Ariana Grande’nin Yeniden Doğuşu: ‘Sweetener’

Ariana Grande’nin müzik kariyeri beni çok heyecanlandırıyor. Ses rengi bakımından Mariah Carey, Whitney Houston gibi dev isimlerle adı anılan çok özel bir vokal. Geçtiğimiz yıl Manchester konserinde yaşanan terör saldırısından sonra hayata bakışını tümüyle değiştirdiğini söyleyen sanatçı çok özel ve yepyeni bir albüm ile geri döndü.

Haberin Devamı

4. stüdyo albümü olan ‘Sweetener’ için aslında Ariana’nın çalışmaları 2016 senesine uzanıyor. Sanatçı ‘Dangerous Woman’ albümünden sonra daha farklı bir sound arayışına gireceğini çeşitli röportajlarda belirtmişti. Geçtiğimiz sene turnesinin Manchester ayağında yaşanan terör saldırısından sonra yeni albümün yayınlanma tarih ve tanıtım çalışmaları otomatik olarak ileriye alındı.

Ariana Grande’nin Yeniden Doğuşu: ‘Sweetener’

Grande yaptığı söyleşilerde yeni bir albümü yayınladıktan sonra, sanki bu an yaşanmamış gibi davranıp yeni şarkılar yazmaya başladığını belirtmiş. Albümlerinin tanıtım döneminde oldukça faal ve hareketli yaşadığı için bunun ona daha üretken bir hava sağladığını söyleyen Grande, özellikle 4. stüdyo albümü için bu dönemi çok iyi kullanmış.

Haberin Devamı

4. stüdyo albümüne ‘Sweetener’ adını koymasını sebebini yaptığı yeni şarkılar ile sanki bir soruna çözüm bulmak istemiş. Sweetener ile bir insanın hayatına ışık olmak hatta onu hayata döndürmek, yani deyim yerindeyse hayattaki durumları daha tatlı hale getirmek istediğini belirtmiş. Hayata böyle bir pencereden bakacak şarkılar yapması bence yeterince tatlı ve içten, Ariana’nın sempatikliği üzerine şarkıları da sözlerine biraz daha dikkat ederek dinleyince bu his otomatik olarak zaten geçiyor.

Albümdeki Sürpriz İsimler

Ariana Grande’nin Yeniden Doğuşu: ‘Sweetener’

‘Sweetener’ 15 şarkıdan oluşuyor. Albümdeki 8 şarkının yapımcılığını Pharrell Williams üstlenirken, Pharrell Williams yeni albüm ile yepyeni ve farklı bir Ariana’nın doğduğunu belirtmiş. Hani her sanatçı her yeni albümünde ayrı bir olgunluk dönemi yaşadığını belirtir, o albüm en onun en özel ve samimi albümü olur ya, işte bu tanımların tam karşılığı olan bir albüm ‘Sweetener’. Gerçekten de  Ariana Grande’yi yeniden müzik dünyasına tanımlayacak bir çalışma olmuş.

Haberin Devamı

‘Sweetener’dan ilk çıkan single ‘No Tears Left To Cry’ Nisan ayında yayınlandığında büyük ilgi görüp, sanatçıyı Billboard Top 100 şarkı sıralamasında 3. sıraya kadar yükselmişti. Haziran ayında Nicki Minaj ile birlikte söyledikleri ‘The Light Is Coming’ 2. single olarak yayınlanırken, albümün ağır toplarından olan ve bence Ariana Grande’yi seneler boyunca taşıyacak bir şarkı olan ‘God Is a Woman’ da 3. single olarak Temmuz ayında yayınlandı. Ariana’nın belirttiğine göre albümde R.E.M’den sonra en favori şarkısı ‘God Is a Woman’mış.

Albümde Ariana’ya 3 şarkıda dev isimler eşlik etmiş. ‘Blazed’ adlı şarkıda Pharrell Williams ile, ‘The Light is Coming’ şarkısında Nicki Minaj,Borderline’ da ise Missy Elliot Ariana’yla birlikte şarkı söylemişler. Albümde beni şaşırtan bir başka şarkı ise Imogen Heap’inGoodnight and Go’ şarkısından sample’lar alarak hazırlanmış olan (nakaratları nerdeyse birebir aynı) ‘Goodnight n Go’ oldu.

Haberin Devamı

Ariana Grande’nin Yeniden Doğuşu: ‘Sweetener’

‘Sweetener’ daki sürprizlerden biri de Ariana’nın nişanlısına yazdığı ve ismini verdiği ‘Pete Davidson’ şarkısı. Sanatçı yakın zamanda nişanlandığı ve muhtemelen çok uzak olmayan bir gelecekte de evleneceği sevgilisine yazdığı kısa ama duygu dolu şarkıyı yeni albümüne eklemekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtmiş. Albümün kapanış şarkısı ‘Get Well Soon’ ise oldukça kişisel ve duygusal bir çalışma olmuş. Ariana özellikle Manchester konseri sonrasında yaşanan terör saldırısı sonrasında basına çok yansımasa da ciddi korkular yaşadığını ve hala da bunların üstesinden gelmeye çalışıyormuş.  Hayranları sayesinde bu dönemi daha kolay atlattığını belirten sanatçı, akıl sağlığının çok önemli bir konu olduğunu ‘Get Well Soon’ şarkısında özellikle vurgularken, sevenlerine bu şarkı ile sarılarak onları ne kadar çok önemsediğini belirtmek istemiş.

Haberin Devamı

Yıldızlar: Raindrops (An Angel Cried), The Light Is Coming, Breathin, Everytime, R.E.M

Oscar’ımı Verdim Gitti:  Get Well Soon, God Is A Woman, No Tears Left To Cry

‘Sweetener’ tamamı alışılmış pop şarkılardan olmayan ama bir o kadar da bildiğimiz dev Ariana vokalleriyle dolu. Kimi zaman soul, kimi zaman hip hop ama genel hatlarıyla şarkıların türlerinden bağımsız yepyeni bir kimlik kazanan Araina Grande var bu albümde.  Yeni bir yol denemekten korkmayan Grande ‘Sweetener’ ile kendi kariyerinde eminim büyük başarılar kazanacak. Umarım yeni şarkıları hem ona, hem de niyet ettiği gibi tüm ihtiyacı olanlara tatlılık ve huzur getirir.

Yazarın Tüm Yazıları