Hayko Cepkin ile akustik söyleşi

Geçtiğimiz hafta iş Sanat’ta çok özel bir konsere gittim.

Haberin Devamı

İş Sanat konserlerinin her sene biletleri satışa çıktığında o güne alarmımı kurup senelik gideceğim konserlerin biletlerini alan birisiyim. Erken bilet almak iyidir, hem ileriye dönük plan yapıyorsunuz, hem de gideceğiniz konserin biletleri bitmeden alıp kafanızı rahat ettiriyorsunuz. En azından benim için bu durup hep böyle olmuştur.


İş Sanat’ın 2017 programını incelerken Nisan ayındaki Hayko Cepkin konserini görünce bir iki kere daha bakma ihtiyacı hissettim. Gerçekten de İş Sanat’ta Hayko Cepkin konseri olmasına şaşırmıştım. Ekim ayından bir sonraki senenin Nisan ayını planlayamıyorsunuz belki ama biletimi aldığımdan beri o güne bir işim çıkmaması için özen gösterdim. Gerçekten de Hayko Cepkin’in Akustik Söyleşi konserini büyük bir merakla bekledim.

Haberin Devamı

Hayko Cepkin ile akustik söyleşi


İş Sanat’taki bu özel konser meğer Hayko Cepkin’in 2 yıldır gerçekleştirmek içi uğraştığı bir konsermiş. Konser mekânının ambiansına itina eder şekilde şarkılarını söyleyen Hayko Cepkin, performansını izleyenlerle yaptığı söyleşiyle daha da farklı bir geceye dönüştürdü. Her üç şarkılık bölümden sonra ara verip salondaki soruları cevaplayan sanatçı kendisine, müziğine dair ne kadar merak edilen konu varsa tek tek cevapladı. Hayko Cepkin’in ‘Elektrik’ adlı konser performansından aldığım enerji ve adrenalin ne kadar özel ve kalıcıysa, ‘Akustik Söyleşi’ performansı da bir o kadar kalbe hitap eden anılarla dolu bir geceydi. ‘Sakin Olmam Lazım’, ‘Tanışma Bitti’, ‘Sandık’, ‘Aşkın Izdırabını’, ‘Beni Büyüten Şarkılar’ albümlerinden seçtiği şarkılarını kabak kemane ve ney’in de dahil olduğu bir enstrüman grubuyla seslendiren Hayko Cepkin’in performansı uzunca süre aklımdan çıkmayacak.


İtiraf etmeliyim ki konserden sonra İş Sanat’tan çıktığımda kendimi Hayko Cepkin’in sanki yakın arkadaşıymışım gibi hissettim. 3 saate yakın süren performansın samimiyeti ve sanatçının şarkı aralarında yaptığı söyleşi gerçekten sahneden salona farklı bir enerji geçiriyormuş.  Biletleri çok önceden tükenen konseri izlemeyenler için ne kadar anlatsam yetmez. Bundan sonra gözüm hep Hayko Cepkin’in turne programında olacak, bu konserin bir tekrarı daha olursa mutlaka gitmenizi öneririm, ben kesin yeniden orada yerimi alacağım.

Haberin Devamı



KAÇIRMAMANIZ GEREKEN ÜÇ ALBÜM / 
NEYSE- HAYKIRMADAN ANLATAMAM
Mart sonu Neyse uzun bir aradan sonra yeni albümünü yayınladı. 2 haftadır bu albüm için bir şeyler yazmak için fırsat kolluyordum nihayet bu yazıya kısmetmiş. “Haykırmadan Anlatamam’ albümü bana o kadar iyi geldi ki, son 3 haftadır tüm seyahatlerimde gerçek bir yolculuk arkadaşı oldu diyebilirim.

Hayko Cepkin ile akustik söyleşi


Grup 6 yıl ara verdiği yeni albüm yayınlama serüvenine, verdiği bu uzun aradan sonra hakkını veren bir iş ile geri dönmüş. Yeni albüm ‘Haykırmadan Anlatamam’ da ilk albümlerindeki kadar haykırmasalar da, sözleriyle haykırmanın etkisini net bir şekilde bize yaşatıyorlar. Selim Kırılmaz ve Deniz Ünlü yeni şarkılarda yine hayata ve insanlığa kısacası günümüze dair onlara dokunan ne varsa anlatıyorlar.

Haberin Devamı


Albümde ‘Muteriz’ şarkısında Deniz Tekin, ‘Kar’ şarkısında ise Ara Dinkjian Neyse’nin konukları olarak yer almışlar. Geçtiğimiz hafta Babylon’da ‘Haykırmadan Anlatamam’ albümünün lansmanını gerçekleştiren Neyse şu sıralar konser turnesinde. Grubu daha önceleri de birkaç kez canlı izleyen biri olarak özellikle bu albümün canlı performanslarının kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.


Kilit Şarkılar:
Nafile, Muteriz, Kar, Yangın, Derhal


THE AWAY DAYS – DREAMED AT DAWN
“The Away Days” ile ilgili bu sayfadan sizlere birçok kez güzel haberler aktarmıştım, grupla yaptığımız röportajlarda yeni single çalışmalarını ve yayınlayacakları albüm için çalışmaları sizlere aktarmıştım. Grubun beklenen albümü ‘Dreamed At Dawn’ Pasaj Müzik etiketiyle Mart ayında yayınlandı. Türk müzik piyasasında alternatif bir grubun özellikle İngilizce bir albüm yapma çabasını, bu hayali birçok zorluğa rağmen gerçekleştirmiş oldukları için grubu bu azimlerinden dolayı ayakta alkışlamak lazım.

Haberin Devamı


Bir albümün kolay ortaya çıkmadığını her sanatçı/grup söyler ama bunu en iyi anlatacaklardan biri herhalde ‘The Away Days’tir. Son 3 yıldır yayınladıkları single’larla albüm hedefine bir adım daha yaklaşan grup şimdi bu uzun hazırlık döneminin meyvelerini toplamak üzere yeni şarkılarını sevenleriyle buluşturuyorlar.


Grup çıkış albümlerinin lansmanını Mart ayının başında Salon İKSV’de gerçekleştirdikten sonra şimdilerde soluğu yurt dışındaki konserlerinde alıyorlar. Şu sıralar İngiltere’de bir dizi konser veren ekip, Almanya ve Fransa’nın da içinde olduğu albüm turnesi için yurtdışında ‘Dreamed At Dawn’ın tanıtıyorlar, yeni şarkılarını müzikseverlerle paylaşıyorlar.

Haberin Devamı


Kilit Şarkılar:
Downtown, Places To Go, World Horizon, Layers, White Whale, Less is More


DENİZ TEKİN – KOZAKULUÇKA
Deniz Tekin’in ilk stüdyo albümü ‘Kozakuluçka’ geçtiğimiz hafta piyasaya çıktı.  1.5 yıl önce Sofar’da seslendirdiği ‘Böyle’ ile ilk defa duyduğum Deniz Tekin’in bugün ilk stüdyo albümünü yazıyor olmak bir başka mutluluk sebebi.  Kendisi müzik sektöründe yepyeni bir akımın başladığının en önemli kanıtlarından birisi diyebiliriz. Bu akım süsten ve abartıdan uzak, daha çok doğallık ve gerçeklikten yana bir müziğin ifadesi aslında.

Hayko Cepkin ile akustik söyleşi


Tekin’in ilk albümü ‘Kozakuluçka’ Gaziantep’ten İstanbul’a uzanan naif ama emin adımlarla ilerleyen genç bir kızın hikayesi. Versiyonlarla birlikte 9 şarkıdan oluşan albümde Deniz Tekin söz yazarlığının yanı sıra besteci kimliğiyle de öne çıkıyor. Albümdeki düzenlemelerde Deniz Tekin ile birlikte Sezer Özdem, Ozan Fırat Tişkaya, Sinancan Yaren, Emin İnal ve Cem Ömeroğlu imzası yer alıyor. ‘Kozakuluçka’ 1 yıl gibi bir sürede Oya Erkaya’nın süpervizörlüğünde hazırlanmış, naif ve sıcacık bir albüm olmuş.


‘Kozakuluçka’ dinledikçe kendisini tekrar tekrar dinleten, hatta Deniz’den daha çok şarkı dinlemeyi tetikleyecek bir çalışma. Şarkıların niceleri ve yenileri sıra sıra gelsin, ilk albümünün yolu açık olsun.


Kilit Şarkılar:
Bende Bir Problem Var, Böyle, İstikbal Mahkemeleri, Beni Vur

Yazarın Tüm Yazıları