7 Aralık'ta Morrissey İstanbul'da

Morrissey İstanbul’a geliyor. Hem de 7 Aralık’ta.

Haberin Devamı

7 Aralıkta Morrissey İstanbulda

Yaz konseri tadında olacak bir konser kışın ortasında İstanbul’da da yapılabiliyor, buna o kadar mutluyum ki. Sonunda bizim de böyle bir konsere imkân verecek bir mekanımız var. Volkswagen Arena yani Black Box’ta 7 Aralık Pazar günü Morrissey hepimizi dertlerimizden arındırmaya geliyor.

7 Aralıkta Morrissey İstanbulda

Pozitif Live
’ın düzenlediği etkinlikte Moz, son albümü ‘World Peace Is None Of Your Business’ ten yeni şarkılarının yanı sıra efsaneleşmiş The Smiths şarkılarına da yer verecek. Konserin bir özel durumu da elbette son albümünde yer alan ‘İstanbul’ u şarkının esas ev sahibi olduğu şehirde söyleyecek olması. Benim kendimce merakım acaba bu konserde ‘There Is A Light That Never Goes Outda setlist’e girer mi olsa da, Ekim ayında başladığı turne kapsamında konser verdiği şehirlerdeki şarkı listelerine bakınca sanki yine hayal olarak kalacak gibi duruyor. Diğer yandan beni şaşırtan bir diğer durum da aynı setlist’lerde ‘Asleep’in yer alması oldu.

Haberin Devamı

Konserin biletleri bugün Biletix’ten satışa çıktı. Elinizi çabuk tutun, bu muhteşem konserde yerinizi ayırtın!

LYKKE LI KASIM’DA İSTANBUL’DA

7 Aralıkta Morrissey İstanbulda

Lykke Li
Kasım’da bir değil hem de iki gece İstanbul’da olacak.

O kadar çok konser haberi var ki, resmen arada kaynamış Lykke Li. 18-19 Kasım Babylon’da gerçekleşecek konser için gerçekten sabırsızlanıyorum. Uzun zamandır Türkiye’de konser vermesini beklediğim Lykke Li, hem de Babylon’un 15. senesinde İstanbul’da konser verecek olması pek manidar. Muhtemelen Babylon sahnesinin bu sezon en güzel konserlerinden birine tanıklık edeceğiz, ‘Never Gonna Love Again’,‘Sadness Is A Blessing’ hele hele herkesin bir dönem diline marş olarak taktığı ‘I Follow Rivers’ı canlı canlı dinleyebileceğiz.

Haberin Devamı

U2 ÖZÜR DİLEDİ

7 Aralıkta Morrissey İstanbulda

Biliyorsunuz Apple’ın Iphone 6 lansmanında U2 da yeni albümünün tanıtımını yapmıştı. Albümün ücretsiz olarak bütün Apple kullanıcılarına sunulmasından çok kullanıcıların onayı olmaksızın yeni albümü ücretsiz dinlemeleri için hesaplarına yüklenmesi büyük tartışma yaratmıştı.

Tartışma öyle bir boyuta geldi ki, nerdeyse bütün müzik dünyası konuya dahil oldu. U2’nun böyle bir pazarlama işine girmesinin ne kadar çiğ olduğuyla ilgili neredeyse konuşmayan kalmadı.

Geçtiğimiz günlerde Facebook’un düzenlediği online bir söyleşide U2 kendilerine sorulan sorulara yanıt vermişler. Elbette ‘Songs Of Innocence’ albümünün yarattığı bu hoşnutsuzluk da soruların arasında olunca Bono da soruya yanıt vermiş.

Haberin Devamı

7 Aralıkta Morrissey İstanbulda

Bono
yaşanan durum ile ilgili olarak ilk defa açıklama yaparken, kullanıcıların onayı olmaksızın albümün hesaplarına indirilmiş olmasından ötürü özür dilemiş. ‘ Yeni albüm için fikirler havada uçuşurken, biraz kendimizi kaybedip fazla ileri gidiyoruz ve sanatçı olarak sonrasını kestiremediğimiz oluyor’ diye açıklayan Bono, yeni albümdeki şarkıların heyecanına kapılıp biraz kendi sınırlarını aşmış olabileceklerini söylemiş.

Bana sorarsanız çağın getirdiği teknolojiyle çok haşır neşir olunca mutlaka bir yerlerde birilerini mutsuz etmek olası, ama U2 gibi köklü bir grubun bu PR işinde böylesine bir riski görmemesi dehayret etmemek imkansız. Bu olayla hanelerine yazdırdıkları negatif etkiyi umarım yeni albüm turnesiyle hayranlarının hafızasından silip atarlar.

Yazarın Tüm Yazıları