Fizy 20. liseler arası müzik yarışması sonuçlandı

Gelenekselleşen işler bazen seneler içinde enerjisini kaybederken bazıları da aksine gücüne güç katarak daha da büyüyebiliyor.

Haberin Devamı

Liseler Arası Müzik yarışması gençlerin müzik yapma azmini arkasına alarak her sene bir önceki yıldan daha da iddialı bir şekilde geri dönüyor ve yeni seslere olanak veriyor. Buradan bakınca yarışmayı müzik sektörüne ve müzik yapmak isteyen gençlere verdiği imkân bakımından çok kıymetli buluyorum.


Dile kolay, tam 20 senedir devam eden etkinlik bu sene arkasına fizy’nin rüzgârını alarak yoluna devam etti. 50 ilden liselerin yarıştığı yarışmada yaklaşık 500 lise İstanbul, Ankara ve İzmir’de Mart ve Nisan ayı boyunca yapılan yarı finallerde tüm hünerlerini sergileyip, büyük final için mücadele ettiler.


40 KİŞİLİK JÜRİ
22 Nisan günü İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılan yarışmanın finalinde 34 lise kıyasıya mücadele etti. Basın mensuplarının yanı sıra Tarkan Gözübüyük, Harun Tekin, Fuat Güner ve Edis’in de yer aldığı 40 kişilik dev jüri, gün boyunca sahneye çıkan genç müzisyenleri can kulağıyla dinleyip, performanslarını en ince ayrıntılarına dikkat ederek değerlendirmeye aldılar.

Haberin Devamı


End Production’ın fizy’nin desteğiyle gerçekleştirdiği 20. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın ödül töreninde ise birçok sürprize sahne oldu. Ödül töreninin açılışını Türk Sineması’nın sultanı Türkan Şoray yaparken, performanslarıyla Edis ve Güliz Ayla geceye renk kattı. Bu özel gecede ‘Legend Of Pop’ ödülüne layık görülen Martha Wash, C+C Music Factory’nin dillere pelesenk olmuş hit şarkısı ‘Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) ve senelerin unutulmaz klasiği ‘It’s Raining Men’ şarkılarını seslendirdi.


ÖDÜLLER
Performansların heyecanı arttırdığı gecede ‘En İyi Enstrüman’, ‘En İyi Orkestra’, ‘En İyi Kız Solist’, ‘En İyi Erkek Solist’ gibi 18 dalda ödül verilen yarışmanın en büyük ödülü olan ‘En İyi İcra’ ödülü gecenin sonunda takdim edildi. İcra dalında üçüncülüğü Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi Nina Simone’un ‘Feeling Good’ şarkısıyla, ikinciliği Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi anonim eser ‘Ötme Bülbülüm Ötme’ ile birinciliği ise Galatasaray Lisesi Nina Simone yine Nina Simone’un şarkısı ‘Feeling Good’ ile kazandı.

Fizy 20. liseler arası müzik yarışması sonuçlandı

FİNALDE HANDE YENER
fizy’nin uygulama üzerinden 11 saat boyunca canlı yayınladığı final gecesinin son sürprizini ise sahneye çıkan Hande Yener yaptı. Performansını dansçılarının eşliğiyle taçlandıran Hande Yener, Bostancı Gösteri Merkezi’ni gün boyunca doldurup doldurup taşıran izleyicilerle yarışmanın finalini kutladı. Bu uzun günün sonunda bana kalan anı ise, müziğin her nerde olursa olsun, etrafını neşe ve heyecanla doldurduğu gerçeğini oldu. Dilerim tüm yarışmacılar yarışma boyunca içlerinde taşıdıkları müzik yapma hevesini kaybetmeden yollarına devam ederler.


TORİ AMOS 15. ALBÜMÜ İLE GERİ DÖNÜYOR
Tori Amos bir süredir sosyal medya profilinden verdiği ipuçlarını sonlandırarak yeni albümünü açıkladı. ‘Native Invader’ adıyla yayınlanacak olan 15. stüdyo albümü Eylül ayında piyasada olacak. Sanatçı yeni albümü için yaptığı açıklamada ilham perisinin bu sefer kaynağını doğadan aldığını belirtmiş. ‘Nature Invader’in doğanın esnekliği ve kendini yenileyebilme özelliğine bir cevap olarak ortaya çıktığını belirten Amos, yeni albümde kendi kendimize yaratıp beraberinde yıktığımız bu dünyadaki rolümüzü sorgulayan bir kimlik benimsemiş. Amos ana fikir olarak Nature Invader’da ‘doğa kendini her seferinde yenilemekte usta olurken, bizler kendimizi yenileyebilecek miyiz?’ diye sormuş. Nedendir bilinmez yeni albüm haberi ve bu açıklamalar bende ‘From The Choir Girl Hotel’ havasında bir albüm beklentisi yarattı.

Haberin Devamı

Fizy 20. liseler arası müzik yarışması sonuçlandı

Tori Amos’un doğa ile ilgili detaylı gözlemlerinden doğan bu yeni albüm beraberinde büyük bir dünya turuna da ev sahipliği yapacak. Turnenin ilk ayağı olan Avrupa bölümü 22 konser ile 6 Eylül’de İrlanda’da başlıyor. Son turnelerinde Türkiye’ye uğramayı ihmal etmeyen sanatçı bakarsınız bu sonbaharda bir sürpriz ile İstanbul’da alır soluğu.


PARAMORE’UN YENİ HEYECANI ‘AFTER LAUGHTER’
Paramore sonunda uzun zamandır üzerinde çalıştığı 5. stüdyo albümlerini yayınlamaya hazırlanıyor. Mayıs ayının ikinci haftası piyasaya çıkacak olan ‘After Laughter’ grubun 13 yıllık kariyerinde bir başka dönüm noktasını işaret ediyor.  Saç rengi her daim merak konusu olan grubun vokali Hayley Williams bu albüm için stüdyoya girmeden önce nerdeyse bir daha albüm yapamayacaklarına emin olduğunu itiraf etmiş. Her ne olduysa albümün yapımcısı ve gitaristi Taylor York’un bir süredir üzerinde çalıştığı şarkıları Hayley’e dinletmesiyle kıvılcımlar çakmış.

Haberin Devamı


Williams, ‘After Laughter’ (Güldükten Sonra) adının albüme neden uygun olduğunu şöyle açıklamış: “İnsanlar güldükten hemen sonra yüzlerini incelediğinizde o değişim anı çok özel bir an, kişinin güldükten sonra onu gerçeğe neyin geri getirdiğini tuhaf buluyoruz”.  Söz konusu albümden yayınlanan ilk single ‘Hard Times’ Paramore’un daha önceden pek de denemediği kadar pop bir şarkı olurken, Hayley “Şaşırmaya hazır olun, bu albüm hepimizi şaşırtacak” diye sevenlerini uyarıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları