Yavrularımızı düşlerine kavuşturalım

Atılgan Tekstil’in sahibi iş adamı Ramazan Atılgan Kaş’a davet etti. Gittik. Doğup, büyüdüğü toprakları gezdirdi. Kaş’ın muhteşem güzelliğini, daha önce gidip de göremediğimiz yerlerini tanıttı.

Haberin Devamı

Hayran kaldık.

Antalya’ya döneceğimiz son gün. “Seni köyüme, Çukurbağ’a,  ilkokuluma götüreceğim. Bak orada neler yaptılar” dedi.

Meraklandık. Düştük yola.

Yaklaşık 5 kilometre gittik.  “İşte burası”  dediğinde, gözlerinin içi gülüyordu Ramazan Bey’in.  Dev çınar ağacının altında bir çeşme dikkatimi çekti. Üstünde, “Zeynep Atılgan Hayratı” yazıyordu. Ramazan Bey’in 15 gün önce vefat eden annesiydi, o hayratı yaptıran.

Girişe geldik. Kapıda “Düşler Akademisi” yazıyordu. Bizi, burada gönüllü olarak çalışan Esra Koyuncu ve arkadaşları karşıladı. Önce ilkokulu gezdirdiler.

80 yıl önce imece usulü ile yapılan okul, restore edilmiş bir müzeye, atölyeye dönüştürülmüş. 60 yıl öncesinin bir sınıfı aynen konulmuş. Hatta okulun öğretmeni Mehmet Sait Özer’i simgeleyen mankene, Mehmet öğretmenin orijinal elbiseleri giydirilmiş, karatahtanın yanındaki masaya oturtulmuştu. Okulun ek ders binası ise yatakhaneye dönüştürülmüş. Gönüllülerin el emeği ürünlerinin satıldığı bir dükkan var.

Haberin Devamı

Yavrularımızı düşlerine kavuşturalım

Bahçeye çıktık. 1,5 dönüm tarlada ekolojik tarım yapılıyor. Daha bitmedi.

Bir müzik sınıfı var. Ahmet Uluğ kardeşi Mehmet Uluğ için yapmış, akademiye bağışlamış. İçinde her türlü müzik aleti var.

Tam 15 dönüm arazi üzerine kurulu Düşler Akademisi.  Arazi devlete ait. Devlet, restorasyon karşılığında kiraya vermiş. Bileşmiş Milletler Kalkınma Fonu iş birliği ve Vodafone ana sponsorluğuyla oluşturulmuş. Tabi yardımsever vatandaşlarımız da destek vermiş.

Kurucusu dalış eğitmeni Ercan Tutal. Gönüllüler arasında dünyanın dört bir yanından gelen yabancılar da var. Bize bilgi veren Esra Koyuncu, altı yıl yaşamış Hollanda’da. Ekonomist.

Akademinin misafirleri genellikle engelli çocuklarımız. Evet. Her şey onlar için yapılıyor. Burada gelip, tatil yapıyorlar, el becerilerini geliştiriyorlar, tiyatro, resim, müzik kurslarına katılıyorlar.

Çok beğendik, takdir ettik. Tebrik ettik.

Haberin Devamı

Ayrılırken Ramazan Bey duygulandı. Dönüp, “İspanya’dan badem kırma makinası alıp, akademiye hediye edeceğim. Bu köy ve civarının geçimi genellikle bademden. Bademi kırması zordur. Yıllarca bende kırdım. Makinayı alıp, akademiye bağışlayacağım. Onlar da, köylüye kiraya versinler. Böylece bir gelir elde ederler” dedi.

Evet. Düşler Akademisi’nin ihtiyaçları çok. Acil olarak kuyuya, depoya, peyzaj çalışmasına ihtiyaçları var. Gönüllü gençler, engelli yavrularımız için çalışıyor. Bizlerde onlara destek olalım, engelli yavrularımızı “düşlerine” kavuşturalım.

****

 

Gökçen Enç ilk müjdeyi verdi

Dün Türkiye-Hindistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç aradı, Hindistan’la ilgili yazımızı okumuş. Teşekkür etti. Bir de müjde verdi.

Haberin Devamı

Hindistanlı bir seyahat acentesinin Rixos Oteller Grubu’nun 350 odasını kapattığını, 2 milyon dolarlık anlaşmanın yarın (bugün) imzalanacağını bildirdi ve şunları söyledi:

“Antalya için çok önemli bir gelişme. Bu anlaşmaların yenileri de gelecek, umuyorum. Aralık ayında Hindistan’da iş zirvesi yapacağız. Bu zirveden de çok olumlu sonuçlar alacağız. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri yolumuzu açtı. Tüm enerjimizle çalışıyoruz” dedi.

Gökçen Hanım’ın heyecanlandığı kadar var, gerçekten süper bir iş. Müjdelerin devamını diliyoruz. Dün de yazdım, hem kendisini, hem Mevlüt Bey’i kutluyorum.

 ***

AVM yapılacak mı?

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul sormuş: “TOKİ tarafından satışa çıkarılan 100. Yıl’daki 40 dönüm araziye AVM ve rezidans yapılacak mı?”

Haberin Devamı

Cevabı da Başkan Menderes Türel’in vermesini istemiş.

Bizde soruyoruz; AVM yapılacak mı?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları