Hayaller Alpler gerçekler daha güzel

Pandemi sayesinde Türkiye’nin tadını çıkarmaya, hiç gitmediğimiz, görmediğimiz cennet köşelerini deneyimlemeye başladık.

Haberin Devamı

Deneyimledikçe bir kez daha âşık olduğumuz Türkiye’ye sonunda kar yağdı ve hasretle beklediğimiz dağ sezonu açıldı.
Kapılar kapalı olduğu için yurtdışına gidemeyenler için söyleyebileceğim şey şu ki boşuna Alplerin hayalini kurmayın, burnumuzun dibinde Alpler gibi Eciyes var(mış).
Yıllardır kayak yapan biri olarak yurtiçi ve yurtdışında birçok yeri deneyimledim ama Türkiye’de Erciyes’in pistleri kadar güzelini görmedim.
Bir pistten diğer piste kayarak gitmenin keyfi maalesef çok az lokasyonda mevcut ama saatlerce kayma lüksü ülkemizde konum itibarıyla maalesef yok diye düşünürken, ne kadar yanıldığımı anladım.
Hep aynı yerlere gitmekten, her fırsatta başka ülkelerin imkanlarından yararlanmaktan dolayı ülkemden ne kadar uzak olduğumun farkına vardım.
Daha önce gitmediğim yerlere gittikçe yabancıların kendi topraklarımdan daha fazla bilgi sahibi olduğunu görmek kendimi kötü hissettirdi açıkçası.
Hep Erciyes’in methini duyduğum halde bir türlü önceliklerim arasına koymamıştım. Ta ki birkaç gün öncesine kadar.
Kayaktan çok zevk alan biri olarak pistlerinin güzelliği, otellerin konumu, özellikle sömestir döneminde çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir yer olduğu için kesinlikle gidilecekler listenize almanızı tavsiye ederim.
Eski Ramada Otel’in el değiştirip Das 3917 olması ile dağda Magna Otel ile birlikte toplamda iki birbirinden güzel seçenek ortaya çıkmış.
Birçoğunuzun Bodrum’dan bildiğiniz Sail Loft’un sahibi Arda Önen’in Das Apres’in işletmesini almasıyla 3917 metre yükseklikte hem kayağın, hem de keyifli anların tadını çıkartabiliyorsunuz.
Tabii iklim müsaade ettiği sürece.
Hava zaman zaman insanın dayanma sınırlarını zorlayacak kadar sert ve soğuk olabiliyor.
O yüzden yanınızda muhakkak kalın bir şeyler almanızda fayda var.
KAYAK ŞIKLIĞI
Kayak yaparken şık olmak isteyenler için birkaç önerim var.
Kocalarınızın, erkek arkadaşınızın gardırobuna bakmanın tam zamanı.
Özellikle yabancı takımların formalarını biriktirmek gibi bir alışkanlığı varsa hemen o çekmeceyi elden geçirmekle işe başlayabilirsiniz.
Çünkü kayak kıyafetlerinin üzerine giyilen formalarla dağın en cool kişileri arasından olmanız mümkün. “Ne kadar renkli o kadar iyi” felsefesini unutmayın.
Özellikle fosforlu tonlarda ve mümkünse oversize modeller dağda gözlerin üzerinizde olmasını sağlayacaktır.
Alışveriş yaparken erkek reyonundan başlamanızı tavsiye ederim. İstediğimiz bollukta en çok erkek reyonundan çıkıyor çünkü.

Yazarın Tüm Yazıları