Değişme Tamer Hoca!

 Öyle bir ilk yarı ki, neredeyse futbol yok... Ne bir pozisyon ne iki güzel pas ne de taraftarı heyecanlandıracak bir hareket. Hani boks maçı olsa, boksörlere “Boks” demekten hakem yorgun düşecek!

Haberin Devamı

 

Okan Buruk futbolu diye bir kavram var. Oyunu kilitlemeyi, rakibi oynatmamayı, 90 dakikaya sığdırılacak 2-3 pozisyondan birini değerlendirip sonuç almayı kutsayan. Belki skor alıyor, belki takım puan tablosundaki yeri ile keyif veriyor ama futboluyla asla! Dün de oyunun geneline ‘Buruk futbolu’ hükmetti.

Peki Göztepe sahadaki bu ‘Buruk futbola’ renk getirmek adına ne yaptı? 65 dakika boyunca koskaca bir hiç! Sezon başından bu yana cesaretine hayran olduğum Tamer Tuna da iç saha için fazla güvenceli Selçuk-Rotman ikilisini tercih edince maçtaki kilidi açmak duran toplara kaldı. Ve Selçuk’un golü de Akhisar’ın kilidini kırdı, geçti. Ardından açılan oyun da Halil ile ikinci golü getirdi.

Göztepe ilk yarının sonuna daha 4 maç kala kritik 20 puan barajını aşmayı başardı.

Evet ama yetmez!

Haberin Devamı

Biz seni cesaretinle sevdik Tamer Hoca. Ne olur vazgeçme seni sen yapan anayasandan. Duymaya alıştığımız “Çok koştuk, çok mücadele ettik” sığlığına inat sarıl pozisyon üretimine, sarıl futbolun lezzetine. Çünkü çamura batmış Türk futbolunu cesaret kurtaracak.

Yazarın Tüm Yazıları