BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

Dün gece Londra’da O2 arenada düzenlenen ödül töreni hem performansları hem de kazananlarıyla uzun süre konuşulacak cinstendi.

Haberin Devamı

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU


GECENİN ÖNE ÇIKAN PERFORMANSLARI

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

Gecenin açılışını yapan Coldplay, ‘Hymn For The Weekend’ şarkısıyla O2 Arena’yı konfetilere boğdu. Super Bowl’da Beyonce ile aynı sahneyi paylaşan İngiliz grup, bu performansları sonrasında tahmin edildiği kadar ilgi görmeyip, maalesef gecenin alkışlarının çoğunu Beyonce’a kaptırmıştı. Herhalde bir önceki tecrübeden yola çıkan grup Brit Awards’ta bu sefer şarkılarını tek başlarına seslendirdiler.

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

Haberin Devamı

Justin Bieber performansının ilk kısmında gitarda James Bay eşliğinde ‘Love Yourself’i söyleyerek herkesi mest etti, ardından da ‘Sorry’ ile sahnede alevler içinde dans ederek performansını tamamladı.

Justin Bieber’dan sonra performans için sahne alan ilk sanatçı Jess Glynne oldu. Clean Bandits’in ‘Rather Be’ şarkısıyla tanıdığımız Jess Glynne, geçtiğimiz sene yayınladığı albümünden öne çıkan ‘Hold My Hand’, ‘Don’t Be Hard On Yourself’ gibi şarkılarını seslendirdi.

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

Rihanna’nın performansı gecenin merakla beklenen performansıydı. Sanatçı geçtiğimiz ay yayınladığı ‘Anti’ albümünden piyasaya sürdüğü ilk single’ı ‘Work’ ilk defa canlı olarak Brit Awards’ta seslendirdi. Rihanna’nın beyazlar içinde dans ederek gerçekleştirdiği şovuna Drake’in de eşlik etmesi performansı daha da özel bir konuma taşıdı. Sosyal medya uzun süre bu performans ile çınladı.

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

Ödül töreninin David Bowie’yi anma bölümünde önce Annie Lennox ve ardından Gary Oldman yaptıkları konuşmalarla yakın zamanda kaybettiğimiz Bowie’nin yerinin hiçbir şekilde dolmayacağını belirttiler. Bu konuşmanın hemen ardından sahnede Bowie’nin grubu sanatçının en popüler şarkılarını çalmaya başladı ve birden sürpriz bir şekilde Lorde sahnede belirdi. Lorde’nin ‘Life On Mars’ ile gerçekleştirdiği David Bowie performansı elbette Grammy Ödül törenindeki Lady Gaga performansının yakınından bile geçmezdi.

Haberin Devamı

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

Gecenin kapanışı Adele’den oldu. Kazandığı 4 ödülden sonra performans sırası kendine gelen sanatçı ‘When We Were Young’ı seslendirdi. Grammy’de yaşadığı teknik aksaklıktan sonra bu sefer sahnede tek başına performansla tamamlayan sanatçı ödül töreninin en çok ödül kazanan ismi olarak Brit Awards’a adını kazıttı.

KAZANANLAR

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

En İyi Solo Kadın Sanatçı: Adele

Gecenin ilk ödülünü alan Adele sahneye çıkar çıkmaz, diğer adayları tebrik etti. Konuşmasının sonunda prodüktörü ve plak şirketiyle davalık olan ve son günlerde müzik gündemini meşgul eden Kesha’nın yanında olduğunu söylemesi bence gecenin sürpriziydi. Diğer yandan aynı dalda aday olan Florence And The Machine için pek üzüldüm. Adele albümünü zamanlama olarak daha sonra çıkartarak ve elbette daha çok ilgiyi alarak bu ödülü kazanmasına biraz içlendim.

Haberin Devamı

En İyi Solo Erkek Sanatçı: James Bay

En İyi Uluslararası Grup: Tame Impala

En İyi Single: Adele – Hello

Adaylar arasında Ellie Goulding, Calvin Harris, Years&Years gibi birçok favorinin varken tabi ki ‘Hello’ ile Adele bu ödülü de tereyağından kıl çeker gibi alıverdi. Benim gönlümde Years & Years vardı ama Adele varken onların bu ödülü kazanması söz konusu bile olamazdı sanırım.

En Ä°yi Grup: Coldplay

Coldplay bu ödülle Brit Awards tarihinde en çok ödül alan Take That’in elinde tuttuğu rekoru da sahibi oldu.

En Ä°yi Uluslararası Erkek Sanatçı:ÂJustin Bieber

En İyi Çıkış Yapan Sanatçı:  Catfish

En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı: Björk

Björk ödülünü uzaklardan kabul etti. En tuhafı da ödül konuşmasını yaparken yüzündeki maskeden ötürü tam olarak ne dediğinin anlaşılmamasıydı.

Haberin Devamı

Global Başarı Ödülü: Adele

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

Bu ödülü Adele’e uluslararası uzay istasyonundan astronot Tim Peake vermesi sanırım gecenin en havalı olayıydı. Söz konusu ödülü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarını tutamayan Adele, ‘25’ albümünün tamamlanmasının kendisini çok zorladığını, bu sürede kendisine destek veren sevgilisine ve küçük oğluna minnettar olduğunu belirtti.

En Ä°yi Video: One Direction

En İyi Albüm: Adele

Gecenin en prestijli bir diğer ödülü de tabi ki senenin albümüydü. Hiç şüpheye yer bırakmadan Adele bu ödülü de alarak Brit Awards’un bu senelik galibi oldu.


Adele’den Türkiye'ye selam var!

Başkent Londra’da O2 Arena’da gerçekleştirilen, tüm dünyanın gözlerini diktiği görkemli Brit ödülleri törenine Türkiye’den davet edilen Dj Funky C (Cem Nadiran) , ünlü şarkıcı Adele’den Türkiye’ye selam getirdi.

Haberin Devamı

En iyi kadın sanatçı, en  iyi albüm,  en iyi uluslararası  kadın sanatçı ve yılın albümü ödüllerini alan Adele, kırmızı halıdaki yürüyüşü sırasında Cem Nadiran’ın ‘’Hello from Turkey’’ cümlesine ‘’Hi Turkey’’ diye karşılık vererek, sevenlerini selamladı.



SALON’DAN SOUTHBANK CENTRE’A BÜYÜK TRANSFER

BRIT AWARDS SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

Son zamanlarda aldığım en güzel haberi sizle de paylaşmak isterim.

Salon İKSV’nin direktörü Bengi Ünsal Londra’da Southbank Centre’a kıdemli güncel müzik yöneticisi olarak transfer oldu. Bu haberi duyduğumda geçtiğimiz sene kendisiyle Salon’un 5. yılını kutlarken röportaj yaptığımızda Salon’un nasıl hayata geçtiğini, ne çok emeklerle şimdi İstanbul’un en iyi alternatif müzik merkezinden biri olduğunu konuştuğumuzu hatırladım. Şimdi Salon’da yarattığı harikaları İngiltere’de, müziğin kalbinde devam ettirecek, kendisiyle gurur duymamak imkânsız.

Salon’un mekan yönetimini, Mart ayından itibaren mekanın kuruluşundan bu yana Prodüksiyon Amirliği’ni yürüten Egemen Eti ile 2013 yılından beri Salon ekibinde Operasyon Koordinatörü olarak görev yapan Deniz Kuzuoğlu üstlenecek.

 

Yazarın Tüm Yazıları