Bomonti'de yeni hayat başlıyor

Geçtiğimiz hafta Babylon Bomonti’yi hepinizden önce basın mensuplarına düzenlenen bir turla gezme şansım oldu. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda yeni yuvasına kavuşan Babylon aslında bir kampüsün nam-ı diğer Bomontiada’nın ilk üyesi. Uzun süredir merakla beklenen Babylon’un yeni mekanı müzikseverleri ziyadesiyle mutlu edecek, farklı bir kültür sanat kompleksi olacak diyerek detaylara geçiyorum.

Haberin Devamı

Bomontide yeni hayat başlıyor

İlk olarak Babylon Bomonti'nin müziği ile hayat bulacak olan Bomontiada kampüsünde, Autoban, Atölye İstanbul gibi yaratıcı endüstri içinde yer alan oluşumlar, Vasıf Kortun küratörlüğünde hazırlanan yeni bir çağdaş sanat merkezi Alt ve kampüse özel tasarlanan yeme-içme mekanları, Kasım ayına kadar sırasıyla Bomontiada sakini olarak yerlerini alacak.

Geçtiğimiz seneden beri açılması dört gözle beklenen Babylon’un içinde bulunduğu Bomontiada’nın restorasyon ve renovasyon sürecinde tüm çalışmalar Anıtlar Kurulu’nun izni ve onayıyla yapılmış. Aralık 2014’te izni alınan inşaat Nisan 2015’te başlamış. Gezi sırasında mekânın yenilenme çalışmalarının tahminlerinden de fazla zaman aldığını belirten Pozitif’in ortaklarından Ahmet Uluğ, sonunda ideallerindeki kriterlere ulaştıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Yeni mimarisi ve yerleşimiyle İstanbul eğlence hayatına kattığı renk ve kaliteyi Bomonti’de devam ettirecek olan Babylon, yeni yuvasında sadece bir kulüp olmaktan bir adım öteye geçiyor. Pop-up etkinliklerin gerçekleştirileceği geniş bir fuaye alanı, plak ve tasarım kitaplarının bulunduğu Babylon Dükkan ile Radyo Babylon stüdyosunun da yer aldığı binasında, misafirlerin gün boyunca keyifle vakit geçirebileceği bir dünya oluşturacak. Babylon Bomonti sahnesinin bulunduğu 500 kişilik ana mekânında gerçekleştirilecek konser, alternatif tiyatro ve sinema etkinlikleri ile Babylon Bomonti'de yepyeni bir yaşam başlamak üzere.

Yenilenen Babylon'da artık bazı konserler 2 set halinde düzenlenecek. Bu yenilikle müzikseverler gece 4'e kadar Babylon'da kalabilecekler. Bazı akşamlarda iki farklı konser düzenlendiğinde, ilk konsere bilet alanlar 2. Konsere de ücretsiz olarak katılabilecekler.

Haberin Devamı

Yeni sezonda Bomonti’ye yeni bir renk katacak olan Babylon Bomonti 10 Eylül Perşembe günü ‘Housewarming’ etkinlikleriyle kapılarını açıyor.

Yazarın Tüm Yazıları