Yeni yol haritası şart

Türkiye tarihi bir seçimi geride bıraktı.

Haberin Devamı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimleri geride kaldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti seçimden zaferle ayrıldı. Türkiye genelinde ortaya çıkan tablo, bizim bölgemize, Orhangazi, Gemlik ve İznik’e de yansıdı. Öncelikle şunu söylemekte yarar var.
Geçmişten bugüne kadar yapılan tüm seçimleri incelediğimizde şunu görebiliyoruz, Gemlik, İznik ve Orhangazi seçmeni son derece bilinçli, Hangi durumda, hangi şartta nasıl bir karar vereceğini de çok iyi bilen bir seçmen kitlesi var bu bölgede.

***

Seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni dönemin işaretlerini vermeye başladı. Eğitimden sosyal yaşama kadar bir çok alanda artık yeni bir dönemin başlatılması da her vatandaşın beklentisi. Türkiye genelindeki bu beklenti tabiki de bizim bölgemiz için de geçerli olacak.
Şöyle ki, yaşadığımız bu bölgenin de bekleyen sorunları, talepleri ve yapılması öncelikli konuları mevcut.
Bursa’nın İstanbula açılan bu kapısında 3 ilçenin ortak değerleri de var, farklı değerleri de...
İznik’in tarih turizmi ile ilgili acil beklentileri varken, Orhangazi’nin termal turizmden, doğa turizmine, sanayiden tarıma kadar bekleyen önemli meseleler, Gemlik’in yüksek öğrenimden, sanayiye kadar öncelikleri var.

***

Haberin Devamı

Yeni meclis yapısında Bursa’nın Ak Partiden 11, CHP’den 5, MHP ve İyi Parti’den ise 2’şer milletvekili TBMM’de yer alacak. Bu vekiller içinde AK Parti’nin Gemlikli Meclis üyesi bu bölge için önemli bir isim olacak. Zafer Işık, mecliste Bursa milletvekili olarak aynı zamanda içine Mudanya’yı da alan, Orhangazi, Gemlik ve İznik bölgesinin vekili olacak.
Genel seçimlerin öncesinde Zafer Işık’ın hem seçim çalışmalarında hem de bazı açıklamalarında yeni dönemin şifrelerini görebilmiştik.
Aynı zamanda bir zeytin müstahsili olan Işık’ın, öncelikle bölge tarımı için öncelikleri olacaktır.
Elbetteki bu durum Zafer Işık’ın artık bundan sonraki performansında görülecek.

***

Zafer Işık’ın önceliklerinden birisi de bu bölgenin birlikte hareket etmesi zorunluluğudur. Birlikte hareket, birlikte değerlere sahip çıkmak, doğru planlama ve doğru yatırımlar için 3 ilçenin koordineli hareket etmesi bu 3 ilçenin bürokrat ve belediye başkanlarına bağlıyken, milletvekilinin de böyle bir konunun lokomotifi olacağını da unutmamak gerek.

***

Haberin Devamı

Nasıl ki Türkiye’nin acilen artık seçim atmosferinden çıkıp ülkenin çözüm bekleyen meselelerine yönelmesi gerekiyorsa, bölgenin de artık seçim psikolojisini bir kenara bırakıp meselelere odaklanması gerekiyor. Buna öncülük edecek olan kişi de bölgenin vekili Zafer Işık olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları