”, “Stranger In A Room” şarkıları bence albümün en can alıcı noktaları olmuş. Jamie Smith, albümün kapağını da kendisinin tasarladığını ve renk paletinin önceden yayınladığı tüm çalışmalardan bir parçayı ifade ettiğini belirtmiş. Smith, The XX olarak bütün fotoğraflarda ekipçe siyah giyinip, verdikleri pozların onları çok depresif göstermesine karşın kendilerinin gerçekte renkli ve neşeli insanlar olduğunu belirtmiş. Albümün adının ‘In Colour’ olmasının sebebi de tamamen bu yanlış anlamayı ortadan kaldırmak amaçla verdiğini belirtmiş.

Haberin Devamı

Janet Jackson geri dönüyor

‘In Colour’dan ilk olarak ‘Gosh’ ve ‘ Loud Places’ ikilisi single olarak Mart ayında yayınlanırken, ‘Girl’ ve ‘Sleep Sound’ Mayıs ayında artçı single çalışmaları olarak albüme hepimizi hazırlamıştı. Son olarak albümün çıkmasına bir adım kala yayınlanan ‘I Know There’s Gonna Be (Good Times)’ ile listelere giren Jamie Smith, özellikle bu şarkı için birden çok vokal kaydı aldığını belki ilerde o versiyonların da yayınlanabileceğini röportajlarında belirtmiş.

Mayıs ayının son günlerinden beri bir kulağımdan düşmeyen albüm dinledikçe güzelleşiyor, yetmiyor kendini defalarca tekrarlatıyor. Jamie Smith’in dans müziğinin kimyasını yeniden tanımladığı 11 şarkılık nefis ‘In Colour’ albümü bulunabilen bütün formatlarda alınıp, hem bol bol dinlenmeli, hem de dans müziğine ışık tutması açısından saklanmalı diye düşünüyorum.

YILDIZLAR:

Hold Tight
Loud Places
I Know There’s Gonna Be (Good Times)
Girl

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

SeeSaw (Albümün incisidir)
Stranger In a Room (Albümün bir diğer incisidir)
The Rest Is Noise (şarkının 2.02’den sonraki değişen bölümüne bayılıyorum)

Yazarın Tüm Yazıları