‘13 Reasons Why’ sürprizlerle geri döndü!

Geçen yılın izlenme rekorları kıran Netflix dizisi yeni sezonuyla geri döndü.

Haberin Devamı

Dizinin ana karakteri lise öğrencisi Hannah Baker’in intihar etmeden önce bıraktığı notlarla arkadaşları ve ailesine verdiği mesajlarla bir anlamda gençliğin sıkıntılarına ayna olması geçen yılın en büyük gündemlerindendi. ‘13 Reasons Why’ sayesinde tartışma konusu olan okullardaki öğrencilerin birbirlerine yaptığı kabadayılık ve hatta genç/ergenlik psikolojisinin daha önemle ele alınması gerekliliği serinin ikinci sezonuyla bu mesajları vermeye devam edeceğe benziyor.

‘13 Reasons Why’ sürprizlerle geri döndü

SELENA GOMEZ DOKUNUŞU

‘13 Reasons Why’ sürprizlerle geri döndü

Haberin Devamı

Dizinin aynı zamanda yapımcılarından olan Selena Gomez’in yeni şarkısı ‘Back To You’ iki hafta önce serinin yeni sezonu yayına girmeden önce yayınlanmıştı. 13 Reasons Why’ın müzik süpervizörü Season Kent, Selena Gomez’in dizi için ne kadar hassas davrandığını aktarmış.

Gomez ilk sezonun soundtrack albümü hazırlanırken Kent’e kendisinden ne zaman yardım isterlerse destek verebileceğini belirtmiş. İlk sezon için hazırlanacak olan albümde Gomez’den Yazoo’nun ‘Only You’ şarkısını cover yapmasını istediklerinde hiç tereddüt etmeden stüdyoya girdiğini belirten Kent, ayrıca ‘Kill Em With Kindness’ın akustik versiyonuyla da albümde yer almış olmasının çok değerli olduğunu söylemiş. İkinci sezon vizyona girmeden önce Selena Gomez’in yeni şarkısını yayınlamak istemesi yine aslında dizinin bir PR çalışmasıymış. Selena Gomez söz konusu yeni şarkıyı yaptığından beri dizinin yayına gireceği dönemi beklemiş, hatta özellikle şarkıyı 2. sezon yayınlanmadan önce piyasaya sürmek istemiş.

KHALİD, YEARS&YEARS, ONEREPUBLİC VE DAHA FAZLASI

‘Back To You’ 13 Reasons Why soundtrack albümünün açılış şarkısı olurken, yeni albümde Selena Gomez’in yanı sıra yine birbirinden sürpriz isimler de yer alıyor. Billie Eilish ve Khalid dületi ‘Lovely’, OneRepublic’in Logic ile birlikte yaptığı ‘Start Again’, Years & Years’ın yeni single’ı Sanctify’ da 2. sezon albümünde yerini almış.

Haberin Devamı

Dizinin yeni sezonunda yine 80’lerin müzik etkisinden faydalandıklarını belirten yapımcılar, yeni bölümlerin ilk sezona göre biraz daha adrenalin dolu hatta karanlık olduğunu belirtirken, şarkıları da bu enerjiye uygun seçtiklerini belirtmişler. Özellikle yeni albüm için hazırlık dönemlerinin daha çok olduğunu belirten yapımcılar albümde 80’lerin yanı sıra özellikle son dönemde dikkat çeken yeni gruplara da yer vermişler.

İlk sezonu bir çırpıda izleyip merakla ikinci sezonun yayına girmesini bekleyenlerden biri olarak, şimdi yeni bölümler gelmişken tüm bölümleri hemen izlememek için kendimi zor tutuyorum. Kendimi böyle dizginlerken bir yandan da dizinin akıbeti hakkında en ufak bir yoruma denk gelip heyecanım bölünmesin diye de ayrı özen gösteriyorum. Şu bir gerçek ki daha yeni sezonu bitirmeden aklımdaki tek soru acaba ‘13 Reasons Why’ 3. sezon ile tekrar geri gelecek mi?

Haberin Devamı

MİCHAEL JACKSON’IN SON GÜNLERİ BELGESEL OLDU

‘13 Reasons Why’ sürprizlerle geri döndü

ABC kanalı 24 Mayıs akşamı Michael Jackson’ın son günlerine dair özel bir belgesel yayınlamaya hazırlanıyor.

Pop müziğin kralı, 2009 senesinde sahneye son kez çıkacağını ilan ettiği 10 konserlik özel turnesinin başlamasına çok kısa bir süre kala evinde vefat ettiği haberiyle müzik dünyasını derinden sarsmıştı. Turne öncesi sanatçının yoğun kamp dönemi ve bu dönemdeki sağlık sorunları sanatçının vefatından sonra su yüzüne çıkmış, doktorunun yaptığı şaibeli açıklamalar ve aldığı ilaçlarla ilgili belirsizlikler uzun süre manşetlerde kalmıştı. İşte şimdi bu döneme dair hazırlanan belgesel ile artık bazı bilinmeyen sorular nihayet cevabını bulacak.

Haberin Devamı

ABC News’tan Barbara Walters, Diane Sawyer derlediği ‘The Last Days Of Michael Jackson’ belgeselinde daha önce gün yüzüne çıkmamış bazı özel röportajlar yer alacakmış. 2 saatlik bu özel belgeselde MJ’ın meşhur moonwalk dansını öğreten dansçısı Derek ‘Cooley’ Jackson, dublörü olan Navi ve turne yöneticisi Lisa Staub ile yapılan röportajların uzun süre konuşulacak detaylar içerdiği şimdilik sızan bilgiler arasında.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları