Imogen Heap 'Sparks' ile geri geliyor

Imogen Heap’ten nihayet güzel haberler geliyor.

Haberin Devamı

Imogen Heap Sparks ile geri geliyor

Uzun süredir üzerinde çalıştığı 4. stüdyo albümü ‘Sparks’ 18 Ağustos’ta çıkıyor. Her albümde orijinallikte sınır tanımayan Imogen, yeni albümü için de hiç denenmemiş projelerle şarkılarını oluşturdu.

Yeni albümün konsepti olarak her 3 ayda bir yeni single yapan Immi, Sparks’ta son 2 yıldır yaptığı bu single’ları birleştirerek sonunda albümleştiriyor. 2011 senesinden beri devam eden Sparks’ın çalışmaları aslında 2013 Aralık’ta sona ermişti. Plak şirketi RCA Records ile albümün konsepti ve detaylarını çalışan Heap bir türlü bu işleri nihayete erdiremediği için kendi albümünü kendi çıkartmaya karar vermiş. Böylece Sparks’ı İngiltere’de kendi plak şirketi olan Megaphonic Records’tan çıkartacak olan Immi, Amerika kıtasında yine de yeni albümünü RCA Records ile piyasaya sürecek.

Haberin Devamı

Imogen Heap Sparks ile geri geliyor

Albümde 14 şarkı yer alırken, Imogen albümün çıkışını müjdelemek için ‘Run-Time’ single’ını geçtiğimiz gün yayınladı. Şarkının ilginç yanı, Intel ve RjDj (Reality Jockey ltd. ) ile birlikte bu senenin sonlarına doğru piyasaya sürülmesi planlanan bir jogging uygulamasıyla oluşturulmuş olması. Immi söz konusu uygulama sayesinde koşarken vücudunun oluşturduğu hareketleri müzik formuna dönüştürerek şarkının melodisini oluşturmuş. Detaylı bilgi için şarkının demo videosunu Youtube’dan izlemenizi öneririm.

‘Sparks’ için topladığı hayranlarının ayak izlerini albümün kapağında kullanan Heap, yeni albümün çıkışından bir hafta sonra Londra’da Round House’da albümün ilk konserini verecek. Son olarak, piyasaya çıkmak üzere olan ‘Sparks’ ile ilgili tüm detayları anlattığı ve sosyal medya aracılığıyla yayınladığı video blog’ta Imogen bir de sürpriz yapıp hamile olduğunu açıkladı. Yeni albümü neden daha fazla uzatmadan piyasaya çıkartmasının sebebi böylece daha da anlaşılır oldu. İstanbul Modern’in bahçesinde izlediğim İmmi umarım Sparks’ın turnesinde Türkiye’yi tekrar ziyaret eder.

Haberin Devamı

AALIYAH PROJESİ ERTELENDİ

Imogen Heap Sparks ile geri geliyor

Lifetime
kanalı hayatını bir uçak kazasında kaybeden Aaliyah’ın hayat hikayesini çekmeye niyetli gözüküyor. Geçtiğimiz ay sanatçının ailesinin yaptığı basın açıklamasında tüm menajerlik haklarının hala kendilerinde olduğunu ve henüz bu film konusunda bir çalışmaları olmadığını duyurmuşlardı. Durum böyle de olsa, söz konusu filmde Aaliyah’ı oynayacak olan Zendaya Coleman’ın ismi sosyal medyada duyurulunca sevenleri bu duruma ciddi tepki gösterdi.

Imogen Heap Sparks ile geri geliyor

Bir süredir sosyal medya üzerinde süre gelen tepkilerden sonra dün söz konusu projeye dair resmi açıklamalar peş peşe geldi. Buna göre Lifetime’ın yaptığı açıklamada, Aaliyah’ın hayat hikayesini konu alacak olan film projesi geçici süreyle askıya alındığı duyuruldu. Diğer yandan başrolde oynaması ön görülen Zendaya’nın film kadrosundan çıkartıldığı, Lifetime’ın halkla ilişkiler sosyal medya hesabından duyurulmuş. Şimdi gözler sanatçının ailesinde ve yapacakları açıklamada, muhtemelen bu film projesi bu noktadan sonra daha başka bir ciddiyetle ele alınacaktır.

Haberin Devamı

GLASTONBURY’NİN DİJİTAL YILDIZLARI

Geçtiğimiz hafta sonu tamamlanan müzik endüstrisinin en büyük festivallerinden biri olan Glastonbury dijital müzik platformlarını da hareketlendirmiş.

Imogen Heap Sparks ile geri geliyor

Bol yağmuru ve çamuru her sene eksik olmayan festivalde sahne alan sanatçıların Spotify’daki dinlenme oranları önceki gün açıklandı. Buna göre festival sonrasında dinlenme oranları sırasıyla Ed Sheeran % 195, Metallica %165, Arcade Fire % 148, Rodrigo y Gabriela % 123 ve Dolly Parton % 95 oranında artmış. Sanırım bu sonuçlar en çok yarışı önde tamamlayan ve geçtiğimiz hafta yeni albümü yayınlanan Ed Sheeran’a yaramış durumda.

Diğer yandan albüm satışlarındaki katkısı büyük olan dijital platformların sanatçılara göre kırılımı aslında büyük önem taşıyor. Zira ilk defa Temmuz ayında resmi Single Listeleri (Official Single Chart) için dijital platform olan Spotify, Deezer, Napster ve 02 Tracks ‘tan da veri toplamaya başlanırken, Glastonbury sonrası esas rakamların 1 Temmuz’dan sonra açıklanabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

KARIŞIK KASET

Yeni bir ay, yeni single’lar, yepyeni bir liste.

Karışık Kaset by Temmuz 2014 Spotify’da da meraklıları için hazır durumda. Liste ay boyunca güncellenecek, takip etmekte fayda var.

Keyifli dinlemeler…

1)Morrissey – The Bullfightter Dies

2)Jason Mraz – You Can Rely On Me

3)Ed Sheeran – Photograph

4)How To Dress Well – Childhood Faith In Love

5)alt-J- Hunger Of The Pine

6)Wrabel – Give It Time

7)Rachel Taylor – Come Alive

8)Sigma – Nobody To Love

9)Nicki Minaj – Pills N Potions

10)Itch feat Megan Joy – Another Man

11)Zeds Dead Feat. Twin Shadow – Lost You

12)PaoloNutini – Let Me Down Easy

Haberin Devamı

13)Foxes – Holding onto Heaven

14)Owl City feat. Lindsey Stirling – Beautiful Times

15)GusGus – Obnoxiously Sexual

16)Lana Del Rey – Fucked My Way Up To The Top

17)Ed Sheeran – Don’t

Yazarın Tüm Yazıları